Ο Ντάρεν Γουόλερ αποκαλύπτει την επιθανάτια εμπειρία από την περασμένη σεζόν στο βίντεο συνταξιοδότησης των Giants


Ο Ντάρεν Γουόλερ αποκάλυψε την Κυριακή ότι βίωσε ένα απροσδιόριστο ιατρικό περιστατικό έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν των Giants που τον άφησε να ανησυχεί ότι μπορεί να πέθαινε.

Ανακοινώνοντας τη συνταξιοδότησή του σε ένα βίντεο στο YouTube, ο Waller μοιράστηκε ότι νοσηλεύτηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου αφού κάλεσε παραϊατρικό προσωπικό στο διαμέρισμά του στο North Jersey όταν είχε πρόβλημα στην αναπνοή.

Ο Waller είναι εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ο οποίος έγινε νηφάλιος μετά από υπερβολική δόση το 2017 και έγινε υπέρμαχος της ψυχικής υγείας.

«Ήταν μια πολύ τρομακτική κατάσταση», είπε ο Waller. «Κατέληξα να πηγαίνω στο νοσοκομείο για 3 ½ μέρες. Δεν μπορούσα να σηκωθώ και να… χρησιμοποιήσω το μπάνιο ή να ταΐσω. Ήταν μια εμπειρία που θα ξεσήκωσε κάποιον και θα τον έκανε να σκεφτεί, τουλάχιστον.

«Τα λέω όλα αυτά γιατί… επιστρέφω στην καθημερινότητά μου και είναι ξεκάθαρο ότι σχεδόν μόλις έχασα τη ζωή μου. Και δεν ξέρω αν πραγματικά νιώθω ότι θα ένιωθα υπέροχα για το πώς πήγαινε η ζωή μου αν πέθαινα εκείνη τη στιγμή».

Ο Waller επέστρεψε μετά από ένα χρόνο αποκλεισμό από το NFL το 2017 για να γίνει ένα σφιχτό άκρο στο Pro Bowl για τους Raiders.

Αποκτήθηκε από τους Giants τον Μάρτιο του 2023 και η μία σεζόν του στο East Rutherford διακόπηκε από έναν τραυματισμό του μηριαίου στις 29 Οκτωβρίου.

Την επόμενη εβδομάδα, ενώ οδηγούσε στο σπίτι από τα γυρίσματα ενός βίντεο για την ανερχόμενη μουσική του καριέρα, ο Waller άρχισε να αισθάνεται πυρετός και νόμιζε ότι βίωνε μια τρίτη περίοδο με τον COVID-19.

«Έτρεμε ανεξέλεγκτα» και άρχισε να «χάνει τις αισθήσεις του» στο δωμάτιό του.


Οι Giants Tight End Darren Waller αποσύρεται.
Οι Giants Tight End Darren Waller αποσύρεται. Robert Sabo για τη NY Post

«Συνέχισα να γνέφω [off] και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έτσι κατέληξα να τηλεφωνήσω στο 911», είπε ο Waller. «Νομίζω ότι μιλάω καθαρά στο τηλέφωνο, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν πολλά από αυτά που λέω».

Καθώς περίμενε να φτάσουν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν και να προμηθεύσουν μια μάσκα οξυγόνου, ο Waller είπε ότι σκόνταψε στον καναπέ.

«Είμαι εκεί και αναπνέω βαθιά και ανάμεσα σε κάθε ανάσα, φωνάζω, «Βοήθεια! », είπε ο Waller. «Έτσι ίσως μπορούσα να ξυπνήσω τους γείτονες. Δεν ξέρω πόσο καιρό πέρασε — ένιωσα σαν για πάντα — και λέω, «Διάολε, πεθαίνω σε αυτόν τον καναπέ και κανείς δεν ξέρει». Ήταν κάτι παρόμοιο με την υπερβολική δόση μου — σαν να έβγαζε το φις και δεν μπορούσα να αναπνεύσω πια.»

Το περιστατικό ρίχνει λίγο φως στο Waller's απόφαση να φύγει από τα 35 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τρία χρόνια του συμβολαίου του. Είπε ότι διατήρησε τη νηφαλιότητά του.

“Κανω κατι [football] που βρήκα πολλή χαρά… αλλά το πάθος σιγά σιγά σβήνει», είπε ο Waller. «Νιώθω ότι πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κάνοντας αυτό που θα έπρεπε να κάνω. Ήμουν ένας άνθρωπος που τον ευχαριστεί όλη μου τη ζωή – κάποιος που έχει παλέψει με την αξία, την αυτοπεποίθηση, το αίσθημα αξίας».


Ντάρεν Γουόλερ
Ντάρεν Γουόλερ AP

Το ιατρικό επιτελείο των Γιγάντων φρόντισε για τον Waller όπως χρειαζόταν. Επέστρεψε στο γήπεδο στις 17 Δεκεμβρίου.

«Ευχαριστώ τους Γίγαντες», είπε ο Waller. «Με καλωσόρισε μέσα, κάνοντας με να νιώσω σαν οικογένεια και δίνοντάς μου την ευκαιρία να σκεφτώ αυτή τη στιγμή και να πάρω μια απόφαση».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading