Οι Rizwan και Aamer Jamal ανεβαίνουν καθώς ο Babar υποχωρεί στην κατάταξη του ICC Test


Η αστρική απόδοση του Virat Kohli τον εκτόξευσε στην έκτη θέση στην τελευταία κατάταξη δοκιμών ICC για ροπαλοφόρους. Επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη φόρμα απέναντι στη Νότια Αφρική, ο Kohli σημείωσε σκορ 38 και 76 στο Centurion, ακολουθούμενο από ένα σημαντικό νικηφόρο χτύπημα 46 στο αποφασιστικό παιχνίδι στο Κέιπ Τάουν, με αποκορύφωμα μια σειρά συνολικά 172 σειρών.

Αυτή η άνοδος στην κατάταξη ώθησε τον Kohli στους 775 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Babar Azam, ο οποίος υποχώρησε δύο θέσεις στην όγδοη θέση με 768 βαθμούς μετά από μια άθλια απόδοση, καταφέρνοντας μόνο 126 σερί σε έξι συμμετοχές κόντρα στην Αυστραλία. Εν τω μεταξύ, οι εντυπωσιακές συμμετοχές 88 τρεξίματος του Mohammad Rizwan στα πρώτα innings του Sydney Test οδήγησαν σε ένα σημαντικό άλμα 10 θέσεων για αυτόν, εξασφαλίζοντας την 16η θέση με 668 βαθμούς αξιολόγησης. Ο Saud Shakeel κατέβηκε στη 14η θέση με 693 βαθμούς βαθμολογίας.

Στην κορυφή της κατάταξης, ο Νεοζηλανδός Kane Williamson διατήρησε ένα λεπτό προβάδισμα με 864 βαθμούς, ακολουθούμενος από κοντά από τον Joe Root στους 859, ενώ ο Αυστραλός Steve Smith εξασφάλισε την τρίτη θέση με 818 βαθμούς.

Στο τμήμα μπόουλινγκ, ο Aamer Jamal συνέχισε να αφήνει ισχυρές εντυπώσεις στην πρώτη του σειρά. Η αξιοσημείωτη απόσυρσή του με έξι wicket στο Sydney Test τον ανέβασε 12 θέσεις στην κατάταξη, φέρνοντάς τον στην 45η θέση με 432 βαθμούς. Ο Shaheen Afridi είναι ο υψηλότερος στην κατάταξη Πακιστανός σφαιριστής στη 12η θέση με 733 βαθμούς, ενώ ο Ravichandran Ashwin συνεχίζει να οδηγεί στην κατάταξη του μπόουλινγκ με 863 βαθμούς.