Ο Ναδάλ προτείνει πιθανότητες να παίξει μετά το 2024 | Η Express Tribune


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:

Ραφαέλ Ναδάλ άφησε την πόρτα μισάνοιχτη την Κυριακή για να συνεχίσει μετά τη σεζόν του 2024, αλλά παραδέχτηκε ότι υπήρχε “υψηλό ποσοστό” ότι ήταν στο τελευταίο του ταξίδι ως παίκτης στην Αυστραλία.

Μιλώντας πριν από την επιστροφή του από μια 12μηνη απουσία τραυματισμών στο Brisbane International που ξεκίνησε τη σεζόν, ο 37χρονος Ισπανός είπε ότι δεν ήξερε με βεβαιότητα τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

«Το πρόβλημα με το να πω ότι θα είναι η τελευταία μου σεζόν είναι ότι δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί 100% στο μέλλον», είπε.

«Γι' αυτό λέω “μάλλον”. Είναι προφανές ότι είναι υψηλό ποσοστό ότι θα είναι η τελευταία μου φορά που θα παίξω εδώ στην Αυστραλία.

«Αλλά αν είμαι εδώ του χρόνου, μη μου πείτε «Είπες ότι θα ήταν η τελευταία σου σεζόν», γιατί δεν το είπα.

“Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει, ξέρεις; Δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα είμαι τους επόμενους έξι μήνες. Δεν μπορώ να προβλέψω αν το σώμα μου θα μου επιτρέψει να απολαύσω το τένις όσο απόλαυσα τα τελευταία 20 χρόνια.

«Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά ξέρω μέσα μου ότι είναι υψηλό ποσοστό ότι θα είναι η τελευταία μου».

Ο 22 φορές πρωταθλητής Grand Slam είπε ότι η τελευταία χρονιά, με χειρουργική επέμβαση για τραυματισμό στο ισχίο, ήταν δύσκολη και σκέφτηκε να σταματήσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του.

Όμως είπε ότι δεν έχασε ποτέ την αγάπη του για το άθλημα, κάτι που τον παρακίνησε να συνεχίσει.

“Φυσικά, ρωτούσα τον εαυτό μου (για τη σύνταξη), αλλά κάποια στιγμή αποφάσισα να συνεχίσω. Είχα την αποφασιστικότητα να συνεχίσω”.

Ο Ναδάλ, ο οποίος έχει μείνει εκτός δράσης από τότε που τραυματίστηκε στο ισχίο του στο Αυστραλιανό Όπεν του 2023, ξεκινάει την επιστροφή του στο single ενάντια σε έναν προκριματικό στον πρώτο γύρο στο Μπρίσμπεϊν.

Θα κάνει μια χαμηλών τόνων επιστροφή αργότερα την Κυριακή όταν θα παίξει διπλό.

Ο Ναδάλ είπε ότι η μακρά απουσία επέτρεψε στο σώμα του να επουλωθεί και δεν ξυπνούσε πλέον κάθε πρωί με πόνο, αλλά δεν είχε καμία προσδοκία για τη νέα σεζόν και θα το έπαιρνε κάθε εβδομάδα.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading