Ο Τζο Ντάγκλας αναλαμβάνει την «ιδιοκτησία» των αποτυχιών του ρόστερ των Jets με δουλειά on line το 2024Ο Τζο Ντάγκλας είναι 27-56 σε πέντε χρόνια ως γενικός διευθυντής των Jets.

Η ομάδα δεν έχει φτάσει στα πλέι οφ ούτε είχε νικηφόρα σεζόν.

Ο Ντάγκλας επιστρέφει για έκτη σεζόν το 2024 και πρόκειται να είναι πλέι οφ ή αποτυχία για το GM.

«Πρέπει να κερδίσουμε», είπε ο Ντάγκλας στη συνέντευξη Τύπου που ολοκλήρωσε τη σεζόν τη Δευτέρα. «Το ρεκόρ μου δεν είναι αρκετά καλό και ξέρω ότι και ό,τι κάνουμε προχωράμε είναι να κερδίζουμε και αυτό είναι, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία».

Οι Jets πήγαν με 7-10 για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για τον Ντάγκλας σχετικά με το πώς έφτιαξε το ρόστερ της ομάδας.

Για τον Ντάγκλας, είπε ότι το πιο δύσκολο είναι ότι οι Jets δεν αντιμετώπισαν καλά τις αντιξοότητες σε καθένα από τα δύο τελευταία χρόνια.

“Καθισμένος εδώ ως γενικός διευθυντής και για τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας την ομάδα μας να μην είναι σε θέση να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, αυτό είναι ένα δύσκολο πράγμα και αυτό είναι άμεσα πάνω μου, και παίρνω την κυριότητα γι 'αυτό”, δήλωσε ο Ντάγκλας.

Jets GM Joe Douglas συναντήθηκε με τα μέσα ενημέρωσης αφού η ομάδα τερμάτισε ξανά 7-10. Bill Kostroun/New York Post

Ο Ντάγκλας έκανε τεράστια ταλάντευση τον Απρίλιο, όταν έκανε το εμπόριο με τους Packers για τον στρατηγό Aaron Rodgers.

Η μεγάλη ταλάντευση δεν λειτούργησε όταν ο Ρότζερς έπεσε τέσσερα παιχνίδια στη σεζόν.

Οι Jets κατέληξαν να ξεκινήσουν τρεις άλλους στρατηγούς, συμπεριλαμβανομένου του 2021 του πρώτου γύρου του Zach Wilson.

Υπήρχαν κάποια θετικά από τον Wilson, αλλά τελικά δυσκολεύτηκε.

Πολλοί οπαδοί των Jets αναρωτήθηκαν γιατί η ομάδα δεν είχε καλύτερο εφεδρικό πλάνο από τον Wilson ή δεν υπέγραψε ένα καλύτερο backup μετά την πτώση του Rodgers.

Ο Ζακ Γουίλσον είχε μια ανεβασμένη σεζόν για τους Jets όταν ο Άαρον Ρότζερς έπεσε. AP

«Πήγαμε στην offseason με το σχέδιο να έχουμε τον Zach εδώ με τον Aaron, θα ήταν μεγάλο όφελος», είπε ο Douglas. «Ο Ζακ είχε ένα υπέροχο προπονητικό στρατόπεδο και νιώσαμε ότι είχαμε ένα καλό σχέδιο. Προφανώς, τα πράγματα δεν λειτούργησαν, επομένως η εκ των υστέρων είναι πάντα 20/20, επομένως είναι εύκολο να επιστρέψετε και να πείτε “θα ήθελα, θα μπορούσα, θα έπρεπε”, αλλά αυτό που στη διαδικασία μας ήταν λάθος, επειδή προσπαθείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες που έχετε στο και πάρτε την καλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε με αυτές τις πληροφορίες, άρα τι δεν λειτούργησε συγκεκριμένα με αυτή τη διαδικασία και φροντίζοντας να μην κάνουμε το ίδιο λάθος δύο φορές.”

Ο Ντάγκλας είπε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» οι Jets να έχουν ένα βετεράνο backup πίσω από τον Rodgers το 2024.

Οι Jets αναμένεται να προσπαθήσουν να ανταλλάξουν τον Wilson στην offseason.

Ο Ντάγκλας θα έλεγε μόνο ότι θα κάνουν αυτό που είναι «σωστό για την ομάδα».

“Κοιτάξτε, γνωρίζετε, αν το τηλέφωνο χτυπά, θα το παραλάβω, αλλά δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα σε αυτό που ακριβώς θα συμβεί εδώ στο μέλλον”, δήλωσε ο Ντάγκλας.

Η άλλη κύρια προβληματική περιοχή με τα Jets ήταν η επιθετική γραμμή.

Οι τραυματισμοί ταλαιπώρησαν αυτή τη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δυσκόλεψαν τη λειτουργία της επίθεσης.

Οι Jets είχαν 13 διαφορετικούς συνδυασμούς επιθετικών γραμμών εκκίνησης.

«Νιώθω ότι πέρασα τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποτρέψω την πραγματική καταιγίδα όταν πρόκειται για τραυματισμούς», είπε ο Ντάγκλας. «Πιστεύω ότι ορισμένοι τραυματισμοί δεν μπορούν να προληφθούν. Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει πολύ καλύτερη δουλειά όσον αφορά τους τραυματισμούς μαλακών ιστών, αλλά νομίζω ότι με ειλικρίνεια, ένα από τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω καλύτερα με την επιθετική γραμμή είναι να διατηρήσει έναν επιπλέον επιθετικό lineman “.

Η υπογραφή του Dalvin Cook δεν λειτούργησε για τους Jets. Getty Images

Ο Ντάγκλας χτύπησε μερικά άλλα θέματα:

  • Σχετικά με τη χρήση της ετικέτας franchise στον free-agent edge-rusher Bryce Huff: «Δεν είμαστε ακόμα εκεί, όσον αφορά τη λήψη οποιασδήποτε τέτοιας απόφασης».
  • Κατά την υπογραφή του Dalvin Cook τον Αύγουστο και γιατί δεν λειτούργησε: “Προφανώς, δεν είχε την παραγωγή που είμαι βέβαιος ότι ήθελε ή κάποιος από εμάς ήθελε, αλλά και πάλι, αυτό είναι λίγο ένα hindsight 20 /20 πράγμα γιατί την εποχή που υπογράψαμε τον Dalvin τον Αύγουστο, νιώσαμε καλά με τον Breece [Hall] προερχόταν από τον τραυματισμό, αλλά δεν είχε παίξει. Δεν είχε κάνει πράξη.
  • «Λοιπόν, πιστεύαμε ότι ήταν ένα εξαιρετικό ασφαλιστικό σχέδιο που έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή και νιώσαμε σαν να επιστρέφουμε ένα Pro Bowl σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς εκείνη την εποχή για ένα Pro Bowl [running] πίσω. Έτσι, όσον αφορά την πραγματική απόφαση εκείνη την εποχή, αισθανθήκαμε ότι ήταν μια πραγματικά ασφαλής απόφαση».
  • Για το γιατί πιστεύει ότι ο Ρόμπερτ Σάλεχ είναι ο κατάλληλος προπονητής για να αλλάξει τα πράγματα: «Ο Ρόμπερτ είναι ο σωστός προπονητής γιατί είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά. Λατρεύω την ενέργειά του, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading