Οι περιπτώσεις για να ξεκινήσουν οι Tommy DeVito, Tyrod Taylor ως Giants αντιμετωπίζουν την απόφαση του στρατηγούΟ Brian Daboll είναι ακριβώς εκεί που δεν ήθελε να είναι.

Μόνο εννέα ημέρες αφότου είπαν ότι οι Giants «δεν επρόκειτο να κάνουν μια εβδομάδα με την εβδομάδα αλλαγή» στον στρατηγό, Daboll αρνήθηκε να ονομάσει έναν βασικό για τον αγώνα της Κυριακής εναντίον των Κριών.

Πρέπει να επιλέξει αν θα μείνει με τον πρωτάρη Tommy DeVito χωρίς ράφτινγκ για έβδομη συνεχόμενη εκκίνηση αφού τον πάγκωσε στο ημίχρονο κόντρα στους Αετούς ή επιστρέψτε στον πρωταγωνιστή της καριέρας των 56 αγώνων Tyrod Taylor, ο οποίος έδωσε την περιζήτητη «σπίθα» στο δεύτερο ημίχρονο σε μια ήττα με 33-25.

«Θα το συζητήσουμε ως προσωπικό», είπε ο Ντάμπολ την Τρίτη. «Τελειώνουμε [reviewing] αυτό το παιχνίδι και θα το συζητήσουμε απόψε».

Ο Daboll είπε ότι η απόφαση να διατηρήσουμε ένα σύντομο λουρί στον DeVito δεν ήταν προμελετημένη αλλά μάλλον ελήφθη στο ημίχρονο λόγω των «συλλογικών» επιθετικών αποτυχιών.

«Απλώς ένιωσα για το συγκεκριμένο παιχνίδι», είπε ο Daboll, «αυτή ήταν η απόφαση που έπρεπε να πάρω.

Λοιπόν, τι πρέπει να αποφασίσει η Daboll για να προχωρήσει;

Η υπόθεση για τον DeVito

Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγώνων της σεζόν δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο το να κερδίζεις τις κατάλληλες ατομικές αξιολογήσεις.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε δύο ακόμη ευκαιρίες αυτοανίχνευσης για τον 34χρονο ελεύθερο πράκτορα-μελλοντικό Τέιλορ, όταν μπορεί να μετρηθεί η αποφασιστικότητα του 25χρονου DeVito μπροστά στις αντιξοότητες;

Ο Tommy DeVito καθηλώθηκε στο ημίχρονο της ήττας των Giants από τους Eagles τη Δευτέρα. Bill Kostroun/New York Post

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τους Giants την τελευταία δεκαετία είναι η υπερεκτίμηση των παικτών τους μέσω ροζ γυαλιών, έτσι ώστε να προσδιορίζεται με ακρίβεια εάν ο DeVito είναι ένας ικανός Νο. 2 στρατηγός με τη φιλική χρέωση των 915.000 $ για την προπόνηση. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή η πλήρης αναβοσβήνει είναι υψίστης σημασίας για την αποφυγή αβεβαιότητας μετάδοσης το 2024.

Ειδικά με την πιθανότητα ο Νο. 2 στρατηγός να είναι ο βασικός της 1ης εβδομάδας ενώ ο Daniel Jones τελειώνει την αποκατάσταση του σχισμένου ACL του.

Ο Daboll προέρχεται από τη σχολή Bill Belichick ότι η ασφάλεια της μπάλας είναι η κορυφαία προτεραιότητα του στρατηγού.

Λοιπόν, ο DeVito έχει ρίξει 137 συνεχόμενες πάσες χωρίς κόψιμο.

Έχει μόνο δύο ανατροπές στις πέντε τελευταίες εκκινήσεις του, επομένως δεν θέτει σε συνεχή μειονεκτική θέση την ανώτερη άμυνα.

Μια άλλη αρχή του Belichickian είναι να μην είσαι αιχμάλωτος προς το παρόν.

Ναι, οι Giants έχουν μόλις τρία πεδία να επιδείξουν για τις τελευταίες 14 κατοχές τους υπό την ηγεσία του DeVito, αλλά εκείνος «κέρδισε» τη δουλειά κάνοντας τρία touchdowns σε μια νίκη εναντίον των Commanders και κατευθύνοντας μια άψογη άσκηση δύο λεπτών που κέρδισε το παιχνίδι. Οι Packers καθ' οδόν προς το NFC Offensive Player of Week τιμά στις 12 Δεκεμβρίου.

