Ο Babar Azam αντιμετωπίζει δοκιμαστική αποτυχία με ανεπιθύμητο ρεκόρ


Ο Babar Azam αντιμετώπισε μια δύσκολη χρονιά στο τεστ κρίκετ, αντιμετωπίζοντας μια αξιοσημείωτη ύφεση στην απόδοσή του στο batting, ειδικά στο φορμά red-ball.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, βρήκε τον εαυτό του ανίκανο να εξασφαλίσει ένα τεστ μισό αιώνα σε εννέα innings, σηματοδοτώντας την πρώτη περίπτωση από το ντεμπούτο του που απέτυχε να επιτύχει αυτό το ορόσημο σε ένα ημερολογιακό έτος.

Οι αγώνες του συνεχίστηκαν στο δεύτερο τεστ εναντίον της Αυστραλίας στο φημισμένο Γήπεδο Κρίκετ της Μελβούρνης (MCG). Σε έναν αγώνα όπου το Πακιστάν είχε έναν τρομακτικό στόχο 317 τρεξίματος που έθεσε η Αυστραλία, ο Babar κατάφερε να σημειώσει 41 τρεξίματα πριν πέσει θύμα της παράδοσης του Josh Hazlewood, υποκύπτοντας σε μια καθαρή απόλυση.

Αυτό συνέχισε μια τάση που παρατηρήθηκε στα πρώτα innings, όπου ο Babar Azam αποβλήθηκε ομοίως από τον Pat Cummins αφού σημείωσε μόνο ένα σερί. Ο δεξιόχειρας ρόπαλος δεν εκτίμησε σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα τα κούτσουρα του να διαταραχθούν καθώς βγήκε έξω, αντανακλώντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με το ρόπαλο στον αγώνα και τη χρονιά συνολικά.

Ο πρώην αρχηγός του Πακιστάν έκλεισε τη χρονιά με 204 τρεξίματα σε εννέα inning με μέσο όρο 22,66.