Ο Γκάουφ λέει ότι η πίεση θα μειωθεί το 2024 | Η Express Tribune


ΏΚΛΑΝΤ:

Νούμερο τρία στον κόσμο Coco Gauff είπε την Κυριακή ότι ένιωθε πιο χαλαρή πηγαίνοντας στο Australian Open του επόμενου μήνα αφού πέτυχε τον στόχο της να κερδίσει έναν τίτλο Grand Slam ως έφηβη.

Η 19χρονη κέρδισε το US Open τον Σεπτέμβριο και είπε ότι ήταν ένα βάρος από τους ώμους της καθώς ξεκινά τη σεζόν του 2024 στο Auckland Classic που ξεκινά τη Δευτέρα, όπου υπερασπίζεται την πρωταθλήτρια.

«Ένιωθα ότι είχα ένα ρολόι και έπρεπε να κερδίσω ως έφηβος», είπε ο Gauff, ο οποίος γίνεται 20 ετών τον Μάρτιο.

«Ακριβώς για το πώς ξεκίνησα, με το Wimbledon και τα πάντα, ένιωσα ότι το χρειαζόμουν.

«Όχι με τις προσδοκίες κανενός από την ομάδα μου, αλλά με οπαδούς και ανθρώπους που παρακολουθούν τον αγώνα», είπε στους δημοσιογράφους στο Όκλαντ.

Ο Γκάουφ βγήκε στη σκηνή ως 15χρονος στο Wimbledon το 2019 και έγινε μελλοντικός πρωταθλητής Grand Slam αφού έφτασε στον τέταρτο γύρο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ήρθε από ένα σετ down στη Νέα Υόρκη για να κερδίσει την Aryna Sabalenka με 2-6, 6-3, 6-2 και να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια εφήβων του τουρνουά μετά τη Serena Williams το 1999.

“Αυτό το συναίσθημα που ένιωσα στο σημείο του αγώνα ήταν υψηλό και θέλω να συνεχίσω να κυνηγάω τόσο ψηλά”, είπε ο Gauff.

Με ένα πρώτο Slam στο ζωνάρι της, είπε ότι θα ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα στο Australian Open που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου, το οποίο διαφορετικά θα ήταν η τελευταία ευκαιρία για να πραγματοποιήσει το εφηβικό της όνειρο.

“Πάντα θα ασκώ πίεση στον εαυτό μου. Θέλω να προσπαθήσω για περισσότερα και δεν θέλω να κερδίσω μόνο ένα”, είπε ο Gauff.

Η Γκάουφ είπε ότι η εκστρατεία της για το 2023 ορίστηκε στο μυαλό της τόσο από την ήττα σοκ στον πρώτο γύρο από τη Σοφία Κένιν στο Γουίμπλεντον όσο και από την επιτυχία της στο US Open.

«Μετά το Wimbledon έφτασα στο χαμηλότερο σημείο της καριέρας μου, χάνοντας εκείνο τον αγώνα», είπε ο Gauff.

«Το να μάθω από αυτό με βοήθησε να προχωρήσω και νομίζω ότι μερικές φορές χρειάζεσαι αυτές τις αναποδιές για να σε ωθήσουν μπροστά.

«Όχι για να με ξυπνήσει, γιατί ένιωθα ότι ήμουν πάντα ξύπνιος, αλλά συνειδητοποίησε ότι ίσως θα έπρεπε να ασκείς λιγότερη πίεση σε κάθε αγώνα».

Η Gauff αντιμετωπίζει την Αμερικανίδα Claire Liu στον εναρκτήριο αγώνα της στο Ώκλαντ την Τρίτη.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading