Οι Giants προσλαμβάνουν την Carmen Bricillo των Raiders ως νέο προπονητή επιθετικών γραμμώνΟ Brian Daboll χτύπησε το προπονητικό δέντρο του Bill Belichick για να καλύψει ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά σημεία στο προπονητικό επιτελείο του.

Οι Giants προσέλαβαν την Carmen Bricillo ως προπονητή επιθετικής γραμμής τους για να ολοκληρώσουν μια γρήγορη διαδικασία συνέντευξης που ξεκίνησε μετά τη Δευτέρα. απόλυση του Μπόμπι Τζόνσον.

Ο Bricillo, 47 ετών, έχει τρεις σεζόν εμπειρίας ως προπονητής επιθετικών γραμμών NFL — με τους Patriots (2021) και τους Raiders (2022-23).

Λοιπόν, η όγδοη φορά θα είναι το γούρι;

Ο Bricillo είναι ο όγδοος διαφορετικός προπονητής επιθετικής γραμμής – για να μην αναφέρουμε τέσσερις βοηθούς προπονητές επιθετικών γραμμών – που έχουν απασχολήσει οι Giants από το τέλος της 12χρονης θητείας του Pat Flaherty που εκτείνεται από την εποχή του Tom Coughlin ως επικεφαλής προπονητής.

Οι Giants προσέλαβαν την Carmen Bricillo ως νέο προπονητή επιθετικής γραμμής. Getty Images

Όχι τυχαία, η επιθετική γραμμή ήταν ένα σημαντικό ζήτημα όλο το διάστημα.

«Η συνέχεια είναι σημαντική για μια επιθετική γραμμή», είπε αυτή την εβδομάδα ο αριστερός τάκλιν Andrew Thomas, ο οποίος θα έχει έναν πέμπτο προπονητή O-line σε πέντε σεζόν. “Δεν πληρώνομαι για να παίρνω αυτές τις αποφάσεις, επομένως εμπιστεύομαι όποιον φέρει. Αυτή τη στιγμή, απλώς προσπαθώ να είμαι υγιής και να βεβαιωθώ ότι όλοι … έχουν μια θετική νοοτροπία για την επόμενη χρονιά.”

Όπως ο Daboll, ο Bricillo είναι πρώην βοηθός του Belichick, αν και δεν δούλεψαν ποτέ μαζί στη Νέα Αγγλία.

Είναι πιο σημαντικό ότι ο Bricillo διασταυρώθηκε με τον θρυλικό προπονητή της επιθετικής γραμμής των Patriots Dante Scarnecchia για ένα χρόνο πριν ο τελευταίος αποσυρθεί.

Η Carmen Bricillo πέρασε τρεις σεζόν δουλεύοντας με τον Bill Belichick στη Νέα Αγγλία από το 2019-21. AP
Η Carmen Bricillo πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν στους Raiders μετά από τρία χρόνια με τους Patriots. AP

Οι Giants επέτρεψαν τα δεύτερα sacks (85) στην ιστορία του NFL την περασμένη σεζόν, ενώ οι Raiders επέτρεψαν 40.

«Η μία χρονιά στην άλλη δεν επηρεάζει τόσο πολύ όσο νομίζετε», είπε ο Thomas, «αλλά προφανώς δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτή την κατηγορία. Ποτέ δεν θέλετε να χτυπηθεί τόσο πολύ ο στρατηγός, αλλά υπάρχουν περισσότερα πράγματα που θέλουμε να καθαρίσουμε. Θέλουμε να καθαρίσουμε και το παιχνίδι run. Συνέχεια ως επιθετική γραμμή στο σύνολό της, όντας πιο κυρίαρχη».

Το Pro Football Focus κατέταξε την επιθετική γραμμή των Raiders ως τη 10η καλύτερη του πρωταθλήματος και την αποκάλεσε «ίσως την πιο ευχάριστα έκπληξη επιθετική γραμμή κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023, [because] η μονάδα των Raiders έπαιξε πολύ πάνω από τις προσδοκίες, ακόμη και όταν χωρίς ελίτ αριστερό τάκλιν Κόλτον Μίλερ».

Οι Giants πρέπει να είναι στις αγορές free-agent και draft για τουλάχιστον δύο νέους αρχάριους για να τοποθετηθούν δίπλα στον Thomas, πρώην All-Pro, και τον σέντερ John Michael Schmitz στη δεύτερη σεζόν του στο NFL.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Bricillo θα είναι να βρει πώς να σώσει την καριέρα του Evan Neal – η Νο. 7-συνολική επιλογή στα προφίλ του ντραφτ του 2022 ως ένα χτύπημα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς μετά από δύο σεζόν – και εάν μετακομίσει σε φύλακα ή παραμείνει στο σωστό τάκλιν.

Ο Neal, ο Schmitz, ο Josh Ezeudu και ο Marcus McKethan – τέσσερις από τις επιλογές του γενικού διευθυντή Joe Schoen – δεν παρουσίασαν αξιοσημείωτη βελτίωση κατά τη διετή θητεία του Johnson.

Οι Giants αρνήθηκαν να πάρουν συνέντευξη από τον προπονητή της επιθετικής γραμμής των Falcons, Dwayne Ledford, επειδή παραμένει συμβόλαιο παρόλο που η ομάδα είναι χωρίς επικεφαλής προπονητή. Οι Giants ενήργησαν γρήγορα προτού ο επόμενος προπονητής των Raiders αποφασίσει να κρατήσει τον Bricillo.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading