Ο εξαγριωμένος Wink Martindale έβρισε τον Brian Daboll αφού ο προπονητής των Giants απέλυσε το δεξί του χέριΑν ο Wink Martindale έχει παραιτηθεί από τη θέση του ως αμυντικός συντονιστής των Γιγάντωντου συμβουλεύεται να ειδοποιήσει τους Γίγαντες για την απόφασή του.

Από το απόγευμα της Τρίτης, η ομάδα δεν είχε ακούσει τίποτα από τον Martindale, ο οποίος βγήκε από το κτίριο τη Δευτέρα, και το πρωί της Τρίτης βρισκόταν σε πτήση με προορισμό ένα σπίτι που έχει στη Φλόριντα.

Αυτό που είναι προφανές είναι ότι ο Martindale και οι Giants τελειώνουν μετά από δύο σεζόν, με σαφείς και παρούσες ενδείξεις ότι ο Martindale και ο head coach Brian Daboll άντεξαν μέσα από μια επιδεινούμενη σχέση που δεν μπορούσε πλέον να συνεχιστεί.

Ο Martindale έχει συμβόλαιο και οφείλει 3 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν του 2024.

Χάνει αυτά τα χρήματα εάν πράγματι παραιτηθεί από τη θέση του.

Επίσης, αν παραιτηθεί, το συμβόλαιό του απλά δεν σβήνει.

Μια παραίτηση θα επέτρεπε στους Giants να εμποδίσουν τον Martindale να δεχτεί δουλειά σε άλλη ομάδα, κάτι που δεν είναι μια κατάσταση στην οποία θέλει να εμπλακεί ο Martindale.

Έτσι, η άγρια ​​συναισθηματική απάντησή του στο Daboll που απέλυσε τον πιο πιστό του, προπονητή των εξωτερικών αμυντικών, Drew Wilkins, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Kevin, έναν αμυντικό βοηθό, έχει συνέπειες που πρέπει να καθαριστούν, συμβατικά, πριν ο Martindale και οι Giants χωρίσουν.

Ο αμυντικός συντονιστής των Giants Wink Martindale. Bill Kostroun για τη NY Post

Ο Martindale, φορώντας το σήμα κατατεθέν του μαύρο τζόγκερ, μαύρο αμάνικο γιλέκο και φορώντας ένα καπέλο Yankees, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty επιβίβαση σε πτήση για Σαρασότα.

Η επιστροφή στο σπίτι δεν είναι η συνήθης πορεία δράσης για έναν προπονητή του NFL δύο ημέρες μετά το τέλος μιας σεζόν.

Αυτή είναι η ώρα για συναντήσεις προσωπικού και τελικές αξιολογήσεις, ευθύνες που ο Martindale δεν πιστεύει πλέον ότι είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει.

Ο Ντάμπολ είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του νωρίς το πρωί της Δευτέρας με τα μέσα ενημέρωσης, μια μέρα μετά το κλείσιμο μιας σεζόν 6-11 με νίκη 27-10 επί των Αετών ότι η «προσδοκία» του ήταν ότι ο Μάρτινντεϊλ και ο συντονιστής της επίθεσης Μάικ Κάφκα θα επέστρεφαν το 2024.

Αυτό συνέβη πριν ο Daboll συναντηθεί με τον Martindale, και έτσι αυτή η “προσδοκία” ήταν πρόχειρη, δεδομένου ότι ο Daboll γνώριζε τα νέα που επρόκειτο να μεταδώσει.

Ο προπονητής των Giants, Brian Daboll (r.) με τον GM Joe Schoen (l.) τη Δευτέρα. Charles Wenzelberg/NY Post

Δείτε τι κατέρρευσε, σύμφωνα με άτομα στο κτίριο που γνώριζαν την κατάσταση:

Ο Daboll συναντήθηκε με τον Martindale τη Δευτέρα και του είπε ότι επρόκειτο να γίνουν αλλαγές προσωπικού.

Ο Ντάμπολ αναφέρθηκε στις απολύσεις του προπονητή των ειδικών ομάδων Τόμας ΜακΓκάχι και του προπονητή της επιθετικής γραμμής Μπόμπι Τζόνσον.

Δεν υπάρχει μυστικό πόσο κοντά είναι ο Daboll με τον Johnson και αυτό ήταν δύσκολο για τον Daboll, αλλά θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο για τη βελτίωση της ομάδας που προχωρούσε.

Ο Daboll είπε στον Martindale ότι ήθελε να μείνει, αλλά ότι επρόκειτο να απολύσει τους αδερφούς Wilkins.

Ο Martindale έφερε τους Wilkinses μαζί του στους Giants από τους Ravens.

