Ο Bill Belichick ανοίγει για τα φουσκωμένα ποδοσφαιράκια στην τελευταία διαμάχη για το “Deflategate”


Deflategate 2.0;

Ο Bill Belichick επιβεβαίωσε ότι τα ποδοσφαιρικά ποδοσφαίρια δεν ήταν ικανά στο Foxborough εναντίον των Chiefs – αλλά δεν ήταν κάτι που έκανε καμία από τις δύο ομάδες.

Σε ακόμα άλλο ένα έπος του Deflategate κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εβδομάδας 15, η πλάγια γραμμή των Patriots παρατήρησε ότι τα ποδοσφαιράκια που προορίζονταν για τις μονάδες λακτίσματος και των δύο ομάδων έμοιαζαν μακριά και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι μπάλες δεν είχαν φουσκώσει λόγω ενός λάθους των διαιτητών.

Ο Belichick επιβεβαίωσε ότι τα ποδοσφαιράκια ήταν «υποφουσκωμένα κατά 2, 2 1/2 λίβρες» την Παρασκευή, σύμφωνα με το ESPN.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό. Το γνωρίζαμε; Ναι, σίγουρα», πρόσθεσε. «Όπως καταλαβαίνω, ήταν όλοι ίδιοι. Δεν ξέρω ποια είναι η εξήγηση. Το ίδιο ήταν και για τις δύο ομάδες.

«Θα πρέπει να μιλήσετε με το πρωτάθλημα για το τι συνέβη σε αυτό. Αυτό το μέρος του, τα ελέγχουν όλα αυτά».

Η ατυχία διαπιστώθηκε στο ημίχρονο.

Μετά από παράπονα και από τις δύο ομάδες, οι αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι τα ποδοσφαιράκια ήταν στα 11 PSI αντί μεταξύ του εύρους 12,5 και 13,5 PSI, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του MassLive.


Ο επικεφαλής προπονητής Bill Belichick των New England Patriots παρακολουθεί την ήττα της ομάδας του με 27-17 από τους Kansas City Chiefs στο Gillette Stadium.
Ο επικεφαλής προπονητής Bill Belichick των New England Patriots παρακολουθεί την ήττα της ομάδας του με 27-17 από τους Kansas City Chiefs στο Gillette Stadium. Getty Images

Οι διαιτητές άντλησαν τις μπάλες στο σωστό PSI για το δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Η Νέα Αγγλία είχε για πρώτη φορά ερωτήματα στο μυαλό τους όταν η εναρκτήρια εναρκτήρια έναρξη του Μπάτκερ προσγειώθηκε στη γραμμή των τριών υάρδων, αφού πάνω από το 87 τοις εκατό των λακτισμάτων του είχαν πάει για touchback αυτή τη σεζόν.

Στη συνέχεια, οι χρόνοι παραμονής στα punts ήταν σημαντικά χαμηλότεροι για κάθε ομάδα στα punts.

Τόσο ο παίκτης των Patriots Chad Ryland όσο και ο Harrison Butker των Chiefs έχασαν τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο της νίκης των Chiefs με 27-17.

Η αποτυχία του Μπάτκερ ήταν η πρώτη του σεζόν.


Ο Χάρισον Μπάκερ (7) δίνει τον επιπλέον πόντο απέναντι στους New England Patriots στο πρώτο τέταρτο στο Gillette Stadium.
Ο Χάρισον Μπάκερ (7) δίνει τον επιπλέον πόντο απέναντι στους New England Patriots στο πρώτο τέταρτο στο Gillette Stadium. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

Πριν η προσπάθεια των 39 υάρδων στο πρώτο τέταρτο εκτιναχθεί στα ύψη, ο Μπάτκερ είχε κάνει και τις 23 προσπάθειές του.

Ωστόσο, δεν πίστευε ότι το χάσιμο ήταν αποτέλεσμα της ξεφουσκωμένης μπάλας.

«Νομίζω ότι ήταν τεχνική, ένα από αυτά τα λάθη που θα ήθελες να είχες πίσω», είπε ο Butker, σύμφωνα με το ESPN. «Το δεύτερο μου χτύπημα της προθέρμανσης πριν από τον αγώνα, είχα μια μέση 38 μέτρων, και κόπηκε κάπως προς τα δεξιά έτσι. Έτσι εμφανίστηκε, κάπως, στην προθέρμανση. Έκανα πολλές μεγάλες λακτίσματα με πιο επίπεδες μπάλες και σουτάρω, ακόμα και στο κολέγιο, κλώτσησα πολλές επίπεδες μπάλες».

«Δεν παρατήρησα τίποτα σε εκείνο το εναρκτήριο λάκτισμα και μετά, στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις το κάνεις αυτό [field goal], έχεις το εναρκτήριο λάκτισμα και μπορείς να νιώσεις την μπάλα», πρόσθεσε. «Και ήταν αισθητά πιο ανεβασμένη. Αλλά και πάλι, ο κρύος καιρός θα κάνει τον πληθωρισμό να πέσει».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading