Ο Dante Miller φέρνει «Turbo» ικανότητες, ασυνήθιστη κατάσταση rookie στην προσπάθεια να εντυπωσιάσει τους γίγαντεςΌταν συστήνεται στους νέους συμπαίκτες του, ο Dante Miller απαριθμεί πάντα τρία ξεχωριστά μέρη της προσωπικής του διαδρομής.

Είναι από αυτό που περιγράφει ως «μικρή πόλη» — Rockingham, NC. Πήγε στην Κολούμπια για τέσσερα χρόνια. Έπειτα έπαιξε, για λίγο, στη Νότια Καρολίνα. Είναι αφότου αφηγείται το βιογραφικό του κολεγίου που εμφανίζονται οι αναπόφευκτες αντιδράσεις.

«Τους λες για την Κολούμπια, και αυτομάτως υποθέτουν ότι είσαι εξαιρετικά έξυπνος και αυτά τα διαφορετικά είδη πραγμάτων», είπε ο Μίλερ πρόσφατα στην The Post, «και μετά λες «Νότια Καρολίνα» και λένε «Ω». Έτσι, παίρνετε το καλύτερο και των δύο κόσμων όταν πρόκειται για αυτό».

Λίγα πράγματα είναι χαρακτηριστικά για τον Μίλερ.

Ο Dante Miller, τώρα με τους Giants, τρέχει την μπάλα για την Columbia. Στίβος του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Είναι πρωτάρης, αλλά όχι ο συνηθισμένος πρωτάρης, καθώς είναι 24 ετών.

Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να παίξει για τους Gamecocks για δύο σεζόν, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι.

Δεν του επετράπη να μπει στο ντραφτ του 2024. Το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο κολέγιο πέρασε στο Upper West Side του Manhattan – Morningside Heights, για την ακρίβεια – και αυτό δεν είναι ένα μέρος που γεννά πολλά ταλέντα για να εισρεύσουν στο NFL.

Ο Miller είναι πολύ καλός για να μείνει με τους Giants, ένας κοντός (5-πόδι-9) αλλά όχι μικρός (200 λίβρες) ο οποίος υπέγραψε την υπογραφή του στις 5 Απριλίου. Ίσως οι νέοι κανόνες έναρξης να του δίνουν ένα πλεονέκτημα.

Οι Giants πήραν τον Tyrone Tracy Jr. στον πέμπτο γύρο του ντραφτ και η Tracy, όπως και ο Miller, είναι επίσης ένας μεγαλύτερος πρωτάρης στα 24 του.

Ο Devin Singletary υπέγραψε για να καλύψει το αρχικό κενό στη θέση που δημιουργήθηκε όταν ο Saquon Barkley πέρασε στους Eagles. Οι Gary Brightwell, Eric Gray και Jashaun Corbin επιστρέφουν από το ρόστερ του 2023.

Ο Μίλερ θα πρέπει να απασχοληθεί και να εντυπωσιάσει μια ολόκληρη ομάδα προπονητών για να χαράξει μια θέση για τον εαυτό του. Ίσως οι νέοι κανόνες του εναρκτήριου αγώνα του δίνουν ένα πλεονέκτημα. το διάγραμμα βάθους ή την ομάδα εξάσκησης.

Αν το κάνει, θα είναι σοκαριστικό για κάποιους, αλλά όχι για εκείνον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο», είπε. «Ούτε καν αμφιβολία».

Ο Μίλερ από το γυμνάσιο δεσμεύτηκε να παίξει στο Τζέιμς Μάντισον, αλλά αποδεσμεύτηκε και αποφάσισε να πάει στην Κολούμπια – τότε εξηγώντας ότι ήθελε να πάρει μια απόφαση με βάση τα επόμενα 40 χρόνια και όχι τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής του.

Σε 26 αγώνες στο Columbia, ο Miller έτρεξε για 1.281 γιάρδες και έξι touchdown. Στην πορεία, έμαθε πώς να αντιμετωπίζει ένα εντελώς νέο περιβάλλον που ονόμασε «έναν κόσμο που αλλάζει».

