Ο Γκουτ-Μπεχράμι στέφθηκε πρωταθλητής super-G | Η Express Tribune


ΑΥΣΤΡΙΑ:

Η Ελβετίδα βετεράνος Lara Gut-Behrami ολοκλήρωσε μια τριάδα αγώνων ταχύτητας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών στο Altenmarkt-Zauchensee το Σαββατοκύριακο, όταν κέρδισε στο super-G της Κυριακής.

Ήταν η τρίτη νίκη του 32χρονου στην καριέρα του super-G στο αυστριακό θέρετρο.

«Επιτίθεσα και αυτό έψαχνα», είπε ο Gut-Behrami. «Ήταν αυτό που ήθελα από την κορυφή μέχρι τον τερματισμό, οπότε είναι ωραίο συναίσθημα να κάνεις σκι έτσι».

Η Αυστριακή Cornelia Huetter, νικήτρια του super-G της Παρασκευής, ήταν δεύτερη, με ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πίσω σε μια διαδρομή που συντομεύτηκε λόγω των ισχυρών ανέμων στην κορυφή της πλαγιάς. Ξεπέρασε την συμπατριώτισσα Mirjam Puchner, δεύτερη στην κατάβαση του Σαββάτου, κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου.

Η Σοφία Γκότζια, νικήτρια της κατάβασης του Σαββάτου, ήταν όγδοη.

Η Gut-Behrami, η οποία κέρδισε επίσης το Altenmarkt super-G το 2011 και το 2022, κέρδισε την 40η νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο καριέρας και την τρίτη της σεζόν.

«Έχω πάει καλά αγώνες και τώρα προσπαθούσα να το μεταφράσω στα σκι ταχύτητας και νομίζω ότι αυτές οι μέρες εδώ σε μια τόσο ωραία πλαγιά με έχουν βοηθήσει πολύ», είπε.

Η Huetter είπε ότι μετά τη νίκη της στο super-G την Παρασκευή δεν κοιμήθηκε καλά και γι' αυτό δυσκολεύτηκε στην κατάβαση του Σαββάτου.

«Χθες ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί δεν είχα το καλύτερο συναίσθημα στο μυαλό μου», παραδέχτηκε. “Σήμερα προσπάθησα να κάνω σκι όπως την Παρασκευή. Και ήταν πολύ καλό, ήταν επιθετικό, μερικά λάθη, αλλά αυτό είναι αγώνας.”

Ο Huetter προηγείται του Gut-Behrami με 90 βαθμούς στην κατάταξη του super-G με την Ιταλίδα Federica Brignone, η οποία τερμάτισε 12η την Κυριακή, τρεις βαθμούς πιο πίσω.

Ο Γκουτ-Μπεχράμι ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 749 βαθμούς, ξεπερνώντας τη Σλοβάκα ειδικό στο σλάλομ Petra Vlhova που δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο. Η Brignone είναι δεύτερη στο 787.

Η Αμερικανίδα σταρ Mikaela Shiffrin, με 929 βαθμούς, εξακολουθεί να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα στη γενική κατάταξη, παρά το γεγονός ότι επέλεξε να χάσει το Σαββατοκύριακο μετά από κρυολόγημα. Μέχρι την Κυριακή, βρισκόταν στο νοσοκομείο δίπλα στον φίλο του, Aleksander Aamodt Kilde, ο οποίος εξάρθρωσε τον ώμο του όταν τράκαρε στο Wengen το Σάββατο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading