Οι Xavier McKinney, Jason Pinnock προσφέρουν στους Giants κορυφαία σειρά ασφάλειας με αβέβαιο μέλλον


Θα μπορούσε να είναι η αρχή για κάτι ξεχωριστό ή το τέλος για κάτι μικρό.

Μία από τις μοναδικές πτυχές της άμυνας των Giants είναι η εναλλαξιμότητα των ασφαλειών Xavier McKinney και Jason Pinnock, και φάνηκε στα αρνητικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, όταν το δίδυμο συνδυάστηκε για 53 τάκλιν, δύο κοψίματα, δύο μπάλες ανακτήσεις και έναν σάκο.

«Νομίζω ότι είναι μεγάλη στιγμή», είπε ο αμυντικός συντονιστής Wink Martindale. “Αν έχετε δύο ασφαλείς που μπορούν να παίξουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – κάτω στο κουτί ή πίσω βαθιά – αυτό είναι ένα πλεονέκτημα με μεταμφιέσεις και τέτοια πράγματα.”

Το αν οι Giants ανακάλυψαν ένα δομικό στοιχείο που θα εισέλθει την επόμενη σεζόν ή όχι, εξαρτάται από το αν η McKinney θα διατηρηθεί – μέσω της ετικέτας franchise ή μιας πολυετούς παράτασης – ή θα επιτραπεί να φύγει με δωρεάν αντιπροσωπεία.

Μόλις έξι ομάδες NFL έχουν πολλαπλές δυνατότητες ασφάλειας — McKinney (Νο. 9) και Pinnock (Νο. 30) — βαθμολογούνται μεταξύ των κορυφαίων 30 αυτής της σεζόν από το Pro Football Focus.

«Ήταν υπέροχο να παίζεις με τον JP», είπε ο McKinney, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως στην The Post ότι η δωρεάν αντιπροσωπεία του δεν θα καθοριστεί από τα χρήματα αλλά από το πού μπορεί να πετύχει το μεγαλείο. «Καθώς διανύουμε τις εβδομάδες, καταφέραμε να δημιουργήσουμε χημεία. Έχει μεγάλα ένστικτα για να πάρει την μπάλα».

Ο Pinnock, ο οποίος έχει υπογράψει μέχρι το 2024, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι αυτός και ο McKinney θα είναι «εύκολα» ένα από τα καλύτερα ζευγάρια του πρωταθλήματος εάν οι Giants αποφασίσουν να τους κρατήσουν μαζί.


Jason Pinnock και Xavier McKinney
Ο Jason Pinnock και ο Xavier McKinney σταματούν μαζί τον Garrett Wilson εναντίον των Jets. Corey Sipkin για το NY POST

«Δεν έχω λόγο, αλλά το συμπλήρωμα είναι σπάνιο», είπε ο Pinnock. «Τα έργα που ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε θα γίνουν. Η επικοινωνία μας ήταν καλή από το άλμα ως προς την εμφάνισή μας, είτε πρόκειται για θέματα ασφαλείας δύο υψηλών, είτε για πράγματα με ένα ύψος είτε περιστροφικά».

Ενώ οι περισσότερες άμυνες έχουν καθορισμένη ελεύθερη ασφάλεια για να περιπλανηθούν στο κέντρο και ισχυρή ασφάλεια για να συντρίψετε το τρέξιμο, δείτε αυτά τα σύνολα με προκαταρκτική ευθυγράμμιση για τους Giants: δωρεάν ασφάλεια (Pinnock 593, McKinney 410), ασφάλεια κουτιού (McKinney 303, Pinnock 149), slot cornerback (McKinney 130, Pinnock 107), αμυντική γραμμή (McKinney 60, Pinnock 56) και ευρεία γωνία (McKinney 22, Pinnock 15).

Φανταστείτε ότι είστε ένας αντίπαλος στρατηγός που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα blitzes και τις καλύψεις όταν αυτές οι ευθύνες μπορούν να αλλάξουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο.


Jason Pinnock και Xavier McKinney
Ο Jason Pinnock και ο Xavier McKinney είναι οι μοναδικοί συνδυασμοί που κατατάσσονται και οι δύο στους 30 καλύτερους από το Pro Football Focus. AP

«Δεν έχουμε έναν άντρα που να είναι πάντα ο χαμός. Δεν έχουμε έναν τύπο που να είναι πάντα ο μπλίτζερ, οπότε αν φτάσει ποτέ στη γραμμή του αγώνα, ξέρετε τι έρχεται», είπε ο προπονητής αμυντικών μπακ Τζερόμ Χέντερσον. «Έχουμε δύο μπλίτζερ, δύο παιδιά που μπορούν να παίξουν βαθιά, δύο παιδιά με εμβέλεια, δύο παιδιά που μπορούν να καλύψουν το σφιχτό άκρο. Δίνει στον Wink πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια για να παίξει.»

Το Pinnock είναι η τρίτη διαφορετική κύρια ασφάλεια που ξεκινά δίπλα στο McKinney σε ισάριθμες σεζόν. Η εξέλιξη του πρώην κόρνερ ήταν ένα από τα λίγα φωτεινά σημεία της σεζόν – και πιστώνει πολλά στον McKinney και τον Julian Love, τον προκάτοχό του στον ευέλικτο ρόλο ασφαλείας.

«Ο Γουίνκ γνωρίζει ότι, «Αυτή τη στιγμή, έχω δύο ασφαλείς που έχουν δεξιότητες μπάλας», είπε ο Πινόκ. “Εσείς [an offense] πρέπει να το σεβαστούν. Άνθρωπος με άντρα, εκτός άκρας, ό,τι κι αν φωνάξει, μπορούμε να έχουμε καλή διακοπή της μπάλας».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading