Οι Patriots κατέληξαν σε άλλο ένα παιχνίδι με υποφουσκωμένα ποδοσφαιράκια


Οι Patriots δεν είναι ξένοι με τα ξεφουσκωμένα ποδόσφαιρα και τη διαμάχη που συνοδεύει, αν και φάνηκαν να είναι από την άλλη πλευρά των πραγμάτων αυτή τη φορά.

Κατά τη διάρκεια της ήττας της Κυριακής με 27-17 από τους Chiefs, η πλάγια γραμμή των Patriots παρατήρησε κάτι από τα ποδοσφαιράκια που προορίζονταν για τη μονάδα ποδοσφαίρου κάθε ομάδας.

Ανακαλύφθηκε ότι αυτές οι μπάλες ήταν υποφουσκωμένες κατά 2,5 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI) εξαιτίας ενός λάθους των διαιτητών, σύμφωνα με το MassLive.

Το μπέρδεμα αποκαλύφθηκε στο ημίχρονο, όταν οι διαιτητές ανακάλυψαν ότι οι “K-Balls” είχαν κάνει check in στο 11 PSI αντί μεταξύ του εύρους 12,5 και 13,5 PSI, σύμφωνα με την έκθεση.

Το λάθος ελέγχθηκε μετά από παράπονα των Patriots που ώθησαν το πλήρωμα να κοιτάξει τις μπάλες.

«Κάθονταν όλοι γύρω στα 11 PSI. Το όριο είναι συνήθως 13,5», είπε μια πηγή στο MassLive. “[The Patriots] είπε στους διαιτητές ότι ήταν λίγο υποφουσκωμένοι ή ένιωσαν έτσι. Στο ημίχρονο, επιβεβαίωσαν και προφανώς έβαλαν αέρα μέσα τους».

Υπάρχουν έξι νέα ποδοσφαιράκια που ανοίγουν στα αποδυτήρια των επισήμων δύο ώρες και 45 λεπτά πριν από τον αγώνα και προορίζονται ειδικά για λάκτισμα και υποτίθεται ότι ζυγίζονται από τους διαιτητές πριν από την έναρξη, σύμφωνα με το MassLive.

Το θέμα έγινε για πρώτη φορά αντιληπτό από τους Pats, σύμφωνα με την αναφορά, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εναρκτήριας έναρξης, όταν ο παίκτης των Chiefs, Harrison Butker, έφτασε μόνο στη γραμμή των τριών υάρδων στην εναρκτήρια μπότα του στο γήπεδο.

Ξεχώρισε γιατί το 87,1 τοις εκατό των εναρκτήριων εκκινήσεων του Μπάτκερ είχαν πάει για touchback αυτή τη σεζόν και πάνω από το 70 τοις εκατό για την καριέρα του.

Ο Butker και ο παίκτης των Patriots, Chad Ryland, αστόχησαν και οι δύο σε σχετικά σύντομα λακτίσματα — 39 και 41 γιάρδες, αντίστοιχα — σε διαδρομές με πλάτη στο πρώτο τέταρτο επίσης.

Ο Μπάτκερ, που αστόχησε δεξιά, δεν είχε αστοχήσει όλη τη σεζόν μέχρι εκείνο το λάκτισμα και είχε πετύχει 78 από τα προηγούμενα 79 λακτίσματα από 40 γιάρδες ή λιγότερο, σύμφωνα με το CBS Sports.

«Θεέ μου, ένας μονόκερος», είπε ο παίκτης του Fox play-by-play στην εκπομπή σοκαρισμένος μετά το άστοχο του Chiefs.

Ο Ράιλαντ, ένας πρωτάρης, έχει δυσκολευτεί κατά καιρούς φέτος και έχει κάνει 13 από τις 20 προσπάθειες για γκολ.

Οι Patriots φέρεται επίσης να παρατήρησαν ότι τα punts είχαν χαμηλότερους χρόνους παραμονής από τον κανονικό, και σύμφωνα με το NESNΟ παίκτης της Νέας Αγγλίας, Μπράις Μπάρινγκερ, ήταν «φανερά αναστατωμένος» στα αποδυτήρια μετά την ήττα.


Ο Χάρισον Μπάκερ Νο 7 των Κάνσας Σίτι Τσιφς χάνει ένα γκολ στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου ενάντια στους New England Patriots στο Gillette Stadium.
Ο Χάρισον Μπάτκερ χάνει ένα γκολ στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου της νίκης 27-17 των Chiefs επί των Patriots στο Gillette Stadium. Getty Images

«Δεν ξέρω σε ποιο σημείο χάθηκε», είπε μια πηγή στο MassLive. «Δεν νομίζω ότι διέρρευσαν. Ήταν μια κατάσταση και μετριάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο».

Και οι δύο ομάδες ήταν τέλειες στα λακτίσματα και τις προσπάθειες μετά από πόντο στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι μπάλες είχαν φουσκώσει σωστά, σύμφωνα με το MassLive.

Η Νέα Αγγλία, φυσικά, ενεπλάκη σε ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του NFL τη σεζόν 2014-15, όταν ανακαλύφθηκε ότι τα ποδοσφαιράκια ήταν υποφουσκωμένα στο πρώτο μισό της νίκης τους επί των Colts στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος AFC.


Ο Bryce Baringer #17 και ο Chad Ryland #37 των New England Patriots πανηγυρίζουν μετά το γκολ του Ράιλαντ κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου εναντίον των Κάνσας Σίτι Chiefs στο Gillette Stadium στις 17 Δεκεμβρίου 2023.
Ο Bryce Baringer (αριστερά) και ο Chad Ryland πανηγυρίζουν μετά το γκολ του Ryland στο πεδίο κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετάρτου της ήττας των Patriots από τους Chiefs. Getty Images

Ενα Έρευνα NFL για το θέμα οδήγησε τελικά σε Ο Τομ Μπρέιντι με αναστολή για τέσσερα παιχνίδια και η ομάδα χάνει δύο ντραφτ.

Οι Patriots συνέχισαν να κέρδισαν το Super Bowl εκείνη τη σεζόν, αν και φέτος βρίσκονται στο 3-11 και θα μπορούσαν ενδεχομένως να κερδίσουν την κορυφαία επιλογή στο NFL Draft του 2024, καθώς οι φήμες φουντώνουν για το πιθανότητα αυτή να είναι η τελευταία σεζόν του προπονητή Bill Belichick με τον σύλλογο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading