Ο πρωτοετής φοιτητής από το Κεντάκι, Ivisic, πήρε άδεια να παίξει από το NCAA


Κεντάκι πρωτοετής Ζβόνιμιρ Ίβισιτς πήρε άδεια να παίξει από το NCAA το απόγευμα του Σαββάτου, αφού αγωνίστηκε για την επιλεξιμότητά του όλη τη σεζόν.

Ο Ivisic δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media ανακοινώνοντας την είδησημε τον αθλητικό διευθυντή του Κεντάκι Μιτς Μπάρνχαρτ να το επιβεβαιώνει λίγες στιγμές αργότερα.

“Hey BBN, μάντεψε; Είμαι ελεύθερος”, είπε ο Ivisic. “Τα λέμε απόψε στο παιχνίδι. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη. Πηγαίνετε στο BBN!”

Ένας σέντερ 7 πόδια από την Κροατία, ο Ίβισιτς θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους διεθνείς προοπτικούς που μπήκαν στο κολεγιακό μπάσκετ αυτή τη σεζόν, με τους σκάουτερ να εντυπωσιάζονται από την ικανότητά του να κάνει σουτ και να τερματίζει.

Αλλά δεν έγινε δεκτός στο σχολείο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και περίμενε άδεια από το NCAA τους τελευταίους τρεις μήνες.

Οι θαυμαστές του Κεντάκι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στο NCAA νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν συγκέντρωσε χρήματα για να αναρτήσει μια διαφημιστική πινακίδα #FreeBigZ κοντά στα κεντρικά γραφεία του NCAA.

Αυτή την εβδομάδα, ο προπονητής Τζον Καλιπάρι συζήτησε τη μάχη του πανεπιστημίου με το NCAA για την επιλεξιμότητα του Ίβισιτς στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

«Δεν είναι δίκαιο μαζί του», είπε. “Και τότε χρειάζεται ακόμη περισσότερος χρόνος από το NCAA για να εξετάσει τα γεγονότα. Υπάρχουν παιδιά της Ευρώπης που παίζουν σε όλη τη χώρα, αλλά παίζουν και εκείνος όχι;”

«Ελπίζουμε να ακούσουμε κάτι», συνέχισε ο Καλιπάρι. “Απλώς ξέρω ότι σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι είναι πολύ επιθετικοί όταν πρόκειται για διαφορετικά πράγματα με το NCAA. Ελπίζω ότι αν αυτό το πράγμα κρατήσει πολύ περισσότερο, γίνουμε και εμείς επιθετικοί.”

Μετά τη νίκη του Κεντάκι επί της Πολιτείας του Μισισιπή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Καλιπάρι είπε ότι δεν σχεδίαζε να φορέσει την κόκκινη μπλούζα του Ίβισιτς εάν ακυρωνόταν.

«Είναι απλά ένα υπέροχο παιδί και του αξίζει», είπε. “Αν γίνει δικαιούχος, θα τον παίξω. Δεν ξέρω πόσο”.

Το Κεντάκι ξεκινά με 13-3 χωρίς τον Ίβισιτς, τον Νο. 8 της χώρας. Οι Wildcats φιλοξενούν τη Γεωργία το απόγευμα του Σαββάτου.
Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading