Οι ποδοσφαιρικές ομάδες μπορεί να χάσουν αυτόματα παιχνίδια εάν οι οπαδοί διαπράξουν ρατσισμό: FIFA – Εθνική | Globalnews.ca


Τερματοφύλακας της Μίλαν Mike Maignan λέει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι είναι «συνένοχοι» στο να επιτρέψουν στον ρατσισμό να συνεχίσει να καταστρέφει το ποδόσφαιρο και προέτρεψε τις αρχές να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα αφού υπέστη ρατσιστική κακοποίηση το βράδυ του Σαββάτου.


Και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο πρότεινε “αυτόματη κατάπτωση” για οποιαδήποτε ομάδα “της οποίας οι οπαδοί έχουν διαπράξει ρατσισμό”.

Ο Μαινιάν, που είναι μαύρος, αποχώρησε μετά από κακομεταχείριση από οπαδούς της Ουντινέζε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας ιταλικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για λίγο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Maignan είπε αργότερα στο DAZN ότι είχε υποβληθεί σε θορύβους πιθήκων.


Κάντε κλικ για να παίξετε βίντεο: «Το Hockey Canada's Beyond the Boards Summit αντιμετωπίζει την τοξική αρρενωπότητα στον αθλητισμό»


Το Hockey Canada's Beyond the Boards Summit αντιμετωπίζει την τοξική αρρενωπότητα στον αθλητισμό


Την Κυριακή, έδωσε μια έντονα διατυπωμένη απάντηση.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Δεν είναι ο παίκτης που δέχτηκε επίθεση. Είναι ο άντρας, είναι ο πατέρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και δεν είμαι το πρώτο άτομο που μου συνέβη», έγραψε ο Maignan στα γαλλικά στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. «Είχαμε δηλώσεις, διαφημιστικές εκστρατείες, πρωτόκολλα και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σήμερα είναι ένα ολόκληρο σύστημα που πρέπει να αναλάβει την ευθύνη».


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Η Summit ασχολείται με τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία και τις διακρίσεις στο χόκεϊ»


Το Summit αντιμετωπίζει τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία και τις διακρίσεις στο χόκεϊ


Ο Maignan είπε ότι δεν γίνονται ακόμη αρκετά για να εξαλειφθεί η ρατσιστική κακοποίηση.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

«Οι αρχές και ο εισαγγελέας, με όλα όσα συμβαίνουν, αν δεν ενεργήσετε, τότε θα είστε και συνένοχοι», έγραψε.

Ο 28χρονος Maignan, ο οποίος είναι ο Νο. 1 τερματοφύλακας της Γαλλίας, είπε ότι όσοι ήταν μάρτυρες των ρατσιστικών επεισοδίων θα έπρεπε να είχαν φωνάξει τους δράστες και ότι η Ουντινέζε θα έπρεπε να είχε ενεργήσει πιο αποφασιστικά εκείνη τη στιγμή.

«Οι οπαδοί στις εξέδρες, που είδαν τα πάντα, που άκουσαν τα πάντα, αλλά αποφάσισαν να μείνουν ήσυχοι, είστε συνένοχοι», συνέχισε ο Maignan στο X. «Ο σύλλογος της Ουντινέζε, που μίλησε μόνο για διακοπή του παιχνιδιού, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, εσείς είναι συνένοχοι».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ο Maignan είχε επίσης πει στον διαιτητή για φωνές μαϊμού νωρίτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αφού διακόπηκε, ο αγώνας της Serie A συνεχίστηκε περίπου πέντε λεπτά αργότερα.


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Νέα συμφωνία με στόχο την εξάλειψη του ρατσισμού στον αθλητισμό»


Νέα συμφωνία με στόχο την εξάλειψη του ρατσισμού στον αθλητισμό


Υπάρχουν πολλά ρατσιστικά περιστατικά στο ιταλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια, με περιπτώσεις στην Ιταλία να απευθύνονται μεταξύ άλλων στους Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Μάριο Μπαλοτέλι και Ρομέλου Λουκάκου.

Ο Ινφαντίνο χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό «εντελώς αποτρόπαιο και εντελώς απαράδεκτο» και είπε ότι το κυβερνών σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα μπορούσε να ξεκινήσει σκληρότερες τιμωρίες.

«Χρειαζόμαστε ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς φορείς να αναλάβουν δράση, ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου ή της κοινωνίας», έγραψε σε μια δήλωση στο X.

«Εκτός από τη διαδικασία των τριών βημάτων (διακοπή αγώνα, διακοπή αγώνα, διακοπή αγώνα), πρέπει να εφαρμόσουμε μια αυτόματη κατάπτωση για την ομάδα της οποίας οι οπαδοί έχουν διαπράξει ρατσισμό και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα καθώς και παγκόσμιες απαγορεύσεις στα γήπεδα και ποινικές κατηγορίες για ρατσιστές».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: «Η έρευνα διαπίστωσε ότι πολλοί Καναδοί ανησυχούν για τον ρατσισμό και τον μισογυνισμό στην κουλτούρα του χόκεϊ»


Η έρευνα βρίσκει πολλούς Καναδούς που ανησυχούν για τον ρατσισμό και τον μισογυνισμό στην κουλτούρα του χόκεϋ


Ο συμπαίκτης του Maignan στη Γαλλία, Kylian Mbappé, δημοσίευσε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Maignan.

«Είμαστε όλοι μαζί σας», έγραψε ο Mbappé στο X. «Πάντα τα ίδια προβλήματα και ακόμα καμία λύση. Φτάνει πια.»

Ο Maignan, του οποίου οι λαμπρές εμφανίσεις βοήθησαν τη Μίλαν να κερδίσει τον τίτλο της Serie A το 2022, επαίνεσε όσους τον βοήθησαν να τα βγάλει πέρα.

«Θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ευχαριστώ στον σύλλογό μου AC Milan, στους συμπαίκτες μου, στον διαιτητή, στους παίκτες της Ουντινέζε που μου έστειλαν μηνύματα, που με κάλεσαν, που με στήριξαν ιδιωτικά και δημόσια», είπε ο Maignan πριν ολοκληρώσει. «Είναι ένας δύσκολος αγώνας, που θα πάρει χρόνο και θάρρος. Αλλά είναι ένας αγώνας που θα κερδίσουμε».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ουντινέζε την Κυριακή.

«Η Ουντινέζε λυπάται βαθιά και καταδικάζει κάθε πράξη ρατσισμού και βίας», ανέφερε ο σύλλογος. «Επιβεβαιώνουμε την αποστροφή μας για κάθε μορφή διάκρισης και εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη στον παίκτη της AC Milan, Mike Maignan, ενόψει του θλιβερού περιστατικού του Σαββάτου στο γήπεδό μας.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Η Ουντινέζε θα συνεργαστεί με όλες τις ανακριτικές αρχές για να διασφαλίσει την άμεση διευκρίνιση του συμβάντος, με στόχο τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την τιμωρία των υπευθύνων. Ως θεσμός, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς, όπως πάντα, για να προωθήσουμε την ποικιλομορφία και την ενοποίηση όλων των εθνοτήτων, πολιτισμών και γλωσσών μεταξύ των παικτών, του προσωπικού, της βάσης των φιλάθλων και της πόλης μας».

&αντίγραφο 2024 The Canadian Press


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading