Ο Μίσμπαχ εντοπίζει ελάττωμα στην τεχνική του κτυπήματος του Σαΐμ Αγιούμπ


Ο πρώην αρχηγός και προπονητής του Πακιστάν Misbah-ul-Haq επεσήμανε ένα ελάττωμα στην τεχνική του Saim Ayub μετά το ντεμπούτο του στο τεστ εναντίον της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ.

Παρά το γεγονός ότι αποβλήθηκε για μια πάπια στα πρώτα innings, ο Ayub έδειξε τις ικανότητές του στο batting στα δεύτερα innings, σημειώνοντας 33 runs off 53 balls, συμπεριλαμβανομένης μιας έξι off Mitchell Starc και ενός ορίου από τον Pat Cummins.

Ο Misbah επαίνεσε το ταλέντο του Ayub αλλά τόνισε την ανάγκη για μια μικρή προσαρμογή στην τεχνική του, ειδικά για την κίνηση του μπροστινού ποδιού του.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του Misbah στο Facebook, ο 49χρονος χαιρέτισε το ταλέντο του Ayub αλλά επεσήμανε την ανάγκη για μια συγκεκριμένη προσαρμογή στην τεχνική του.

“Επέδειξε εξαιρετικό ταμπεραμέντο, επιτιθέμενος στους Αυστραλούς μπόουλερ κατά τη διάρκεια των σύντομων περιόδων του. Φαίνεται ότι μπορεί να επικρατήσει στην αντιπολίτευση και να αποδίδει σταθερά για το Πακιστάν”, είπε ο Misbah σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook.

“Μια μικρή προσαρμογή είναι απαραίτητη στην τεχνική του Ayub σχετικά με τις πληρέστερες παραδόσεις τόσο από βηματοδότες όσο και από σπινέρ, καθώς το μπροστινό του πόδι τείνει να κινείται ελαφρά, προκαλώντας πιθανώς προβλήματα. Η απόλυσή του υποδηλώνει παρόμοια ανησυχία”, πρόσθεσε ο Misbah.

Ο Ayub είναι μέλος της ομάδας T20I του Πακιστάν για την επερχόμενη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας που ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου.