Ο Aamer Jamal αποκαλύπτει τη στρατηγική πίσω από την εξαιρετική απόδοση απέναντι στην Αυστραλία


Ο Aamer Jamal βγήκε ως ο σωτήρας για την ομάδα κρίκετ του Πακιστάν, σημειώνοντας ένα παρθενικό τεστ πενήντα που καθόρισε την πρώτη ημέρα του τρίτου τεστ μεταξύ Πακιστάν και Αυστραλίας την Τετάρτη.

Ο Τζαμάλ απέδειξε την ικανότητά του με ένα εξαιρετικό inning 82 runs από 97 παραδόσεις. Οι συμμετοχές του, διακοσμημένες με 9 τετ α τετ και 4 εξάρια, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να οδηγήσει το Πακιστάν από το χείλος της κατάρρευσης σε ένα αξιέπαινο σύνολο 313.

Ο αθλητής του ρυθμού, ο οποίος είχε προηγουμένως βρει τον εαυτό του να εμψυχώνει την ομάδα από τα πλάγια κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Σίδνεϊ, συλλογίστηκε την απόδοσή του στο πρεσέρ μετά τον αγώνα. Εξέφρασε τη βαθιά σημασία της στιγμής που το κοινό στις εξέδρες τον επευφημούσε.

“Σημαίνει πολλά, σημαίνει τον κόσμο για μένα. Την τελευταία φορά που ήρθα στο Σίδνεϊ, ενθουσίαζα την ομάδα μου επειδή δεν έπαιζα για το Πακιστάν. Είναι μια τεράστια στιγμή για μένα, για την οικογένειά μου επίσης. Ήταν υπέροχη να παρακολουθώ όλους στα πόδια όταν έβγαινα έξω και μου αρέσει», είπε ο Τζαμάλ.

Η ουσία των συμμετοχών του Τζαμάλ βρισκόταν στην ικανότητά του να αντιμετωπίζει τους αμείλικτους μπόουλερ που έβαλαν οι Αυστραλοί μπόουλερ, μια στρατηγική που είχαν συζητήσει σε ομαδικές συζητήσεις.

“Μιλούσαμε για τους μπόουλερς, ξέραμε ότι θα μας αντιμετωπίσουν σκληρά, οπότε αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν απλώς να τηρήσουμε το πλάνο που δόθηκε από το προπονητικό επιτελείο. Ήμουν ψυχικά έτοιμος γιατί στη θέση μου, αυτοί [Australian bowlers] Θέλεις να βάλεις σε κάθε μπάλα έναν παλαίμαχο για να μας πάρεις, αλλά όταν αποφασίσεις να παίξεις αυτές τις βολές, τότε μπορείς να παίξεις.” πρόσθεσε ο Τζαμάλ.

Ο Τζαμάλ αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο που έπαιξε ο βοηθός προπονητής του, Shahid Aslam και αποκάλυψε ότι η γιορτή του ήταν για εκείνον.

“Ο βοηθός προπονητή μας στο batting, Shahid bhai, και εγώ καθόμασταν μαζί για 45 λεπτά όταν δεν χτυπούσα. Μοιράστηκα μερικά προσωπικά πράγματα μαζί του, τα οποία με έκαναν να δυσκολεύομαι στο χτύπημα μου. Έτσι, κάθισε μαζί μου και καθοδηγούσε Σήμερα, λοιπόν, αφού κάθισα μαζί του για 45 λεπτά, με έβγαλε από το πράγμα που είχα κολλήσει και αυτή η γιορτή ήταν για εκείνον», εξήγησε περαιτέρω.

Ο Τζαμάλ τόνισε με πάθος τη μεταμορφωτική δύναμη της μετατροπής του πάθους του κρίκετ σε επάγγελμα, τονίζοντας τη χαρά που προέρχεται από το παιχνίδι και την ικανότητα να πλοηγείται στις προκλήσεις χωρίς να υποκύπτει στο άγχος.

“Το κρίκετ είναι το πάθος μου. Όταν το πάθος γίνεται επάγγελμά σου, το απολαμβάνεις. Δεν παίρνεις το άγχος εξαιτίας του. Ζεις την κάθε στιγμή του. Έχω αγωνιστεί πολύ για να φτάσω μέχρι εδώ, αλλά ποτέ δεν τα παράτησα. Τα πάντα, κάθε Η σκηνή σημαίνει πολλά για μένα. Σημαίνει τον κόσμο για μένα. Προσπαθώ να δίνω το 100% μου σε κάθε ευκαιρία που έχω», κατέληξε.