Ο Inzamam-ul-Haq κατηγορεί τον Zaka Ashraf για την αναταραχή στο κρίκετ του Πακιστάν


Ο πρώην αρχιεπιλογέας του Πακιστάν, Inzamam-ul-Haq, επέκρινε τον πρώην επικεφαλής της PCB, Zaka Ashraf, αποδίδοντας την θλιβερή απόδοση της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στην υποτιθέμενη παρέμβαση του Ashraf.

Σε πρόσφατη συνέντευξη σε τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι, ο Ινζαμάμ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα σχόλια του Ασράφ σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της ομάδας.

Ο πρώην πρόεδρος υποστήριξε ότι η αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν επιλέχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο αλλά μόνο από τον αρχηγό και τον αρχιεπιλογέα.

«Σε ένα σημαντικό γεγονός όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ινδία, το να ακούς ότι ο πρόεδρος του PCB λέει ότι η ομάδα που επιλέχθηκε δεν έγινε από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά από τον αρχηγό και τον αρχιεπιλογέα, δημιουργεί μόνο μια αρνητική νοοτροπία στους παίκτες», είπε ο Ινζαμάμ. PTI.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 το Πακιστάν τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εξασφαλίζοντας μόνο τέσσερις νίκες και κατέληξε να χάσει πέντε παιχνίδια σε όλο το τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής επιλογέας PCB υπέβαλε την παραίτησή του στο Πακιστάν Cricket Board (PCB) στις 23 Οκτωβρίου 2023.

Πρόσφατα εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή του Inzamam σε μια εταιρεία που ανήκει στον Talha Rehmani, ο οποίος λειτουργεί ως πράκτορας του Inzamam και άλλων παικτών όπως οι Babar Azam, Mohammad Rizwan και Shaheen Afridi. Επισημάνθηκε το θέμα πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων και αναμενόταν να ζητηθούν διευκρινίσεις από την Inzamam σχετικά με αυτό το θέμα από την PCB.

Η Πακιστανική επιτροπή κρίκετ (PCB) είχε ανακοινώσει μια πενταμελή επιτροπή διερεύνησης στοιχείων για τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με σύγκρουση συμφερόντων που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διαδικασία επιλογής ομάδας.

Ο πρώην παίκτης του κρίκετ είπε ότι περίμενε την έκθεση από την επιτροπή που ανέθεσε το PCB να τον ερευνήσει. Ο Ζάκα Ασράφ παραιτήθηκε πρόσφατα από τη διοικητική επιτροπή του προέδρου του PCB και υπήρξαν πολλές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.