Ο Dwayne 'The Rock' Johnson αποκαλύπτει το νέο ανοιξιάτικο πρωτάθλημα UFL μετά τη συγχώνευση XFL-USFLΤο XFL και το USFL θα συγχωνεύσουν τις επιχειρήσεις για να σχηματίσουν το United Football League (UFL) με το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσαν οι εταίροι του πρωταθλήματος την Κυριακή.

Σε κοινή δήλωση, οι εταίροι είπαν ότι η σεζόν του UFL θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου με μια σύγκρουση μεταξύ των Arlington Renegades και του Birmingham Stallions, οι οποίοι είναι πρωταθλητές των XFL και USFL αντίστοιχα.

Οι συνεργάτες του UFL που αναφέρονται στο δελτίο ειδήσεων αποτελούνταν από τρεις ιδιοκτήτες XFL – τον παλαιστή που έγινε σταρ του κινηματογράφου Dwayne Johnson, την πρώην σύζυγό του Dany Garcia και τον Gerry Cardinale της RedBird Capital – μαζί με τον ιδιοκτήτη USFL Fox Sports και ESPN.

«Από την πρώτη μέρα, η αποστολή μας ήταν να επεκτείνουμε το παιχνίδι του ποδοσφαίρου και να γίνουμε ένα πρωτάθλημα ευκαιριών, κουλτούρας και καινοτομίας», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης του XFL, Ντουέιν Τζόνσον, σε δελτίο τύπου.

«Καθώς συγκεντρωνόμαστε για να δημιουργήσουμε το UFL, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ισχυρό, συναρπαστικό και πολύ ωραίο για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου – ένα ανοιξιάτικο πρωτάθλημα με διαρκή αντίκτυπο για όλους τους παίκτες που έχουν όνειρο να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους «πιο σκληρούς εργαζόμενους στην αίθουσα» νοοτροπία να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Dwayne “The Rock” Johnson. REUTERS

Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της XFL, Russ Brandon, θα ηγηθεί του UFL με την ίδια ιδιότητα, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του USFL Football Operations Daryl Johnston θα ηγηθεί των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων.

Ο αριθμός των ομάδων του UFL και ποιες πόλεις θα εκπροσωπήσουν δεν αποκαλύφθηκε.

Ενώ το National Football League κυριαρχεί στην αθλητική σκηνή των ΗΠΑ, οι προσπάθειες να αξιοποιηθεί η αγάπη της Αμερικής για το gridiron απέτυχαν παρά την υποστήριξη μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων.

Το Fox και το NBC έχουν μεταδώσει παιχνίδια USFL ενώ το XFL ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία με την Disney και το ESPN το 2022.

Η Jalen Morton των Birmingham Stallions γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος USFL την 1η Ιουλίου 2023. Getty Images για USFL
Οι Arlington Renegades γιορτάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος XFL στις 13 Μαΐου 2023. Getty Images

Το UFL δεν αποτελεί απειλή για την κυριαρχία του NFL, καθώς η συγχωνευμένη οντότητα θα παίξει ένα ανοιξιάτικο πρόγραμμα.

Το αρχικό XFL, το οποίο ανήκε στον μακροχρόνιο πρόεδρο του WWE, Vince McMahon, διήρκεσε μόνο μία σεζόν το 2001 και στη συνέχεια αναδιπλώθηκε. Ο McMahon ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημα το 2020 αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη σεζόν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ο Johnson συνεργάστηκε με τον Garcia και την επενδυτική εταιρεία RedBird Capital Partners για να αγοράσει το XFL έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, ώρες πριν από τη δημοπρασία του χρεοκοπημένου πρωταθλήματος.

Το USFL είχε ένα εξίσου ταραχώδες παρελθόν.

Το πρωτάθλημα λειτούργησε για πρώτη φορά για τρεις σεζόν από το 1983 έως το 1985 πριν αναδιπλωθεί. Ξανακυκλοφόρησε το 2022.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading