Ο Cummins παραδέχεται ότι υπήρχαν αμφιβολίες για τη δοκιμασία του Πακιστάν πριν από το καλοκαίρι


Ο αρχηγός της Αυστραλίας Πατ Κάμινς εξέφρασε περιστασιακά ανησυχίες για το μέλλον της πενθήμερης μορφής κρίκετ, αλλά παραμένει αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι η πτώση του αθλήματος δεν είναι τόσο σοβαρή όσο την παρουσιάζουν ορισμένοι.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη ενόψει του Sydney Test, ο Cummins μοιράστηκε την ελπίδα του το παιχνίδι να γίνει ακόμα πιο δυνατό την επόμενη ή δύο δεκαετίες, δίνοντας έμφαση στις θετικές πρόσφατες εμπειρίες με καλά υποστηριζόμενους αγώνες δοκιμής ενάντια στο Πακιστάν.

“Ελπίζω ότι είναι ακόμη πιο δυνατό από ό,τι είναι τώρα, σε δέκα χρόνια ή σε 20 χρόνια. Νομίζω ότι από ορισμένες απόψεις που οδήγησαν σε αυτό το καλοκαίρι δοκιμής, μερικά από τα ερωτηματικά ήταν εναντίον του Πακιστάν και των Δυτικών Ινδιών. Έχουμε είχε δύο φανταστικούς αγώνες δοκιμών με το Πακιστάν, με πολύ καλή υποστήριξη, μεγάλα πλήθη», είπε ο Κάμινς στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ESPNcricinfo.

“Οπότε δεν νομίζω ότι είναι σε τόσο δραματική πτώση όσο μερικές φορές γίνεται λόγος. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα μόνο με τον αριθμό των άλλων κρίκετ εκεί έξω, προφανώς, ο ανταγωνισμός για ταλέντο είναι υψηλότερος από ποτέ.” αυτός πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην αρχηγός της Αυστραλίας, Steve Waugh, επέκρινε το Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ (ICC) και τις μεγάλες ομάδες κρίκετ, συμπεριλαμβανομένου του BCCI, για παραμέληση του κρίκετ δοκιμής. Αυτό έρχεται καθώς η Νότια Αφρική δίνει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα T20 έναντι του κρίκετ Test, με αποτέλεσμα μια αποδυναμωμένη ομάδα για την περιοδεία της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Waugh τόνισε επίσης την τάση ομάδων όπως το Πακιστάν και οι Δυτικές Ινδίες να μην στέλνουν ομάδες πλήρους δύναμης για τις σειρές δοκιμών, υποδεικνύοντας ένα πιθανό πρόβλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Είναι αρκετά προφανές ποιο είναι το πρόβλημα. Οι Δυτικές Ινδίες δεν στέλνουν την πλήρη δύναμή τους (στην Αυστραλία αυτό το καλοκαίρι). Δεν έχουν επιλέξει ομάδα δοκιμής πλήρους δύναμης εδώ και δύο χρόνια.

“Κάποιος σαν τον Nicholas Pooran είναι πραγματικά ένας δοκιμαστικός ρολόι που δεν παίζει κρίκετ δοκιμής. Ο Τζέισον Χόλντερ, πιθανότατα ο καλύτερος παίκτης τους, δεν παίζει τώρα. Ακόμη και το Πακιστάν δεν έστειλε πλήρη ομάδα (στην Αυστραλία)”, είπε ο Γουό.