Εάν ο DeVito παίξει καλά και κερδίσει το ένα ή και τα δύο από τα δύο τελευταία παιχνίδια, αποκτά αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της offseason.

Αν παίξει άσχημα και χάσει, οι Γίγαντες βελτιώνουν τη θέση τους στο ντραφτ χωρίς τη δυσοσμία των κατηγοριών για τανκ.

Το στυλ παιχνιδιού του Taylor τον αφήνει επιρρεπή σε τραυματισμούς, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο DeVito να χρειαστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ούτως ή άλλως.

Η υπόθεση για τον Taylor

Εάν ο DeVito συνέχισε τη δουλειά για έναν Taylor που επέστρεφε από τραυματίες στην Εβδομάδα 14 για να παραμείνει με το καυτό χέρι υπεύθυνο για δύο συνεχόμενες νίκες, δεν θα έπρεπε ο Taylor να έχει την ίδια μεταχείριση τώρα;

Κόντρα στους Eagles, οι Giants κατάφεραν τρεις επιθετικούς πόντους και 101 γιάρδες με τον DeVito σε σύγκριση με 14 επιθετικούς πόντους και 191 γιάρδες με τον Taylor.

Ο συντονιστής της άμυνας Wink Martindale φέρεται να είπε στον παράπλευρο ρεπόρτερ του Fox, Pam Oliver, ότι οι παίκτες του πρέπει να «αγκαλιάσουν την πρόκληση» της «ανάγκης να ξεπεράσουν την επίθεση των αντιπάλων και την άμυνά τους».

Όταν η μία πλευρά της μπάλας δεν αντέχει στο τέλος της συμφωνίας, μπορεί να σπάσει ένα αποδυτήριο – συνέβη με τους γίγαντες του 2021 – και, σε αυτή την περίπτωση, να προχωρήσει η σύγκρουση μεταξύ του Martindale και του Daboll, του επιθετικού αρχιτέκτονα.

Ο Tyrod Taylor παραλίγο να συσπειρώσει τους Giants σε μια νίκη επί των Eagles τη Δευτέρα. AP

Υπάρχει μια σχολή σκέψης ότι κανένας παίκτης δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του λόγω τραυματισμού — και ο DeVito Mania δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ο Taylor δεν είχε υποστεί τέσσερα σπασμένα πλευρά στις 29 Οκτωβρίου. Μπήκε στη σεζόν Νο. 2 με τον Jones στο διάγραμμα βάθους και πληρώνεται (δύο χρόνια, 11 εκατομμύρια δολάρια) για να είναι ένα από τα κορυφαία αντίγραφα ασφαλείας του NFL.

Ο Taylor ηγήθηκε όλων των στρατιωτών της Εβδομάδας 16 στο Μέσο Βάθος Στόχου (15,7 γιάρδες) και στο Air Yards to the Sticks (8,2), ενώ ο DeVito κατετάγη τελευταίος και στις δύο κατηγορίες (1,1 και -8,1, αντίστοιχα), σύμφωνα με το NextGenStats.

Με άλλα λόγια, οι Giants ήταν επιθετικοί με τον Taylor, ενώ ο DeVito βασιζόταν στους δέκτες για να κερδίσει μέτρα μετά το πιάσιμο.

Ο ανακατωμένος Taylor απολύεται περίπου το μισό συχνότερα (ανά πτώση) από τον DeVito πίσω από μια πορώδη γραμμή επίθεσης.

Ο Tyrod Taylor έδωσε λίγη σπίθα στους Giants όταν μπήκε εναντίον των Eagles. Bill Kostroun/New York Post

Οι Giants έχουν τον Dexter Lawrence να παίζει σε ένα υγιές hamstring, τον Saquon Barkley να ρισκάρει το επόμενο συμβόλαιό του και άλλους βετεράνους που δεν θα το κλείσουν μετά την αποβολή των πλέι οφ.

Ο Daboll τους οφείλει να παίξει τον καλύτερο στρατηγό που δίνει στην ομάδα την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσει και να δώσει τον μόνιμο τόνο ότι διοικεί μια αξιοκρατία — και δεν απαντά στους οπαδούς που ταυτίζονται με την ιταλική ιδιότητα του North Jersey του DeVito.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading