Ο Γιουσούφ δίνει πολύτιμες συμβουλές σε νεαρούς μαχητές πριν από το Melbourne Test


Ο πρώην παίκτης του κρίκετ του Πακιστάν, Mohammad Yousuf, έδωσε πολύτιμες συμβουλές στον Abdullah Shafique και στον Saud Shakeel καθώς προετοιμάζονται για το δεύτερο τεστ εναντίον της Αυστραλίας στο Melbourne Cricket Ground (MCG) από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Cricket Pakistan, ο Yousuf τόνισε τη σημασία μιας δυνατής τεχνικής, ιδιαίτερα για τους παίκτες που ξεκινούν την πρώτη τους περιοδεία στην Αυστραλία.

“Αυτοί [Abdullah Shafique, Saud Shakeel] έχουν πάει στην Αυστραλία για πρώτη φορά, πολλοί παίκτες αγωνίζονται, πρέπει να είσαι τεχνικά υγιής, να έχεις ισχυρό μαχητικό πνεύμα, να διατηρείς σταθερή τεχνική και να δουλεύεις με υπομονή στο γήπεδο», είπε ο Yousuf.

«Κοιτάξτε, το κρίκετ «Bazball» που ακούμε το παίζει η Αγγλία, άλλες ομάδες δεν παίζουν έτσι. Ναι, αν χρειαστεί, κρίνετε το wicket, προσαρμοστείτε στις συνθήκες και παρακολουθήστε πώς ο μπόουλινγκ κάνει μπόουλινγκ. Με βάση αυτό, αν αισθάνεστε ότι μπορείτε να παίξετε επιθετικά, τότε σίγουρα παίξτε. Αν μια μπάλα δεν είναι ευνοϊκή για επιθετικό παιχνίδι, τότε πώς μπορείς να την παίξεις επιθετικά;» πρόσθεσε ο Γιουσούφ.

Ο πρώην κυβερνήτης τόνισε επίσης τον κρίσιμο ρόλο της ψυχικής ανθεκτικότητας μεταξύ των πακιστανών παικτών, υποστηρίζοντας ότι η ψυχολογική τους ετοιμότητα είναι αξιέπαινη.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά την αδιαμφισβήτητη σημασία της κατοχής της σωστής τεχνικής.

“Κατά τη γνώμη μου, ψυχικά τα αγόρια μας είναι καλά. Αν τα συναντήσετε, θα διαπιστώσετε ότι ψυχικά είναι καλά. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα να έχετε τη σωστή τεχνική. Αυτό είναι ένα αναγνωρισμένο γεγονός. Η τεχνική μας πρέπει να είναι σωστή από πάνω μέχρι κάτω Αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, επομένως θα γίνει πολλή δουλειά εδώ, γι' αυτό το σημείο αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για να επικεντρωθούμε στο κρίκετ πρώτης κατηγορίας”, είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πακιστάν γνώρισε μια συντριπτική ήττα από την Αυστραλία στο εναρκτήριο Τεστ στο Περθ, με σημαντική διαφορά 360 σειρών.

Οι γηπεδούχοι έθεσαν στόχο 450 σερί, και στη συνέχεια, η φιλοξενούμενη ομάδα αποβλήθηκε για μόλις 89 σερί.

Ο εναρκτήριος παίκτης Shafique σημείωσε 41 runs στα πρώτα innings, αλλά δεν μπόρεσε να συνεισφέρει στο δεύτερο innings, αποβλήθηκε με μόνο 2 runs στο όνομά του. Αντίστροφα, ο Saud Shakeel κατάφερε να σημειώσει 28 σερί στα πρώτα innings και στο δεύτερο inning σημείωσε 24 run.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο παίκτες περιοδεύουν για πρώτη φορά στην Αυστραλία.