Ο Ατάλ καταδικάστηκε για τη Γάζα | Η Express Tribune


ΟΜΟΡΦΗ:

Ο Αλγερινός διεθνής ποδοσφαιριστής Youcef Atal καταδικάστηκε σε ποινή οκτώ μηνών με αναστολή από γαλλικό δικαστήριο την Τετάρτη για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα.

Ο 27χρονος αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της Ligue 1, Νίκαια, πρέπει επίσης να πληρώσει πρόστιμο 45.000 ευρώ (49.000 δολάρια) επειδή μοιράστηκε ένα βίντεο που καλούσε σε «μαύρη μέρα για τους Εβραίους», αποφάσισε το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας.

Θα πληρώσει περαιτέρω για λεπτομέρειες σχετικά με την καταδίκη του που θα δημοσιευτούν στην περιφερειακή καθημερινή Nice-Matin και στην εθνική εφημερίδα Le Monde.

Τα επίμαχα σχόλια προέκυψαν σε ένα βίντεο ενός ιεροκήρυκα, του Μαχμούντ Αλ Χασανάτ, το οποίο δημοσίευσε ο Ατάλ στον λογαριασμό του στο Instagram των 3,2 εκατομμυρίων ακολούθων πέντε ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ ως απάντηση ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά της μαχητικής ομάδας που έχει κοστίσει πάνω από 22.000 ζωές σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής που διοικείται από τη Χαμάς.

Αφού μίλησε για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς, ο Al Hasanat κάλεσε τον Θεό να στείλει μια «μαύρη μέρα για τους Εβραίους» και να «οδηγήσει το χέρι» των κατοίκων της Γάζας που αντεπιτίθενται.

Ο Ατάλ ήταν με την εθνική ομάδα της Αλγερίας στην πατρίδα του όταν μοιράστηκε το βίντεο.

Το απέσυρε την επόμενη μέρα, όταν η Νις τον προειδοποίησε ότι ήταν πιθανό να προκαλέσει διαμάχη, ζητώντας συγγνώμη.

Ο Ατάλ είχε ζητήσει ξανά συγγνώμη στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, λέγοντας ότι ήθελε να στείλει ένα «μήνυμα ειρήνης» και δεν είδε ολόκληρο το βίντεο 35 δευτερολέπτων πριν το δημοσιεύσει.

Αυτό το επιχείρημα δεν έπεισε τους εισαγγελείς ή τους ενάγοντες, κυρίως εβραϊκές οργανώσεις και την Professional Football League (LFP).

«Το να μοιράζεσαι ένα βίντεο σημαίνει να συμμετέχεις στο μήνυμά του και να του δίνεις προβολή», είπε στο δικαστήριο η εισαγγελέας Μέγκι Χούτια.

«Δεν γίνεται λόγος για ειρήνη σε καμία στιγμή σε αυτά τα 35 δευτερόλεπτα», πρόσθεσε.

Η Νις απέκλεισε τον Ατάλ από το να παίξει “μέχρι νεωτέρας”, ενώ έλαβε ποινή αποκλεισμού επτά αγώνων – αφού έληξε – από το LFP.

Ωστόσο, έχει εμφανιστεί τρεις φορές για την Αλγερία Fennecs, είναι στην ομάδα της για το επερχόμενο τουρνουά Africa Cup of Nations και έλαβε υποστήριξη στη χώρα του.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading