Ο Χασάν Αλί δεν ενοχλείται από τη συζήτηση ρυθμού στο Melbourne Test


Το δεύτερο τεστ μεταξύ Αυστραλίας και Πακιστάν στο Γήπεδο Κρίκετ της Μελβούρνης ξεκίνησε με συναρπαστικό ξεκίνημα, με τους μπόουλερ του Πακιστάν να δίνουν μια ζωηρή απόδοση για να περιορίσουν τους γηπεδούχους σε 187-3 σε μια ημέρα έναρξης με προβλήματα βροχής.

Επιλέγοντας να μπουλάρει πρώτος σε ένα γήπεδο προσαρμοσμένο για την κίνηση των ραφών, ο αρχηγός του Πακιστάν Σαν Μασούντ είδε την απόφασή του να αποδίδει καθώς οι μπόουλερ του, με επικεφαλής τον Shaheen Shah Afridi, έκαναν νωρίς εισβολές στην αυστραλιανή σύνθεση μπαταρίσματος.

Οι σφαιριστές του Πακιστάν βρήκαν επιτυχία απέναντι σε βασικούς Αυστραλούς ροπαλοφόρους, απορρίπτοντας τον David Warner για 38, τον Usman Khawaja για 42 και τον Steve Smith, σπάζοντας μια ανθεκτική συνεργασία με 147 μπάλες.

Η τύχη της Warner εξαντλήθηκε με μια απροσδόκητη εκτόξευση του μερικής απασχόλησης, Agha Salman, ενώ ο Hasan Ali, επιστρέφοντας στην ομάδα, τράβηξε ένα πλεονέκτημα από τον Khawaja που έπεσε με ασφάλεια στα slips.

Στο πιεστήριο μετά τον αγώνα, ο Πακιστανός σφαιριστής Χασάν Άλι τόνισε την εστίαση της ομάδας στον αγώνα και όχι στις εξωτερικές φήμες για πτώση του ρυθμού των σφαιριστών.

“Δεν ξέρω ποιος ο ρυθμός έπεσε – η εστίασή μου δεν ήταν ποτέ στον ρυθμό και δεν έχω κάνει ποτέ μπόουλινγκ στα 150 χλμ./ώρα. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να παραμείνω στην περιοχή γύρω από την κορυφή του κολοβώματος. Δεν τα έχω ακούσει αυτά φήμες (για την πτώση του ρυθμού των σφαιριστών) και δεν μας ενδιαφέρουν. Η εστίασή μας είναι στο παιχνίδι και εκεί θα έπρεπε να είναι», είπε ο Χασάν.

Ο δεξιός σφαιριστής εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη του για τη θέση της ομάδας.

“Ως μονάδα, κάναμε καλά μπούλινγκ σήμερα. Έχουμε το πάνω χέρι καθώς δεν είχαμε διαρροές. Αλλά δεν εφησυχάζουμε που η δουλειά έχει τελειώσει – πολύς δρόμος ακόμα. Αν τα βγάλουμε για κάτω από 250, θα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Το παιχνίδι της ημέρας ήταν μάρτυρας διακοπών της βροχής και με σχεδόν τρεις ώρες χαμένες, μόνο 66 όβερ μπόρεσαν να γίνουν. Παρά τις διαταραχές, ο διαγωνισμός παραμένει καλά προετοιμασμένος και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να έχουν αντίκτυπο καθώς εξελίσσεται ο καθοριστικός αγώνας.