Ο ασταμάτητος Sainz κερδίζει το Ράλι Ντακάρ στα 61 | Η Express Tribune


ΡΙΑΔ:

Ο Ισπανός Carlos Sainz, 61χρονος πατέρας της συνονόματης Ferrari Φόρμουλα ένα οδηγός, κέρδισε το Ράλι Ντακάρ για τέταρτη φορά στη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή με την Audi να παίρνει τον πρώτο τίτλο στην κατηγορία αυτοκινήτων.
Ο Αμερικανός αναβάτης της Honda Ricky Brabec κέρδισε την κατηγορία μοτοσικλέτας για δεύτερη φορά στην 46η έκδοση του εξαντλητικού αγώνα δύο εβδομάδων. Ο Sainz τερμάτισε το 12ο και τελευταίο στάδιο στο Yanbu, στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, με προβάδισμα μία ώρα 20 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα έναντι του Βέλγου Guillaume de Mevius για το Overdrive Toyota με τον Γάλλο Sebastien Loeb τρίτο.
Ο Loeb, ένας εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι που ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Sainz μέχρι που τα μηχανικά προβλήματα τελείωσαν την πρόκληση του την Πέμπτη, κέρδισε την τελική φάση σε ένα Prodrive Hunter για την ομάδα του Bahrain Raid Xtreme. Ο Sainz κέρδισε τώρα το Dakar με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές – Volkswagen το 2010, Peugeot το 2018 και Mini το 2020 – και το κατάφερε αυτή τη φορά χωρίς να κερδίσει κανένα από τα επιμέρους ετάπ.
Η Audi, η οποία στοχεύει στο Dakar από το 2022 και αναμένεται ευρέως να επικεντρωθεί τώρα στο νέο της έργο στη Formula 1, είναι η πρώτη που θα κερδίσει με ένα αυτοκίνητο που κινείται με ηλεκτρική κίνηση. Το Audi RS Q e-tron χρησιμοποιεί έναν μετατροπέα ενέργειας, που διαθέτει τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων, για να φορτίζει την μπαταρία υψηλής τάσης του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση. Το ράλι ξεκίνησε το 1978 ως ένας αγώνας από το Παρίσι μέσω της Σαχάρας μέχρι την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, αλλά άλλαξε στη Νότια Αμερική το 2009 για λόγους ασφαλείας. Μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία το 2020 και τώρα είναι η ναυαρχίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι-raid της FIA.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading