Ο προπονητής του Σεντ Τζονς Πιτίνο αναμενόταν το ΣάββατοΝΕΑ ΥΟΡΚΗ — Σεντ Τζονς Ο προπονητής Ρικ Πιτίνο αναμένεται να επιστρέψει στο πλάι το Σάββατο απέναντι στο Νο. 17 Μαρκέτα μετά από μια περίοδο με COVID-19.

Ο Πιτίνο ήταν στην προπόνηση την Πέμπτη μετά λείπει της ομάδας του 80-65 απώλεια έκρηξης Τρίτη βράδυ στις Seton Hall. Χωρίς τον προπονητή τους στο Hall of Fame, η Red Storm (12-6, 4-3 Big East) έχασε τα πρώτα 10 σουτ από το γήπεδο και έδωσε 28 σερί πόντους από τους πρώτους Πειρατές για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο και να ξεκινήσει το δεύτερο. .

Ο βοηθός προπονητής Steve Masiello διεύθυνε την ομάδα απουσία του Pitino, ο οποίος είπε ότι παρακολούθησε τον αγώνα ζωντανά στην τηλεόραση.

«Αισθανόμουν πραγματικά αδύναμος και άρρωστος και αρρώστησα πολύ περισσότερο», είπε ο Πιτίνο την Παρασκευή με ένα πρόβατο χαμόγελο. «Μόλις περάσαμε μια από αυτές τις νύχτες που δεν το φέραμε».

Κόκκινη φρουρά καταιγίδας Τζόρνταν Ντινγκλο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της ομάδας με 10,5 πόντους ανά παιχνίδι, έμεινε επίσης εκτός αγώνα εναντίον του Seton Hall λόγω ασθένειας και δεν θα παίξει εναντίον της Marquette (12-5, 3-3) στο Madison Square Garden.

Το St. John's θα μείνει χωρίς τρεις βοηθούς προπονητές: τον Ricky Johns, τον Van Macon και τον Taliek Brown.

«Νομίζω ότι θα είμαι εντάξει», είπε ο Πιτίνο χαμογελώντας.

Ο 71χρονος Πιτίνο διανύει την πρώτη του σεζόν στο St. John's. Ένας από τους πιο νικηφόρους προπονητές στην ιστορία του NCAA Division I, προσλήφθηκε στις 20 Μαρτίου αφού πέρασε τρεις σεζόν στο Ίωνα.

Κατά τη διάρκεια των 35 σεζόν του ως επικεφαλής προπονητής, ο Πιτίνο έκανε 23 εμφανίσεις σε τουρνουά NCAA με πέντε διαφορετικές σχολές και προκρίθηκε στο Final Four επτά φορές, συνολικά μόνο έξι προπονητές.

Έγινε ο πρώτος προπονητής που πήρε τρία σχολεία στο Final Four και ο πρώτος που κέρδισε ένα πρωτάθλημα NCAA σε δύο σχολεία – το Λούισβιλ και το Κεντάκι.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading