Ο Bill Belichick δίνει άδεια στο προπονητικό προσωπικό καθώς η απόφαση των Patriots πλησιάζειΌλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους New England Patriots όπως φήμες για πιθανή διάσπαση μεταξύ της ομάδας και του μακροχρόνιου προπονητή Bill Belichick συνεχίζουν να στροβιλίζονται μετά από μια καταστροφική σεζόν 4-13.

Ο Belichick έδωσε το προπονητικό του επιτελείο «τις επόμενες δύο εβδομάδες άδεια». Albert Breer του Sports Illustrated ανέφερε την Τετάρτη, προσθέτοντας, «Κάποιοι είναι ακόμα στο τέλος της δουλειάς. Είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν σε μια εβδομάδα από τη Δευτέρα.”

Η αναφορά έρχεται δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Belichick στο τέλος της σεζόν, όπου ο νικητής του Super Bowl προπονητής φάνηκε ανοιχτός στην επιστροφή για μια 25η εκστρατεία με τους Patriots – δηλώνοντας μάλιστα ότι θα σκεφτείτε να παραχωρήσετε τον έλεγχο του προσωπικού της ομάδας να επικεντρωθεί στις ευθύνες του head coaching.

«Είμαι υπέρ ό,τι συλλογικά αποφασίσουμε ως οργανισμός είναι το καλύτερο πράγμα για να βοηθήσουμε την ποδοσφαιρική μας ομάδα», είπε ο Belichick, ο οποίος εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με τους Patriots. «Έχω πολλούς ρόλους σε αυτό και βασίζομαι σε πολλούς ανθρώπους για να με βοηθήσουν σε αυτές τις ευθύνες.

Ο προπονητής των New England Patriots, Bill Belichick, απευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης μετά την ήττα από τους New York Jets στις 7 Ιανουαρίου 2024, στο Foxborough της Μασαχουσέτης. AP

«Κάποιος πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο. Το έχω, βασίζομαι σε πολλούς άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν. Όποια διαδικασία κι αν είναι αυτή, είμαι μόνο μέρος της».

Ο Belichick φέρεται να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Robert Kraft και τον πρόεδρο της ομάδας Jonathan Kraft αυτή την εβδομάδα και τις επόμενες εβδομάδες να συζητήσουν ένα σχέδιο για το μέλλον.

Οι Patriots ολοκλήρωσαν τη σεζόν στον πάτο της AFC East. Το ρεκόρ τους 4-13 ήταν το χειρότερο του franchise από το 1992.

Η Νέα Αγγλία έχασε επίσης τη μετά τη σεζόν για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του Τομ Μπρέιντι το 2020.

Ο ιδιοκτήτης των New England Patriots, Robert Kraft και ο επικεφαλής προπονητής Bill Belichick πριν από έναν αγώνα εναντίον των New York Giants στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, στο Foxborough της Μασαχουσέτης. AP
(LR) Ο ιδιοκτήτης της ομάδας New England Patriots, Robert Kraft, ο στρατηγός Tom Brady και ο επικεφαλής προπονητής Bill Belichick κατά τη διάρκεια ενός ράλι στη Βοστώνη, αφού κέρδισαν τους Atlanta Falcons στο Super Bowl 51 ποδόσφαιρο στις 7 Φεβρουαρίου 2017. AP

Από τη Δευτέρα, οι Patriots συνέχιζαν να συζητούν πιθανές νέες προσθήκες προσωπικού, σύμφωνα με την Josina Anderson του CBS Sports.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει με τον Belichick να είναι τόσο αδύναμος – εάν οι Patriots επιλέξουν να διατηρήσουν τον 71χρονο προπονητή.

Ο Belichick, ένας οκτώ φορές νικητής του Super Bowl – με έξι από αυτούς τους τίτλους να έρχονται ως πρώτος προπονητής με τους Patriots – θα μπορούσε επίσης να μεταφέρει τα ταλέντα του σε άλλη ομάδα.

Οι Atlanta Falcons θα έχουν «έντονο ενδιαφέρον» για τον Belichick ως επόμενο προπονητή τους εάν φύγει από τη Νέα Αγγλία. Ο Dan Graziano του ESPN ανέφερε τη Δευτέρα, προσθέτοντας «άτομα κοντά στον Belichick πιστεύουν ότι (η Ατλάντα) θα του ταίριαζε».

ήμερος προπονητής των Giants και νυν προπονητής των Patriots, Joe Judge (κέντρο), με τον προπονητή των New England Patriots, Bill Belichick (δεξιά), στο γήπεδο πριν από τον αγώνα με τους Giants αυτή τη σεζόν. Charles Wenzelberg / New York Post
Ο ιδιοκτήτης των New England Patriots, Robert Kraft, περπατά στο γήπεδο πριν από έναν αγώνα ποδοσφαίρου NFL εναντίον των New York Giants στις 26 Νοεμβρίου 2023, στο East Rutherford, NJ AP

Αν και το μέλλον είναι αβέβαιο στη Νέα Αγγλία, ο Kraft φέρεται να είναι αναστατωμένος με τον Belichick εδώ και αρκετό καιρό.

Μετά την ντροπιαστική ήττα των Patriots με 10-6 από τους Indianapolis Colts στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στις 12 Νοεμβρίου, NBC Sports 'Tom E. Curran ανέφερε η ομάδα θα αποχωριζόταν με τον Belichick στο τέλος της σεζόν του 2023.

Ο Curran διπλασίασε την προηγούμενη αναφορά του την Τετάρτη στο podcast του “Patriots Talk”.

«Η απόφαση παραμένει, ο Bill Belichick δεν θα επιστρέψει ως προπονητής για τους Patriots το 2024». είπε ο Curran. «Όντως, γιατί να περιμένουμε;

«Και νομίζω ότι έχει να κάνει πολύ με το ξεμπλέξιμο της 24χρονης ένωσης με ένα άτομο και αυτό το ξεμπλέξιμο θα πάρει κάποιο χρόνο, ειδικά αν θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση με διακριτικότητα στο μέλλον».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading