Ο Bryce Huff πλησιάζει στην τεράστια ημέρα πληρωμής με το μέλλον των Jets να είναι θολόΟ Bryce Huff σκεφτόταν τους Patriots το απόγευμα της Πέμπτης όταν τον πλησίασαν στο ντουλάπι του. Ο 25χρονος edge rusher έχει ένα ακόμη παιχνίδι για να προσθέσει κάτι στη σεζόν του 2023 και να προσπαθήσει να κερδίσει τους Jets την έβδομη.

Όμως αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μιλήσει για αυτό που έρχεται. Οι επόμενοι μήνες φαίνονται να είναι η πιο συναρπαστική περίοδος στη νεαρή ζωή του Χαφ. Είναι έτοιμος να πάρει χρήματα που θα αλλάξουν τη ζωή του ως ελεύθερος πράκτορας του NFL, είτε τα Jets pony up είτε κάποια άλλη ομάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια, Χαφ πήγε χωρίς ντραφτ, πέρασε από κάθε ομάδα.

Τώρα, θα πληρωθεί.

Πόσο θα είναι μια από τις κύριες ιστορίες της εκτός εποχής Jets. Ο Huff είναι ένας συναρπαστικός παίκτης προσπαθήστε να κάνετε μια αποτίμηση. Είναι δύσκολο να βρεις έναν παίκτη που να συγκρίνεται μαζί του.

Από τη μια πλευρά, ο Huff είναι δεύτερος στο NFL σε απόδοση rush rush μεταξύ εκείνων με 250 pass rush snaps, σύμφωνα με τα Next Gen Stats. Ο Micah Parsons των Cowboys είναι ο μόνος που είναι καλύτερος. Το Pro Football Focus τον βαθμολογεί ως τον 14ο καλύτερο παίκτη στο NFL. Το πλήθος των αναλυτών λατρεύει τον Huff λόγω του αστραπιαίου πρώτου του βήματος.

Ο Μπράις Χαφ έμεινε χωρίς σύνταξη πριν από τέσσερα χρόνια και θα πάρει χρήματα που θα του αλλάξουν τη ζωή ως ελεύθερος αυτή τη σεζόν εκτός σεζόν. Bill Kostroun για τη NY Post

Από την άλλη πλευρά, ο Huff παίζει μόλις το 42 τοις εκατό των αμυντικών snaps. Έχει μόλις οκτώ απολύσεις αυτή τη σεζόν, λιγότερους από άλλους 33 παίκτες. Ο PFF τον κατατάσσει στην 103η θέση μεταξύ των ακραίων επιθετικών κατά το τρέξιμο.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια μακρά, δύσκολη διαπραγμάτευση μεταξύ των Jets και του Huff. Από την πλευρά του, ο Huff είπε ότι πιστεύει ότι η περίπτωσή του είναι εύκολη για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

«Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα», είπε ο Huff την Πέμπτη. «Νιώθω ότι η ταινία μου μιλάει από μόνη της. Τα πήγα πολύ καλά απέναντι σε σπουδαίους παίκτες στο πρωτάθλημα. Έχω βάλει πολλά καλά πράγματα στην ταινία. Δεν ανησυχώ πραγματικά για τις διαπραγματεύσεις. Αισθάνομαι ότι έχω πολλές σφαίρες στην αίθουσα, να το πω έτσι, όταν πρόκειται να αποδείξω τον εαυτό μου».

Ο αμυντικός συντονιστής Jeff Ulbrich αποκάλεσε τον Huff “curveball” της ομάδας την Πέμπτη, λέγοντας ότι δίνει στους Jets ταχύτητα από το πλεονέκτημα για να συμπληρώσουν τους μεγαλύτερους παίκτες που χρησιμοποιούν στα πρώτα downs. Οι Jets λατρεύουν να εναλλάσσουν τους αμυντικούς τους, και αυτός ο μειωμένος χρόνος παιχνιδιού μπορεί να καταλήξει να βλάψει τον Huff στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Από στατιστικής άποψης, νιώθω ότι έχει [hurt] γιατί είχα λιγότερες ευκαιρίες», είπε ο Huff για τον μικρότερο χρόνο παιχνιδιού. «Νιώθω ότι όταν πρόκειται για κάποιον που προσπαθεί να μου πει ότι είμαι λιγότερο παίκτης επειδή έχω παίξει λιγότερα στιγμιότυπα, νιώθω ότι αυτό δεν έχει κανένα βάρος. Δεν νομίζω ότι αυτό θα με επηρεάσει».