Έπρεπε να συνηθίσει να βλέπει τόσους ανθρώπους συνέχεια. Έκανε καθημερινά 45 λεπτά με το λεωφορείο για να εξασκηθεί, από την 116th Street στην 218th Street.

«Και αν θέλατε να πάρετε το μετρό, θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό», είπε ο Μίλερ. «Αλλά πρωτοετής δεν έπαιρνες το μετρό, σίγουρα.»

Η ζωή στην πόλη συμφώνησε μαζί του κατά τη διάρκεια των τριών ετών που ζούσε στην πανεπιστημιούπολη και ενός τελειόφοιτου έτους σε ένα διαμέρισμα στην 109η οδό. Αποκαλούμενος καλοφαγάς, του άρεσε να δειπνήσει έξω και να περπατήσει και να κάνει ποδήλατο στο Central Park.

Ο Μίλερ αποφοίτησε με πτυχίο κοινωνιολογίας και έλαβε το μεταπτυχιακό του στη διαχείριση αθλημάτων. Είναι μόνο λίγες τάξεις μακριά από το MBA του.

Dante Miller Στίβος Νότιας Καρολίνας

Ως πρωτοετής φοιτητής, το πρώτο του κολεγιακό touchdown ήταν ένα ξέσπασμα 83 γιάρδων ενάντια στο Central Connecticut State. Εντυπωσιάστηκε ένας συμπαίκτης της γραμμής Τζέιλεν Γουίλιαμς. «Ντανγκ, Τούρμπο!» αναφώνησε. Ο προπονητής των running backs Joe D'Orazio αγκάλιασε το παρατσούκλι. Γεννήθηκε το «Lil' Turbo».

Ο Μίλερ ως μεταπτυχιακός μεταπτυχιακός συνέχισε στη Νότια Καρολίνα το 2022, με τον ίδιο και το σχολείο να πιστεύουν ότι απομένουν δύο χρόνια επιλεξιμότητας. Σε έξι αγώνες, είχε έξι βιαστικές προσπάθειες για 38 γιάρδες.

Όπως αποδείχθηκε, επειδή η σεζόν του 2020 στην Κολούμπια ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19, είχε μόνο ένα χρόνο συμμετοχής στη Νότια Καρολίνα.

Το NCAA άργησε τόσο πολύ να καθορίσει ότι ο Μίλερ δεν ήταν κατάλληλος να παίξει το 2023 που τα νέα ήρθαν μετά τη λήξη της προθεσμίας για να δηλώσει για το ντραφτ του 2023. Ουσιαστικά, ήταν ήδη τεχνικά ελεύθερος, επομένως δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στο ντραφτ του 2024.

Ήταν απτόητος.

Ο Dante Miller, τώρα με τους Giants, τρέχει την μπάλα για την Columbia. Στίβος του Πανεπιστημίου Κολούμπια

«Κοιτάς την ταινία και βλέπεις έναν εκρηκτικό άνθρωπο», είπε ο Μίλερ. «Όπου κι αν πάω, αυτό φέρνω στο τραπέζι, φέρνω εκρηκτικά παιχνίδια, γιατί αυτό είναι το όνομα του παιχνιδιού μου».

Ο Μίλερ μπορεί να κάνει οκλαδόν περίπου 700 λίβρες και στο Pro Day της Νότιας Καρολίνας σημείωσε μια διαδρομή 4,27 40 γιάρδων και ολοκλήρωσε 28 επαναλήψεις στην πρέσα πάγκου 225 λιβρών — πιο γρήγορα και πιο ισχυρά από οποιοδήποτε τρέξιμο πίσω στο συγκρότημα scouting NFL 2024.

Δεν είναι περίεργο που εξακολουθεί να λέει “Turbo” – το πρόθεμα “Lil” έχει απορριφθεί.

«Μπορείς να πεις το μέγεθος, αλλά δεν θα βρεις μια πλάτη μεγαλύτερη από εμένα που να είναι πιο δυνατή από εμένα, γιατί είμαι δυνατή. Είμαι πολύ δυνατός.

«Δεν είμαι από αυτούς τους τύπους — δεν καπνίζω, δεν πίνω ή κάνω κάτι τέτοιο. Νιώθω ότι αν κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις, θα αποκομίσεις τα οφέλη από αυτό».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading