Ο πρώην σταρ της Marquette Wade δωρίζει 3 εκατομμύρια δολάρια στο σχολείοΜιλγουόκι — Ντουέιν Γουέιντ δωρίζει 3 εκατομμύρια δολάρια σε Μαρκέτα λίγο περισσότερο από δύο δεκαετίες αφότου οδήγησαν τους Golden Eagles στην τελευταία τους εμφάνιση στο Final Four.

Η Marquette ανακοίνωσε το δώρο τη Δευτέρα καθώς ο γκαρντ του Hall of Fame παρακολούθησε τον αγώνα των Golden Eagles της 17ης κατάταξης με τη Villanova.

Το δώρο του Wade θα αυξήσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάγνωσης του σχολείου για παιδιά του Μιλγουόκι, θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα Wade Scholars προς όφελος των φοιτητών χαμηλού εισοδήματος και θα επεκτείνει το ερευνητικό κέντρο αθλητικής και ανθρώπινης απόδοσης του πανεπιστημίου, το οποίο θα περιλαμβάνει μια νέα εγκατάσταση πρακτικής για το πρόγραμμα μπάσκετ ανδρών.

Ο νέος μηχανισμός πρακτικής παραμένει στη φάση συγκέντρωσης κεφαλαίων και ανάπτυξης. Το δικαστήριο θα πάρει το όνομα του Γουέιντ.

Ο Wade πρωταγωνίστησε για τη Marquette την περίοδο 2001-03 και βοήθησε τους Golden Eagles να φτάσουν στο Final Four το 2003 προτού γίνει τρεις φορές πρωταθλητής NBA και οκτώ φορές ερμηνευτής σε All-NBA.

Η ανακοίνωση του δώρου του Γουέιντ έρχεται μια μέρα μετά το Μαϊάμι Χιτ ανακοίνωσαν ότι θα αποκαλύψουν ένα χάλκινο άγαλμά του έξω από το Kaseya Center.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading