Ο Fakhar Zaman πρόθυμος να νικήσει στο νούμερο έξι ή επτά απέναντι στη Νέα Ζηλανδία


Ο Fakhar Zaman εξέφρασε την ετοιμότητά του να αναλάβει οποιαδήποτε θέση μπαταρίσματος στην επερχόμενη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου στο Όκλαντ.

Σε μια αλληλεπίδραση με τα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, ο δυναμικός batsman τόνισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης της ομάδας στην ικανότητά του να επηρεάζει τους αγώνες ανεξάρτητα από τη θέση του στη σειρά.

«Δεν το βλέπω ως θυσία. Εάν η διοίκηση της ομάδας δεν με βλέπει να ταιριάζω στην αρχική θέση, προτείνει να πιστεύουν ότι μπορώ να συνεισφέρω στο να κερδίζω αγώνες με χαμηλότερη σειρά. Δεδομένου του ανταγωνισμού για θέσεις στην εθνική ομάδα, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που εξασφάλισα μια θέση στην ενδεκάδα, ειδικά με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις από παίκτες όπως οι Babar, Rizwan και Saim», είπε ο Fakhar.

«Αν ο Μπαμπάρ ή ο Ριζουάν πέφτουν στη μία, τότε μπορώ να κατέβω στις δύο. Θα χαρώ να παίξω στο νούμερο έξι ή επτά ακόμη», πρόσθεσε.

Η πιθανή σειρά κτυπήματος έχει οριστεί να περιλαμβάνει τους Rizwan και Saim ως το αρχικό ζευγάρι, με τον Babar να ακολουθεί στο one-down. Ο Fakhar αναμένεται να πάρει την τέταρτη θέση.

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου T20 2024, ο Fakhar πρότεινε να πειραματιστείτε με νέους παίκτες στους επόμενους 15 έως 20 αγώνες, επιτρέποντας στους ηλικιωμένους παίκτες να ξεκουραστούν στρατηγικά και να διατηρήσουν μια ισορροπημένη ομάδα για το τουρνουά.

«Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για τους Babar και Rizwan, αλλά είναι δύσκολο να πάρετε τη θέση τους. Δεδομένου ότι έχουμε 15 με 20 αγώνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορούμε να δοκιμάσουμε νέους παίκτες και σε ορισμένους αγώνες μπορεί να δοθεί ξεκούραση σε μεγάλους παίκτες», είπε ο Fakhar.

Πλήρης ομάδα: Shaheen Shah Afridi (καπετάνιος), Mohammad Rizwan (υπαρχηγός και τερματοφύλακας) Aamir Jamal, Abbas Afridi, Azam Khan (θυροφύλακας), Babar Azam, Fakhar Zaman, Haris Rauf, Haseebullah (θυροφύλακας), Iftikhar Ahmed, Mohammad Nawaz, Mohammad Wasim Jnr, Sahibzada Farhan, Saim Ayub, Usama Mir και Zaman Khan

Πλήρες πρόγραμμα:

1st T20 – 12 Ιανουαρίου 2024 στο Eden Park, Auckland

2nd T20 – 14 Ιανουαρίου 2024 στο Seddon Park, Hamilton

3ο T20 – 17 Ιανουαρίου 2024 στο University Oval, Dunedin

4ο T20 – 19 Ιανουαρίου 2024 στο Hagley Oval, Christchurch

5η T20 – 21 Ιανουαρίου 2024 στο Hagley Oval, Christchurch