Στο πλάι, είναι ο Drew Wilkins που βοηθά τον Martindale με τις ομάδες προσωπικού και κατευθύνει την κυκλοφορία για αυτόν.

Ο Drew Wilkins βοηθά τον Martindale να επινοήσει τα αμυντικά σχέδια.

Ο Martindale, θυμωμένος από αυτά τα νέα, έβρισε τον Daboll, είπε το κομμάτι του, σηκώθηκε, χτύπησε την πόρτα και βγήκε από το κτίριο.

Ενημέρωσε τους οικείους του ότι σχεδίαζε να παραιτηθεί.

Περισσότερες από 24 ώρες αργότερα, οι Γίγαντες δεν είχαν ακόμη ακούσει τίποτα από τον Μάρτινντεϊλ.

Οι Giants απέλυσαν τον προπονητή των εξωτερικών γραμμών Drew Wilkins. Noah K. Murray για την NY Post

Γιατί ο Daboll ήταν ανένδοτος στο να απαλλαγεί από τον Drew Wilkins και, κατά συσχέτιση, τον Kevin Wilkins;

Υπήρχε η αίσθηση στο κτίριο ότι ο Martindale και ο Drew Wilkins δημιουργούσαν το δικό τους φέουδο μέσα στο προπονητικό επιτελείο, κατά καιρούς παρακάμπτοντας τον Daboll και πιστεύοντας ότι έπρεπε να απαντούν μόνο ο ένας στον άλλο και, τελικά, στην ιδιοκτησία.

Το Daboll έχει να κάνει με τη συνεργασία και αυτό δεν ήταν αυτό.

Ο Martindale, 60, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής με τους παίκτες του και την πλευρά του στην μπάλα, αν και ήταν ελάχιστα κυρίαρχος, είχε σταθερά καλύτερη απόδοση από την επίθεση, που είναι το μπέιλγουικ του Daboll.

Αυτό προκάλεσε επίσης τριβές.

Όταν ο Xavier McKinney παραπονέθηκε για έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των παικτών και του αμυντικού επιτελείου, ο Martindale έβαλε τα δυνατά του για να τροφοδοτήσει τη φωτιά αντί να τη σβήσει, κάτι που δείχνει τη διαφορά στο στυλ του Martindale και τον τρόπο που ο Daboll προτιμά να περιορίζει όλους τους περισπασμούς.

Ο Martindale, με μεγάλη συμμετοχή στις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις τύπου του, επαίνεσε συχνά την ομάδα του, η οποία σήκωσε μερικά φρύδια μετά από κάποιες λιγότερο δυνατές εξόδους.

Ωστόσο, δεν είχε κανέναν έπαινο για την άμυνά του μετά την ήττα με 49-17 στο Ντάλας την Εβδομάδα 10, καθώς οι Giants μαυρίστηκαν, εγκαταλείποντας τα φρικτά 640 γιάρδες, τα δεύτερα περισσότερα γιάρδες που επιτρέπονται στην ιστορία του franchise και τα περισσότερα οι Cowboys σε οποιοδήποτε παιχνίδι στην ιστορία τους.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Daboll ενθάρρυνε τον Martindale να κρατήσει τα blitzes και ο Martindale το έκανε, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αβυσσαλέα.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια αναφορά του Fox pregame ανέφερε ότι η σχέση Daboll-Martindale ήταν «σε κακή θέση».

Wink Martindale (λ.) και Drew Wilkins (r.) Charles Wenzelberg/NY Post

Ο Daboll, δημοσίως, απέρριψε αυτή την αναφορά και παρουσίασε στον Martindale την μπάλα του παιχνιδιού μετά τη νίκη με 10-7 επί των Patriots.

Ο Daboll αντιμετώπισε ιδιωτικά τον Martindale, δύο φορές, σχετικά με την αναφορά και δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Ο Ντάμπολ μπήκε σε μια συνάντηση του αμυντικού επιτελείου και, αναφερόμενος στο ρεπορτάζ, ανακοίνωσε εάν κάποιος είχε πρόβλημα μαζί του θα έπρεπε να μιλήσει.

Κανείς δεν μίλησε.

Οι Γίγαντες θα βρεθούν στην αγορά για κάποιον νέο να τρέξει την άμυνά τους.

Ο Brian Daboll φωνάζει προς την κατεύθυνση του Wink Martindale κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού preseason των Giants. Robert Sabo για τη NY Post

Ο Martindale έφυγε από τη Βαλτιμόρη μετά από διαφωνίες με τον προπονητή, John Harbaugh.

Έχει ξανασυμβεί με τον Daboll and the Giants.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading