Ο επικεφαλής της FIFA καταδικάζει τον ρατσισμό κατά τη διάρκεια αγώνων στην Ιταλία και την Αγγλία | Η Express Tribune


ΛΟΝΔΙΝΟ:

Πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ζήτησε παγκόσμιες απαγορεύσεις στα γήπεδα για τους φιλάθλους και «αυτόματες κατασχέσεις» για ομάδες των οποίων οι οπαδοί εκτοξεύουν «απεχθή» κακοποίηση μετά από ρατσιστικά επεισόδια στην Ιταλία και την Αγγλία το Σάββατο.

Ο επικεφαλής του παγκόσμιου κυβερνώντος οργάνου είπε ότι δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις οποιουδήποτε είδους στο ποδόσφαιρο ή στην ευρύτερη κοινωνία.

«Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ούντινε και το Σέφιλντ το Σάββατο είναι εντελώς αποτρόπαια και εντελώς απαράδεκτα», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Οι παίκτες που επηρεάστηκαν από τα γεγονότα του Σαββάτου έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου».

Οι οπαδοί στόχευσαν φωνές μαϊμού στον τερματοφύλακα της Μίλαν και της Γαλλίας, Μάικ Μαινιάν, κατά τη διάρκεια της δραματικής νίκης 3-2 της Μίλαν στην Ουντινέζε, με το παιχνίδι να διακόπτεται προσωρινά.

Ο μέσος της Κόβεντρι, Κέισι Πάλμερ, κατηγόρησε τους οπαδούς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ ότι έκαναν το ίδιο απέναντί ​​του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής τους στο Αγγλικό Πρωτάθλημα, την οποία κέρδισε η ομάδα του με 2-1.

«Χρειαζόμαστε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν δράση, ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου ή της κοινωνίας», είπε ο Ινφαντίνο.

«Εκτός από τη διαδικασία των τριών βημάτων (διακοπή αγώνα, διακοπή αγώνα, διακοπή αγώνα), πρέπει να εφαρμόσουμε μια αυτόματη κατάπτωση για την ομάδα της οποίας οι οπαδοί έχουν διαπράξει ρατσισμό και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα καθώς και παγκόσμιες απαγορεύσεις στα γήπεδα. και ποινικές κατηγορίες για ρατσιστές.

“Η FIFA και το ποδόσφαιρο δείχνουν πλήρη αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και κάθε μορφής διάκρισης. Μια για πάντα: Όχι στον ρατσισμό! Όχι σε κάθε μορφή διάκρισης!”

Στην Ουντινέζε, ο διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα διέκοψε το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και ένας έντονος Μαινιάν εισέβαλε στο τούνελ με τους συμπαίκτες του.

“Είναι ανίδεοι άνθρωποι… Μπορεί να σας αποδοκιμάζουν ή να σας σφυρίζουν όταν λείπετε από το σπίτι, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο”, είπε ο Maignan στο Sky Sports.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από περίπου πέντε λεπτά.

Η Ιταλία, μια χώρα που κυβερνάται από έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Brothers of Italy, είναι γεμάτη από φασιστικές ομάδες οπαδών του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα μεταξύ των σκληροπυρηνικών «ultras» που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας στα γήπεδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Λάτσιο έκλεισε την κερκίδα για έναν αγώνα, αφού οι οπαδοί έστειλαν φωνές μαϊμού στον Ρομελού Λουκάκου κατά τη διάρκεια της νίκης της ομάδας τους στο Κύπελλο Ιταλίας επί της τοπικής αντιπάλου Ρόμα.

Στο Σέφιλντ, ο Πάλμερ χαρακτήρισε την κατάχρηση «απεχθής και εντελώς απαράδεκτη», με τον αγώνα να διακόπτεται καθώς ο διαιτητής μιλούσε και στους δύο προπονητές στο γήπεδο.

Σε ανακοίνωσή της, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είπε ότι ήταν «σοκαρισμένη και λυπημένη από τη ρατσιστική χειρονομία από τις εξέδρες που ανέφερε ο παίκτης των Sky Blues, Kasey Palmer».

«Και οι δύο ομάδες καταδικάζουν απερίφραστα κάθε μορφή διάκρισης και κατάχρησης και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο ή στην ευρύτερη κοινωνία μας», πρόσθεσε.

«Θα εργαστούμε μαζί με τις αρμόδιες αρχές και οποιοσδήποτε αποδειχθεί ένοχος θα αντιμετωπίσει τις αυστηρότερες δυνατές κυρώσεις τόσο από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ όσο και από το νόμο».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading