Ο Αυστραλός πρωταθλητής κολυμβητής Horton αποκαλεί ότι τα παρατάει | Η Express Tribune


ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ:

Ο Αυστραλός πρωταθλητής κολυμβητής Μακ Χόρτον, ένας σκληρός αγωνιστής κατά του ντόπινγκ, έδωσε χρόνο στην καριέρα του την Κυριακή, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο 27χρονος, ο οποίος ως γνωστόν αρνήθηκε να σταθεί στο βάθρο δίπλα στον Κινέζο Sun Yang στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, είπε ότι το πάθος τον είχε εγκαταλείψει.

«Ήθελα πολύ να κολυμπήσω στο Παρίσι, αλλά η πείνα δεν ήταν εκεί», είπε σε μια δήλωση.

«Πάντα θέλω να δίνω τα πάντα και δεν είμαι κάποιος που θέλει απλώς να κάνει τους αριθμούς, οπότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να απομακρυνθώ».

Ο Χόρτον κέρδισε το χρυσό στα 400 μέτρα ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 μπροστά από τη Sun καθώς και τίτλους στα παγκόσμια πρωταθλήματα και στους αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Αλλά τον θυμόμαστε περισσότερο για το ασήμι 400 μέτρων που κέρδισε στους κόσμους του 2019 στη Νότια Κορέα.

Ο Χόρτον αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Κινέζου αθλητή ή ακόμα και να σταθεί στο βάθρο δίπλα του, αναζωπυρώνοντας μια σειρά από το Ρίο, όπου χαρακτήρισε τον Sun «απατεώνα των ναρκωτικών».

Στη συνέχεια, ο τρεις φορές ολυμπιονίκης Sun καταδικάστηκε με οκταετή αποκλεισμό, αφού αρνήθηκε να δώσει δείγματα κατά τη διάρκεια ενός αιφνιδιαστικού τεστ ντόπινγκ.

Αργότερα μειώθηκε μετά από έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.

Ενώ η στάση του Χόρτον κέρδισε ευρεία υποστήριξη στην κολυμβητική κοινότητα, προκάλεσε έξαλλη αντίδραση στην Κίνα, με τον λογαριασμό του στο Instagram να τρολάρεται, μερικοί μάλιστα να δημοσιεύουν απειλές για τη ζωή τους.

«Δεν μετανιώνω… μόνο που τα χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα», είπε ο Χόρτον.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading