Ο Diallo, Νο. 3 PG στην τάξη 2024, επιλέγει την Ουάσιγκτον


Top-25 ανώτεροι Zoom Dialloένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της χώρας, ανακοίνωσε τη δέσμευσή του Βάσιγκτων το Σάββατο, και έγινε η υψηλότερη κατάταξη νεοσύλλεκτος των Huskies από το 2019.

Ο Diallo επέλεξε το πρόγραμμα του προπονητή Μάικ Χόπκινς σε μια τελική λίστα που περιελάμβανε Αριζόνα, Γκονζάγκα και USC. Πήρε επίσημες επισκέψεις και στους τέσσερις φιναλίστ και φαινόταν πραγματικά διχασμένος με την απόφασή του καθ' όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, αλλά η ευκαιρία να επιστρέψει στο σπίτι ήταν πολύ μεγάλη για να χάσει τον ιθαγενή της Τακόμα της Ουάσιγκτον.

«Θα μείνω σπίτι και θα παίξω στην Ουάσιγκτον», είπε ο Ντιάλο στο ESPN. «Το να μένω σπίτι έχει όλα όσα θέλω και χρειάζομαι».

Η Ουάσιγκτον έκανε το Diallo στο επίκεντρο της στρατηγικής στρατολόγησης του 2024 από τότε που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο γυμνάσιο, με τον Χόπκινς και τον βοηθό προπονητή Γουίλ Κόνροι να ηγούνται της τετραετούς ώθησης για την προσγείωση του ταλαντούχου γκαρντ. Ο Ντιάλο έχτισε μια ισχυρή σχέση με τον Χόπκινς.

“Είναι ένας ενεργητικός τύπος. Κάνει τον κόσμο να πυροδοτεί”, είπε ο Diallo. “Εμπιστεύομαι τον Coach Hop, τον Will Conroy και το προσωπικό. Με έχουν στρατολογήσει σκληρά από τότε που ήμουν πρωτοετής. Έχουν αποδεδειγμένη ανάπτυξη παικτών και μπορούν να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερος παίκτης και να εξελιχθώ ως άνθρωπος. Πιστεύω ότι θα είναι εκεί για μένα στο καλές και κακές μέρες.Με Sahvir Wheeler φεύγοντας, πιστεύω ότι μπορώ να επηρεάσω και να βοηθήσω το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον να παραμείνει επιτυχημένο. Είμαι ενθουσιασμένος που παίζω μαζί τους Ο Γουέσλι Γέιτς και οι παίκτες που επέστρεψαν».

Ένας πόιντ γκαρντ 6 ποδιών που παρακολουθεί το Prolific Prep (Καλιφόρνια), ο Diallo κατατάσσεται στο Νο. 25 συνολικά στο ESPN 100 για την Κατηγορία του 2024 και είναι ο Νο. 3 πόιντ γκαρντ στη χώρα.

Ο Diallo είναι ένας γρήγορος και δυνατός οδηγός κατάβασης που κάνει εξαιρετική δουλειά στο να σκοράρει στο χρώμα ή να το μεταδίδει στους συμπαίκτες του. Όταν τα βάζει με τον άνθρωπό του, δείχνει την επίγνωση να κουβαλάει αμυντικούς στο ισχίο του στη λωρίδα και να πλοηγείται. Μόλις μπει στο χρώμα, έχει μια σειρά από κινήσεις σκοραρίσματος: floaters, jump-stop και shot jumpers. Ο Diallo βελτιώνει την ικανότητά του να δημιουργεί για άλλους και να διευθύνει την ομάδα ως πόιντ γκαρντ. Αμυντικά, είναι σταθερός στο να συγκρατεί τη διείσδυση της ντρίμπλας και με τον καιρό μπορεί να το μετατρέψει σε δύναμη.

«Εργάζομαι για να γίνω καλύτερος στη λήψη αποφάσεων, να ανοίγω σουτέρ και να βοηθήσω τον αμυντικό», είπε ο Ντιάλο. «Περνάω επιπλέον χρόνο στο γυμναστήριο και βλέπω πολλές ταινίες για να μάθω περισσότερα».

Ο Diallo είναι η δεύτερη δέσμευση στην κατηγορία του 2024 για την Ουάσιγκτον, ενώνοντας τη γκαρντ της Μινεσότα Κασμίρ Τσάβις. Είναι ο πρώτος υποψήφιος για το top-25 που δεσμεύεται στα Huskies μετά τον Isaiah Stewart στην κατηγορία του 2019.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading