Ο επικεφαλής της UEFA λέει ότι η ευρωπαϊκή απαγόρευση στη Μάντσεστερ Σίτι είναι «σωστή» | Η Express Tribune


ΛΟΝΔΙΝΟ:

πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin επέμεινε ότι το ευρωπαϊκό κυβερνητικό όργανο είχε «δίκιο» που έδιωξε τη Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών παρά την επιτυχή έκκληση του συλλόγου.

Ο αγγλικός κολοσσός Σίτι τιμωρήθηκε με διετή αναστολή τον Φεβρουάριο του 2020 από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA (CFCB), αλλά η κύρωση ανατράπηκε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Το CAS διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις εικαζόμενες παραβιάσεις “δεν αποδείχθηκαν”, ενώ άλλες είχαν παραγραφεί.

Το πρόστιμο του συλλόγου για αποτυχία συνεργασίας με τους ερευνητές της CFCB μειώθηκε από το CAS στα 10 εκατομμύρια ευρώ (8,6 εκατομμύρια £).

Ο Τσέφεριν, ωστόσο, δήλωσε στη βρετανική Daily Telegraph σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη: «Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο. Δεν θα αποφασίζαμε αν δεν πιστεύαμε ότι είχαμε δίκιο.

«Ως δικηγόρος επί 25 χρόνια, ξέρω ότι, μερικές φορές, κερδίζεις μια υπόθεση που είσαι σίγουρος ότι θα χάσεις», πρόσθεσε.

“Και, μερικές φορές, χάνεις μια υπόθεση όταν είσαι σίγουρος… Πρέπει να σεβαστείς την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν θέλω να μιλήσω για την υπόθεση στην Αγγλία. Αλλά πιστεύω ότι η απόφαση του ανεξάρτητου οργάνου μας ήταν σωστό».

Η περίπτωση στην Αγγλία που αναφέρεται από Ceferin είναι η απόφαση της Πρέμιερ Λιγκ πέρυσι να παραπέμψει την πόλη που υποστηρίζεται από το Άμπου Ντάμπι σε μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία κατηγορείται για περισσότερες από 100 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της διοργάνωσης.

Ο σύλλογος είπε ότι ανυπομονεί να παρουσιάσει «αδιάψευστα στοιχεία» ενάντια στις κατηγορίες.

Η Σίτι, που διευθύνεται από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, απόλαυσε ένα θριαμβευτικό τριπλό την περασμένη σεζόν καθώς έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ, το Κύπελλο Αγγλίας της Αγγλίας και το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η επιτυχία τους εντός γηπέδου θα παραμείνει κάτω από ένα σύννεφο έως ότου επιλυθούν όλοι οι ισχυρισμοί ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ Ρίτσαρντ Μάστερς είπε σε μια βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ότι έχει οριστεί ημερομηνία για την ακρόαση της επιτροπής, αλλά δεν είπε πότε θα συνεδριάσει.

Ο Masters υπερασπίστηκε τον χρόνο που η Premier League είχε αναλάβει τις κατηγορίες κατά της Σίτι, σε σύγκριση με τη σχετικά γρήγορη δράση της για να διαπιστώσει ότι η Έβερτον είχε παραβιάσει τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος (PSR), λέγοντας ότι η υπόθεση της Σίτι ήταν διαφορετική “σε όγκο και χαρακτήρα” αυτή της Έβερτον ή αυτή που αφορά τη Νότιγχαμ Φόρεστ.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading