Ο Ali Zafar χάνει τον ύμνο του PSL 9 λόγω καταγγελιών για παρενόχληση στο παρελθόν


Ο Αλί Ζαφάρ, ο διάσημος Πακιστανός τραγουδιστής, δάνεισε τη φωνή του στον ύμνο για τις τρεις πρώτες σεζόν του Πακιστάν Super League (PSL). Ωστόσο, το 2018, η καριέρα του γνώρισε σημαντικό χτύπημα όταν η τραγουδίστρια Meesha Shafi τον κατηγόρησε για παρενόχληση. Παρά την έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς, μια παρατεταμένη κηλίδα στη φήμη του εμπόδισε την ικανότητά του να εξασφαλίσει άλλη μια ευκαιρία να τραγουδήσει τον ύμνο του PSL.

Σύμφωνα με πηγές, το Πακιστάν Cricket Board (PCB) είχε αρχικά σχεδιάσει να έχει τον Ali Zafar ως τραγουδιστή για τον ύμνο του PSL 9. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του πρωταθλήματος είχε δεσμευτεί σε αυτήν την απόφαση και ο τραγουδιστής άρχισε να δουλεύει σε τρία τραγούδια, ένα από τα οποία τελικά επιλέχθηκε.

Ωστόσο, προέκυψαν επιπλοκές όταν μια γυναίκα υπάλληλος από ένα franchise PSL προέβαλε αντιρρήσεις. Υποστήριξε ότι η συσχέτιση του Αλί Ζαφάρ με τον ύμνο θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του πρωταθλήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες για παρενόχληση από το παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της, το PCB αντέστρεψε την απόφασή του να εμπλέξει τον Ali Zafar στο έργο. Ο τραγουδιστής έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για αυτή την απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, αναζητώντας αρχικά την κοινή γνώμη μέσω δημοσκόπησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια εκφράζοντας την απογοήτευσή του με δύο εκτενείς αναρτήσεις.

Μέχρι στιγμής, η τελική απόφαση σχετικά με το ποιος θα τραγουδήσει τον ύμνο για το PSL 9 στη θέση του Ali Zafar δεν έχει ληφθεί.