Ο Aamer Jamal δημιουργεί ιστορία, ενώνεται με τον Imran Khan στη άπιαστη λίστα


Ο Aamer Jamal έχει χαράξει το όνομά του στα χρονικά της ιστορίας του κρίκετ των δοκιμών του Πακιστάν, επιτυγχάνοντας ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα – έγινε ο πρώτος σφαιριστής στη χώρα που διεκδίκησε 18 wicket στη σειρά του ντεμπούτου του, η οποία συνήθως αποτελείται από τρεις αγώνες ή λιγότερους.

Στη συνεχιζόμενη Πρωτοχρονιάτικη δοκιμασία στο Γήπεδο Κρίκετ του Σίδνεϊ, ο Άμερ Τζαμάλ όχι μόνο έδειξε την ανδρεία του με την μπάλα, αλλά έδειξε και τις ικανότητές του στο χτύπημα, συνεισφέροντας σε ένα εντυπωσιακό χτύπημα 82 τρεξίματος. Η πολύτιμη συνεισφορά του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Πακιστάν συγκεντρώνοντας συνολικά 313 τρεξίματα στα πρώτα innings.

Συνεχίζοντας την εκπληκτική του απόδοση, ο Aamer Jamal ενίσχυσε περαιτέρω τον αντίκτυπό του στο ματς εξασφαλίζοντας μια έλξη έξι wicket με την μπάλα. Αυτή η εξαιρετική προσπάθεια μπόουλινγκ οδήγησε στην απόλυση της Αυστραλίας για 299 τρεξίματα, δίνοντας έτσι στο Πακιστάν ένα προβάδισμα 14 τρεξίματος.

Στην πορεία, ο Aamer Jamal έχει ανταποκριθεί στο κατόρθωμα που πέτυχε ο θρυλικός πολυμήχανος του Πακιστάν, Imran Khan. Έγινε ο μόνος Πακιστανός παίκτης του κρίκετ μετά τον Imran Khan που έκανε σκορ 80 plus και πήρε έξι wicket innings στον ίδιο αγώνα. Ο Imran Khan πέτυχε προηγουμένως αυτό το κατόρθωμα σε έναν αγώνα δοκιμής εναντίον της Ινδίας το 1983.