Η κορυφή της αγοράς των edge rusher είναι ο Nick Bosa, ο οποίος βγάζει κατά μέσο όρο 34 εκατομμύρια δολάρια ετησίως με τους 49ers. Ο Huff δεν πρόκειται να το προσεγγίσει αυτό, αλλά το πόσο πιο κάτω είναι θα είναι ένα καυτό θέμα συζήτησης μεταξύ των πρακτόρων του Huff και των Jets.

Ο Bryce Huff, που απεικονίστηκε νωρίτερα αυτή τη σεζόν εναντίον των Broncos, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων με τους Jets. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

Θα μπορούσε να πάρει 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο; 15 εκατομμύρια δολάρια; 10 εκατομμύρια δολάρια; Εξαρτάται πώς βλέπετε τις συνεισφορές του Huff.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Patrick Collins, ο ατζέντης του Huff, διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία για τον rusher των Saints edge Carl Granderson τον Σεπτέμβριο για τέσσερα χρόνια και 52 εκατομμύρια δολάρια με 35,3 εκατομμύρια δολάρια σε εγγυήσεις. Οι Jets θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το συμβόλαιο ως σημείο εκκίνησης.

Όπως ο Huff, ο Granderson ήταν χωρίς ντραφτ και άνθισε ως περασματοποιός στη Νέα Ορλεάνη. Ο Granderson είναι 27. Ο Huff γίνεται 26 τον Απρίλιο Ο Granderson έχει 8,5 απολύσεις αυτή τη σεζόν. Ο Χαφ έχει οκτώ. Έχουν παρόμοια νούμερα, αλλά ο Granderson παίζει το 80 τοις εκατό των snaps για τους Saints.

Το συμβόλαιο του Carl Granderson με τους Saints θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις του Bryce Huff-Jets. AP

Οι Jets πρέπει επίσης να εξετάσουν εάν η πληρωμή του Huff είναι σοφή αφού χρησιμοποίησαν τις επιλογές του πρώτου γύρου σε edge rushers τα τελευταία δύο χρόνια στους Jermaine Johnson και Will McDonald. Ο McDonald μετά βίας έπαιξε αυτή τη σεζόν rookie επειδή η περιστροφή του edge-rusher ήταν τόσο βαθιά. Η αποχώρηση του Huff θα μπορούσε να καθαρίσει τον χρόνο παιχνιδιού για τα McDonald.

Αλλά το να επιτραπεί σε έναν ταλαντούχο βιαστικό να φύγει από το κτίριο είναι μια επικίνδυνη πρόταση και θα δεχτεί πολλή κριτική από τους θαυμαστές. Οι Jets θα έχαναν τη μάχη με τις δημόσιες σχέσεις αν φύγει ο Huff, αγαπημένος των θαυμαστών.

Ο Bryce Huff κατετάγη δεύτερος στο NFL για την αποτελεσματικότητα του pass rush αυτή τη σεζόν, πίσω από τον Micah Parsons. Bill Kostroun για τη NY Post

Θα ήταν επίσης αντιδημοφιλές στους προπονητές.

«Θα μισούσα απολύτως να τον χάσω», είπε ο Ulbrich. «Αλλά… έχει κερδίσει κάθε δεκάρα που πρόκειται να βγάλει».

Ο Χαφ είπε ότι θα ήθελε να επιστρέψει για να παίξει με τους συμπαίκτες του, αλλά ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μια συναισθηματική απόφαση.

«Ελπίζω να πάρω μια τσάντα ανεξάρτητα», είπε ο Huff. «Θέλω πραγματικά να πάω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από το αν είναι εδώ ή κάπου αλλού».

Την Κυριακή, ο Huff θα είναι με στολή Jets για 54η φορά. Μόλις τελειώσει το παιχνίδι, το ερώτημα θα γίνει αν θα υπάρξει 55ο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading