Ο Μόγια δεν είναι σίγουρος πώς ο Ναδάλ θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Γκραν Σλαμ | Η Express Tribune


ΛΟΝΔΙΝΟ:

Ράφα Ναδάλ έχει δείξει καλή πρόοδο στις προπονήσεις μετά την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό στο ισχίο, αλλά ο προπονητής του Carlos Moya εξακολουθεί να ανησυχεί για το πώς θα αντέξει το σώμα του πρώην νούμερο ένα στον κόσμο ενάντια στις σκληρότητες του Grand Slam τένις.

Ο 37χρονος υπέστη ένα μυϊκό πρόβλημα στο Melbourne Park τον Ιανουάριο που εξάλειψε τη σεζόν του, αλλά θα επιστρέψει στο Brisbane αυτόν τον μήνα πριν παίξει στο Australian Open στις 14-28 Ιανουαρίου, όπου κέρδισε δύο από τους 22 τίτλους του Grand Slam.

Ο Ισπανός, ο οποίος χειρουργήθηκε τον Ιούνιο, είπε ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι η τελευταία του χρονιά στην περιοδεία και έχει εντείνει τις προπονήσεις τους τελευταίους μήνες προκειμένου να επιστρέψει και να διασφαλίσει ότι θα τελειώσει την καριέρα του στο γήπεδο.

“Ο Ράφα θα πάει από την προπόνηση, την οποία κάνει πολύ καλά, στον αγώνα. Είναι αδύνατο να έχεις τις ίδιες συνθήκες στην προπόνηση όπως σε έναν αγώνα”, είπε ο Μόγια σε συνέντευξή του στο ATP Tour.

“Παίζω το καλύτερο από τα πέντε σετ, κερδίζω, ξεκουράζομαι, επιστρέφω στο γήπεδο δύο μέρες αργότερα… Αυτή είναι η αμφιβολία που έχω αυτή τη στιγμή, ειδικά για ένα Grand Slam. Αλλά έχουμε χρόνο. Αν το Australian Open ξεκινούσε αύριο, θα ήταν Ένας πραγματικός φόβος. “Έχει απομείνει ακόμη ένας μήνας, ένα τουρνουά πριν στο Μπρίσμπεϊν, απαιτώντας προπόνηση… Νομίζω ότι όλα αυτά θα τον φέρουν σε θέση να μπορέσει να το αντέξει. Αλλά τώρα αυτός είναι ο φόβος μου».

Ο Ναδάλ έπεσε από τους 100 πρώτους για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια νωρίτερα αυτή τη σεζόν και έχει πέσει στο νούμερο 668, αλλά είναι κατάλληλος για προστατευμένη κατάταξη αφού τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ωστόσο, ο Μόγια είπε ότι ο Ναδάλ δεν θα μπορούσε να αποφύγει δυνατούς αντιπάλους στους πρώτους γύρους και θα χρειαζόταν ευνοϊκές κληρώσεις για να χτίσει τον ρυθμό του.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ο Ράφα χρειάζεται ρυθμό γιατί είναι πολύ καλός για αυτό», είπε ο Μόγια. «Αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading