Ο Μοχάμεντ Χάρις θα επιστρέψει από τη Ντάκα χωρίς να παίξει στο BPL


Ο πακιστανός αθλητής-μπατέρ Mohammad Haris πρόκειται να επιστρέψει από τη Ντάκα χωρίς να λάβει μέρος στην Πρέμιερ Λιγκ του Μπαγκλαντές (BPL) αφού η Πακιστανική Επιτροπή Κρίκετ (PCB) αρνήθηκε να του εκδώσει Πιστοποιητικό Χωρίς Αντιρρήσεις (NOC).

Ο Χάρης είχε φτάσει στη Ντάκα με την πρόθεση να εκπροσωπήσει τους Chattogram Challengers στη δέκατη έκδοση του BPL. Ωστόσο, το αίτημά του για NOC απορρίφθηκε από το PCB, αναφέροντας ως λόγο τη συμμετοχή του σε δύο πρωταθλήματα από τον Ιούλιο του 2023.

Ο Χάρης συμμετείχε στο τουρνουά Global T20 Canada τον Ιούλιο και ακολούθησε η συμμετοχή του στην Premier League της Λάνκα τον Αύγουστο του 2023..

Σε μια ιστορία του Instagram, ο Χάρις μοιράστηκε μια φωτογραφία που αποκαλύπτει τις γεμάτες βαλίτσες του και την προγραμματισμένη διαδρομή επιστροφής στην Πεσαβάρ. Η εικόνα περιείχε επίσης emojis που απεικονίζουν ένα σπίτι και ένα στόμα με φερμουάρ, εκφράζοντας ίσως την απογοήτευση ή την απογοήτευσή του από την αλλαγή των γεγονότων.

Δικαιοσύνη για τον Μοχάμεντ Χάρις
Πρώτα τον έβγαλαν από την εθνική και τώρα δεν του έδωσαν NOC για BPL….
Ντροπή σου @TheRealPCB pic.twitter.com/8RAofpMIiW

— Mariya Rajput (@mariya_raj10) 21 Ιανουαρίου 2024

Ομοίως, οι NOCs παρακρατήθηκαν επίσης για τους Saim Ayub, Zaman Khan, Fakhar Zaman και Iftikhar Ahmed, εμποδίζοντας τη συμμετοχή τους στο BPL. Ο Fakhar είχε υπογραφεί από τον Fortune Barishal, ο Iftikhar και ο Zaman από την Comilla Victorians και ο Saim Ayub από τον Durdanto Dhaka.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο αθλητής-μπατέρ Azam Khan έχει επίσης λάβει μέρος σε δύο πρωταθλήματα (GT20 Canada και Caribbean Premier League) από τον Ιούλιο του 2023, αλλά του έχει εκδοθεί NOC για τη δεύτερη σεζόν του International League T20 (ILT20) που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από Ο Αζάμ δεν έχει κεντρικό συμβόλαιο, δεν δεσμεύεται από την ίδια υποχρέωση με τον Χάρη, που έχει κεντρικό συμβόλαιο, να συμμετάσχει μόνο σε δύο πρωταθλήματα.

Εν τω μεταξύ, οι Babar Azam, Mohammad Wasim Junior, Mohammad Rizwan και Abbas Afridi θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το Christchurch στη Dhaka τη Δευτέρα.

Ο Rizwan αναμένεται να παρουσιάσει τις δεξιότητές του με τους Comilla Victorians, ο Babar Azam θα εμφανιστεί σε δράση για τους Rangpur Riders και ο Mohammad Wasim Jr είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει τους Khulna Tigers. Ο Abbas Afridi θα ενωθεί με τον Shoaib Malik στο Fortune Barishal.

Οι Usman Qadir, Faheem Ashraf και Khushdil Shah συμμετέχουν ήδη στη σεζόν BPL 2024, η οποία ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου.