Ο Αγκάσι χρίζει τον Τζόκοβιτς ως τον κορυφαίο όλων των εποχών | Η Express Tribune


ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ:

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του Grand Slam, Αντρέ Αγκάσι, έχρισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς ως τον καλύτερο ανδρικό παίκτη όλων των εποχών, λέγοντας ότι δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με το βάρος των επιτευγμάτων του.

Ο δημοφιλής Αμερικανός πρώην νούμερο ένα στον κόσμο, ο οποίος θεωρείται ευρέως από τους καλύτερους που έχει δει το άθλημα, είχε επίσης πλούσιους επαίνους για Ρότζερ Φέντερερ και ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Αλλά είπε ότι οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να το δεις, αλλά όταν το κοιτάς στα χαρτιά δεν μπορείς να διαφωνήσεις με το τι έχει καταφέρει», είπε ο Αγκάσι στην εφημερίδα The Australian στη Μελβούρνη, όπου παρευρίσκεται στο εναρκτήριο Grand Slam της χρονιάς.

“Το ποσό που κέρδισε, τα ματς, τα Masters (τίτλοι), τα νούμερα του τέλους του έτους, οι εβδομάδες στον αριθμό… όλα αυτά τα στατιστικά.”

Αρέσει Τζόκοβιτςο Αγκάσι έπαιξε μερικά από τα καλύτερα του τένις στο Melbourne Park, με τέσσερις από τους σημαντικότερους τίτλους του να έρχονται στο Australian Open — το 1995, το 2000, το 2001 και το 2003.

Αλλά ωχριούν έναντι των 10 του Σέρβου, με τον 36χρονο φαβορί να προσθέτει ένα 11ο φέτος, κάτι που θα ανέβαζε το σύνολο του Slam στο ρεκόρ όλων των εποχών, 25, ξεπερνώντας τα 24 της Μάργκαρετ Κορτ.

Ο Ναδάλ, ο οποίος αποχώρησε από το φετινό Αυστραλιανό Όπεν με μυϊκή ρήξη, έχει κερδίσει 22 Grand Slam και ο συνταξιούχος Φέντερερ, 20.

“Ο Νόβακ έχει κερδίσει περισσότερα Αυστραλιανά Όπεν από ό,τι έχω κερδίσει Σλαμ γιατί έκλαιγα δυνατά… τι κάνεις από το να γελάς; Δεν ξέρω τι να πω σε αυτό”, είπε ο Αγκάσι.

Ο 53χρονος, ο οποίος κέρδισε 60 τίτλους καριέρας, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού Ολυμπιακού, είπε οι Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ο Ναδάλ όλα είχαν φέρει τόσα πολλά στο παιχνίδι.

«Είμαι τόσο παραδοσιακός για το ίδιο το παιχνίδι… όταν κοιτάζω τι φέρνουν οι άνθρωποι στο άθλημα, αυτός (ο Τζόκοβιτς) έχει φέρει τόσα πολλά, αναμφισβήτητα», είπε.

«Αλλά μετά κοιτάς τι έφερε ο Roger στο άθλημα — την κομψότητα και την κλάση και τον τρόπο που το έκανε.

«Και μετά ο Nadal, η ένταση ή η βαλλιστική φύση στον τρόπο που ασχολήθηκε με το παιχνίδι — όλα αυτά τα παιδιά έχουν διευρύνει το τένις.

«Όταν πρόκειται για στα χαρτιά, δεν νομίζω ότι μπορείς να αντιταχθείς σε αυτό που έχει κάνει ο Νόβακ».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading