Ο Ρούνεϊ πλήττεται σκληρά από «απώλεια» μετά την απόλυση της Μπέρμιγχαμ | Η Express Tribune


ΛΟΝΔΙΝΟ:

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είπε ότι «θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να ξεπεράσει αυτή την αποτυχία» αφότου απολύθηκε από προπονητής της Τσάμπιονσιπ Μπέρμιγχαμ Σίτι την Τρίτη μετά από μια καταστροφική περίοδο ως επικεφαλής.

Ο 38χρονος πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας διορίστηκε τον Οκτώβριο, αλλά σημείωσε μόλις δύο νίκες σε 15 αγώνες με το 3-0 της Δευτέρας από τη Λιντς, την ένατη ήττα υπό αυτόν, αποδεικνύοντας το τελευταίο ποτήρι.

Η Μπέρμιγχαμ — η οποία έχει τον θρύλο του NFL Τομ Μπρέιντι ως μέτοχο μειοψηφίας — εμπλέκεται σε μια μάχη κατά του υποβιβασμού, πέφτοντας στην 20η θέση από την έκτη από τότε που ανέλαβε ο Ρούνεϊ.

«Παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες που έγιναν σαφείς στην αρχή», ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι μια αλλαγή στη διοίκηση είναι προς το συμφέρον του ποδοσφαιρικού συλλόγου».

Ο Ρούνεϊ αντικατέστησε τον Τζον Γιούστας, ο οποίος απολύθηκε αμέσως αφού οδήγησε την Μπέρμιγχαμ σε δύο διαδοχικές νίκες που την ώθησαν στις θέσεις των πλέι οφ.

«Το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση αποτελεσμάτων — και αναγνωρίζω ότι δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελα να είναι», είπε ο Ρούνεϊ.

«Ωστόσο, ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που χρειάζεται ένας μάνατζερ και δεν πιστεύω ότι 13 εβδομάδες ήταν αρκετές για να επιβληθούν οι αλλαγές που χρειάζονταν.

«Προσωπικά, θα μου πάρει λίγο χρόνο για να ξεπεράσω αυτή την οπισθοδρόμηση.

«Ασχολούμαι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής, από τα 16 μου.

«Τώρα, σκοπεύω να αφιερώσω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου καθώς προετοιμάζομαι για την επόμενη ευκαιρία στο ταξίδι μου ως διευθυντής».

Η καρό προπονητική καριέρα του Ρούνεϊ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαιρετικές αγωνιστικές του μέρες.

Του πιστώθηκε ότι έκανε μια αξιοπρεπή δουλειά στο Derby σε δύσκολες συνθήκες.

Τους έσωσε από τον υποβιβασμό το 2021 — κατά ένα βαθμό — μετά από τέσσερις μήνες στον ρόλο.

Ωστόσο, την πρώτη του πλήρη σεζόν ως επικεφαλής (2021/22) ο σύλλογος τιμωρήθηκε με 21 πόντους επειδή ήταν στη διοίκηση και παραβιάσεις της αγγλικής Football League, ενώ τους απαγορεύτηκε να συναλλάσσονται στη μεταγραφική αγορά.

Αν και έκαναν έναν αξιοπρεπή αγώνα, υποβιβάστηκαν στην τρίτη κατηγορία League One και ο Ρούνεϊ αποχώρησε τον Ιούνιο του 2022 με τον σύλλογο να είναι ακόμα στη διοίκηση.

Ο επόμενος προορισμός του ήταν ο σύλλογος MLS DC United τον Ιούλιο του 2022.

Τερμάτισαν κάτω στην Ανατολική Περιφέρεια, αλλά βελτιώθηκαν στην εκστρατεία του 2023, τερματίζοντας 12οι.

Το συνολικό του ρεκόρ, όμως, ως προπονητής δεν είναι εντυπωσιακό με μόλις 41 νίκες και 73 ήττες σε 152 αγώνες.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading