Ο Bama's Oats απολογείται που πίεσε τον παίκτη Mizzou


Αλαμπάμα Ο προπονητής μπάσκετ ανδρών Nate Oats ζήτησε συγγνώμη για την ώθηση Μισούρι προς τα εμπρός Aidan Shaw προς τον πάγκο του κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης μεταξύ του Shaw και του γκαρντ της Αλαμπάμα Aaron Estrada στο Crimson Tide's Νίκη με 93-75 την Τρίτη.

Ο Εστράντα είχε κάνει φάουλ στο Μιζούρι Anthony Robinson II μετά από ριμπάουντ με 7:34 να απομένουν για το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο παίκτες μπερδεύτηκαν και ο Σο ανέβηκε στην Εστράδα καθώς ο Ρόμπινσον έφευγε. Στη συνέχεια, ο Oats μπήκε ανάμεσα στην Estrada και τον Shaw για να τους χωρίσει και έσπρωξε τον Shaw προς την κατεύθυνση του πάγκου του Missouri.

Μετά το παιχνίδι, ο Oats είπε ότι ζήτησε συγγνώμη τόσο από τον Shaw όσο και από τον προπονητή του Missouri, Dennis Gates.

«Έχω όλο τον σεβασμό στον κόσμο για τη δουλειά [Gates has] έγινε ως βοηθός και επικεφαλής προπονητής», είπε ο Oats. «Καμία ασέβεια προς αυτόν ή το πρόγραμμά του. Ζήτησα συγγνώμη τόσο από τον κόουτς Γκέιτς όσο και από τον Άινταν Σο. Ο Aidan φαίνεται υπέροχο παιδί. Είναι μια ατυχής κατάσταση, αλλά ζήτησα συγγνώμη και από τους δύο».

Στη συνέντευξη Τύπου του Γκέιτς μετά τον αγώνα, επιβεβαίωσε ότι ο Όουτς ζήτησε συγγνώμη, αλλά αμφισβήτησε επίσης γιατί ο Όουτς δεν αξιολογήθηκε ως τεχνικό σφάλμα.

«Ο Νέιτ ζήτησε συγγνώμη μετά το παιχνίδι», είπε ο Γκέιτς. “Αλλά έθεσα την ερώτηση: Αν αυτό ήταν παίκτες σε μια κουβέντα με το χέρι σε έναν αντίπαλο, τι θα γινόταν; Θα ήταν ένα αυτόματο τεχνικό σφάλμα, σωστά; Νόμιζα ότι είδα δύο διαιτητές στο κουβάρι. Δεν ήταν” Δεν είναι ένα τεχνικό σφάλμα. Αλλά αυτό είναι το ερώτημα που θα έθετα. Αν ήταν οι παίκτες που επικοινωνούσαν με τα χέρια, τι θα γινόταν;”

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για αυτό στους Κανονισμούς του Επιτρόπου SEC για το 2023-24, εκτός από μια αναφορά στον Κανονισμό SEC 10.5, ο οποίος αναφέρει: “Όλα τα άτομα που απασχολούνται ή συνδέονται με ένα μέλος μόνωσης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του προσωπικού του ιδρύματος, των σπουδαστών-αθλητών, Οι ενισχυτές και οι οπαδοί αναμένεται να συμπεριφέρονται με ειλικρίνεια, ακεραιότητα και καλό αθλητικό πνεύμα, και ως εκ τούτου θα επιδεικνύουν σεβασμό και ευγένεια απέναντι σε αντίπαλους μαθητές-αθλητές, προπονητές και υπαλλήλους του αγώνα.”

Δεν υπήρξαν άλλα επεισόδια στη νίκη της Αλαμπάμα, μετά την οποία ο Oats έκανε τζόκινγκ προς τη γραμμή του μισού γηπέδου στον τελευταίο βομβητή για να σφίξει το χέρι του Gates και να μιλήσει μαζί του πριν από την υπόλοιπη ομάδα και το προσωπικό του.

Η Αλαμπάμα έχει πλέον κερδίσει έξι παιχνίδια στη σειρά για να βελτιωθεί σε 12-5 συνολικά και 4-0 στο SEC, ενώ το Μισούρι (8-9, 0-4) έχει υποχωρήσει τέσσερις σερί και επτά από τα τελευταία οκτώ.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading