Ο Πελέ «θα ήταν λυπημένος» στην ομάδα της πολιτείας της Βραζιλίας, λέει ο γιος | Η Express Tribune


ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ:

Ο Πελέ «θα ήταν λυπημένος» για την κατάσταση της σημερινής εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, είπε ο γιος του Εντίνιο στο Γαλλικό Πρακτορείο σε συνέντευξή του λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου του την Παρασκευή.

Η Βραζιλία έχει δυσκολευτεί στην πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την έκτη θέση στον πίνακα της Νότιας Αμερικής, την τελευταία θέση που προσφέρει απευθείας πρόκριση.

Οι Selecao έχουν αγωνιστεί χωρίς το μεγαλύτερο τωρινό αστέρι τους, Ο Νεϊμάρο οποίος απουσιάζει μακροχρόνια τραυματισμό μετά από ρήξη συνδέσμων του γόνατος.

«Αυτή η κρίση δεν εμφανίστηκε από τη μια μέρα στην άλλη, υπάρχουν μεγάλα και περίπλοκα προβλήματα», είπε ο 53χρονος Edinho, ο οποίος είναι ένα από τα επτά παιδιά του Pele.

«Βιώνουμε μια πτώση… εξακολουθούμε να έχουμε σπουδαίους παίκτες, αλλά τις προηγούμενες φορές είχαμε περισσότερους παίκτες υψηλού επιπέδου από ό,τι σήμερα».

Ο Edinho, ο οποίος μεγάλωσε η μητέρα του ως Ο Πελέ και αυτή χώρισαν λίγο μετά τη μετακόμισή τους στη Νέα Υόρκη, όταν υπέγραψε στη New York Cosmos το 1975, αλλά ήρθε πιο κοντά του αργότερα, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, αν (ο Πελέ) ήταν εκεί φέτος, θα ήταν πολύ λυπηρό.”

Η Σάντος, η βραζιλιάνικη ομάδα όπου ο Πελέ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, διανύει επίσης μια δύσκολη περίοδο αφού υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στα 111 χρόνια ιστορίας της.

Ο σύλλογος συντρίβεται από οικονομικά προβλήματα και ρήγματα στην αίθουσα συνεδριάσεων.

“Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Όποιος έχει παρακολουθήσει την καθημερινή ζωή του συλλόγου θα μπορούσε να είχε προβλέψει ένα τέτοιο σενάριο, και κατέληξε να συμβεί”, είπε ο Εντίνιο, ο οποίος ήταν ο τερματοφύλακας της Σάντος για αρκετές σεζόν.

Οι τελετές για τον εορτασμό της πρώτης επετείου της Παρασκευής από τον θάνατο του Πελέ από καρκίνο σε ηλικία 82 ετών αναμένεται να είναι χαμηλών τόνων.

Τα έξι επιζώντα παιδιά του ανθρώπου που θεωρείται ευρέως ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία θα πραγματοποιήσουν μια εικονική συνάντηση για να σηματοδοτήσουν τη στιγμή καθώς πολλά ζωντανά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μια τελετή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο μαυσωλείο στη Σάντος που άνοιξε για το κοινό τον Μάιο.

Ο Edinho, του οποίου η ζωή απείχε πολύ από το να εκμεταλλευτεί τον χρόνο για ξέπλυμα χρήματος και διακίνηση ναρκωτικών, είπε ότι η απώλεια του χαρισματικού άνδρα που σημείωσε 77 γκολ σε 92 εμφανίσεις για τη Βραζιλία άφησε μια τεράστια τρύπα στη ζωή της οικογένειας.

«Ήταν εξαιρετικός, μας λείπει πολύ», είπε ο Edinho. Πήρε το όνομα της χώρας μας μέσα από το ποδόσφαιρο, για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading