Ο δικαστής καθυστερεί να αποφανθεί στην υπόθεση Shannon εναντίον Illinois


Ο ομοσπονδιακός δικαστής καθυστέρησε να αποφανθεί Ιλινόις αστέρι Τέρενς Σάνον Τζούνιορ.αίτημα του για προσωρινή αναστολή και άμεση επαναφορά μετά την επ' αόριστον αναστολή του μετά από σύλληψη για βιασμό τον περασμένο μήνα.

Η δικαστής Colleen R. Lawless άκουσε και από τις δύο πλευρές την Παρασκευή και είπε ότι θα λάβει την υπόθεση “υπό συμβουλές” και θα αποφανθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι δικηγόροι της Shannon είπαν ότι δεν είχαν κανένα σχόλιο όταν επικοινώνησε το ESPN μετά την ακρόαση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σάνον κατέθεσε αίτηση για προσωρινό περιορισμό κατά του πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί. Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Sixth Judicial Circuit Court in Champaign, ισχυρίζεται ότι το πανεπιστήμιο έσπευσε να κρίνει και δεν ακολούθησε τα πρωτόκολλά του όταν τον ανέστειλε από όλες τις ομαδικές δραστηριότητες. Η κατάθεση ανέφερε επίσης ότι ο Σάνον είχε ενημερωθεί από αξιωματούχους του Ιλινόις ότι δεν θα εξεταστεί για επαναφορά μέχρι να επιλυθεί η νομική του υπόθεση — κάτι που μπορεί να μην συμβεί μέχρι το καλοκαίρι — και ότι θα τον αναγκάσει να χάσει το υπόλοιπο του 2023-24 Η σεζόν θα του έκανε “ανεπανόρθωτη ζημιά” και θα επηρεάσει τις μελλοντικές του δυνατότητες κερδών στο ΝΒΑ.

Ο φερόμενος βιασμός συνέβη τον Σεπτέμβριο σε ένα τοπικό μπαρ στο Λόρενς του Κάνσας, όταν η Σάνον παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ιλίνι στο Κάνσας. Η ένορκη κατάθεση ανέφερε ότι μια γυναίκα ανέφερε ότι ένας άνδρας, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Shannon, την άγγιξε ακατάλληλα και την επιτέθηκε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία, η Shannon κατηγορήθηκε για «παράνομα, κακουργηματικά και εν γνώσει της σεξουαλικής επαφής με ένα άτομο … το οποίο δεν συναινούσε στη σεξουαλική επαφή υπό συνθήκες που την καταπάτησαν με βία ή φόβο, επίπεδο σοβαρότητας 1 κακούργημα προσώπου».

Η πρώτη ακρόαση του Σάνον έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στο Λόρενς, αλλά οι δικηγόροι του είπαν ότι η δίκη μπορεί να μην πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι, μετά το τέλος της σεζόν μπάσκετ στο κολέγιο. Είπαν ότι η Σάνον θα δηλώσει αθώα στην ακρόαση την επόμενη εβδομάδα.

Το πανεπιστήμιο σημείωσε ότι το ταξίδι του Shannon στο Lawrence ήταν προσωπικό και δεν συνδέθηκε με το σχολείο με κανέναν τρόπο — ένα σημαντικό σημείο επειδή ο Shannon και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να ισχύουν οι πολιτικές του Τίτλου IX, όπως θα ίσχυαν αν το περιστατικό είχε συμβεί στο Illinois πανεπιστημιούπολη, κάτι που το σχολείο διαψεύδει.

Το σχολείο, στην απάντησή του στην μήνυση του Shannon, είπε επίσης ότι έχει «δικαιοδοσία» για τη συμπεριφορά των μαθητών, μια αρχή που θα διακυβευόταν εάν χορηγηθεί στον Shannon προσωρινή απαγόρευση και του επιτραπεί να παίξει πριν από την ολοκλήρωση της νομικής υπόθεσής του.

«Η ζημιά για το Πανεπιστήμιο προέρχεται από το γεγονός ότι η χορήγηση της απαλλαγής που ζητήθηκε από τον Ενάγοντα υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του Πανεπιστημίου να λάβει ταχέως διορθωτικά μέτρα ενόψει αξιόπιστων πληροφοριών που δείχνουν ότι ένας μαθητής-αθλητής υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα», ανέφερε η σχολή σε δήλωση. . “Εάν ο Ενάγων είναι σε θέση να αναιρέσει την αναστολή του σε αυτό το στάδιο, αυτό σημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο εμποδίζεται ουσιαστικά να προβεί σε άμεσες ενέργειες σε αυτές τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από τους λόγους που διέπουν τις ενέργειες του Πανεπιστημίου. Εάν ο Ενάγων είναι σε θέση να αναιρέσει την αναστολή του σε αυτό στάδιο, η πολιτική αθλητισμού του Πανεπιστημίου θα υπονομευθεί και θα αποτύχει να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για εμπλοκή με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading