Ο Άρνολντ υπερασπίζεται την αρνητικότητα της Αυστραλίας στο Κύπελλο Ασίας | Η Express Tribune


DOHA:

Ένα φραγκόσυκο Γκράχαμ Άρνολντ ανταποκρίθηκε τη Δευτέρα στις προτάσεις ότι η ομάδα του στην Αυστραλία είναι υπερβολικά αμυντική καθώς οι διεκδικητές του τίτλου προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ασίας με θάρρος.

Οι Socceroos έχουν φτάσει στους «16» στο Κατάρ ακόμη και πριν από τον τελευταίο αγώνα των ομίλων της Τρίτης με το Ουζμπεκιστάν χάρη στη νίκη 2-0 επί της Ινδίας και στην ήττα 1-0 από τη Συρία.

Η σκληρή νίκη στη Συρία προήλθε από μια τακτοποιημένη περιστροφή του Τζάκσον Ίρβιν και σουτ λίγο πριν από την ώρα — το μοναδικό σουτ της Αυστραλίας εντός στόχου σε όλο το παιχνίδι. Η Συρία είχε επίσης έναν πυροβολισμό στο στόχο.

Ο Άρνολντ είπε στη συνέχεια ότι “το καθαρό φύλλο κερδίζει τουρνουά”, αλλά την παραμονή του αγώνα στο Ουζμπεκιστάν είπε ότι αυτό το σχόλιο είχε παρερμηνευτεί άδικα.

«Οι μέθοδοί μου είναι να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο, να ασκώ μεγάλη πίεση», είπε τη Δευτέρα.

«Μου έκαναν μια ερώτηση σχετικά με τη νίκη σε αυτό το τουρνουά και είπα ότι σε κέρδισε αυτό το τουρνουά η καθαρή εστία.

«Νομίζω ότι πιθανώς τα αυστραλιανά ΜΜΕ το διάβασαν με λάθος τρόπο, όπως συνήθως.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι παίκτες γνωρίζουν τους ρόλους και τις δουλειές τους. Έχουμε παίξει δύο ομάδες όπου περάσαμε πολύ χρόνο στο μισό τους.

«Έχουμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και ατομικά δεν το έχουμε τελειώσει».

Ο Άρνολντ, ο οποίος οδήγησε την Αυστραλία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ προτού τρομάξει την μελλοντική πρωταθλήτρια Αργεντινή σε μια ήττα με 2-1, θα λείπει από τον πρώτο επιθετικό Μίτσελ Ντιούκ εναντίον του Ουζμπεκιστάν λόγω ενός τσιμπήματος.

Αυτό σημαίνει ότι άλλαξε την επιθετική του ενδεκάδα, αλλά επιστρέφοντας στο προηγούμενο θέμα, διαφώνησε ξανά σε μια ερώτηση που υποδηλώνει ότι η ομάδα του είναι πολύ αρνητική.

«Όπως είπα, δεν ξέρω από πού παίρνετε ότι είμαστε μια αμυντική ομάδα», είπε σε έναν δημοσιογράφο.

«Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε αμυντικά», είπε ο 60χρονος, η ομάδα του οποίου θα θέλει να φτάσει στην κορυφή του ομίλου για να πάρει μια θεωρητικά ευκολότερη διαδρομή στα νοκ άουτ.

«Είμαστε μια επιθετική ομάδα που ξέρει να αμύνεται».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading