Ο Mir Hamza μιλάει για την εξημέρευση της Αυστραλίας στο Melbourne Test


Ο πακιστανός γρήγορος σφαιριστής Mir Hamza έδειξε τη δύναμή του στο μπόουλινγκ στον αγωνιστικό χώρο, οδηγώντας την ομάδα του εναντίον της Αυστραλίας την τρίτη ημέρα του δεύτερου Test of Melbourne Test την Πέμπτη.

Η εξαιρετική απόδοση του Hamza όχι μόνο ανέδειξε την ικανότητά του να εκμεταλλεύεται ευνοϊκές συνθήκες αλλά έδειξε επίσης την έντονη κατανόηση του παιχνιδιού.

Ο γρήγορος σφαιριστής του αριστερού χεριού μίλησε με σιγουριά για την προσήλωσή του στα βασικά στο πιεστήριο μετά τον αγώνα, καθώς η πειθαρχημένη προσέγγισή του προβλημάτισε επιτυχώς τους Αυστραλούς ροπαλοφόρους με έναν συνδυασμό κίνησης αιώρησης και ραφής.

“Παραμένω τα βασικά μου. Το γήπεδο έχει κάτι για τους γρήγορους σφαιριστές και η μπάλα κουνιέται και συρρέει. Χρησιμοποίησα τις ικανότητές μου”, είπε ο Hamza.

Η στοχαστική ανάλυση του Hamza για τους ροπαλοφόρους της αντιπολίτευσης ήταν εμφανής στην απόλυση του Travis Head.

«Αν μπορώ να κουνάω την μπάλα και με τις δύο κατευθύνσεις, ειδικά όταν υπάρχει ένας νέος batsman στο τσάκι, είναι μια καλή ευκαιρία για μένα. Αυτή ήταν η σκέψη μου με τον Travis Head. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι έτοιμος για το outswing, οπότε θα δοκιμάσω το inswing», πρόσθεσε.

Ο σφαιριστής τόνισε τη σημασία της κατανόησης των δυνατοτήτων του, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι ένας σφαιριστής γνωρίζει τις ιδιότητες και τις δεξιότητές του. Μερικοί μπόουλερ φημίζονται για τις ραφές και την αιώρηση ενώ κάποιοι ενοχλούν τους ροπαλοφόρους με ρυθμό. Νομίζω ότι όσο ενοχλείς τον batsman, αυτό είναι που έχει σημασία, είτε το κάνεις με ρυθμό είτε ραφή/ταλάντευση. Έχω επίγνωση των ικανοτήτων μου και προσπαθώ να τηρήσω τις ικανότητές μου», είπε ο Hamza.

Παρά την πτώση κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Hamza διατήρησε μια θετική προοπτική και τόνισε την ικανότητα του συμπαίκτη του Abdullah Shafique να αγωνιστεί.

“Ο Abdullah Shafique είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στο Πακιστάν. Τα αλιεύματα που πέφτουν είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι εντάξει”, παρατήρησε ο Hamza.

Εκφράζοντας τη χαρά του, ο Hamza παρατήρησε: “Το να παίξω στο MCG εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, την Αυστραλία, και να κάνω δύο επιτεύγματα σε ένα μόνο over είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα.”

Μιλώντας για το ομαδικό πνεύμα, ο Hamza δήλωσε: “Η γλώσσα του σώματος μεταξύ των αγοριών είναι πολύ θετική. Προσπαθούμε να πάμε για το kill γιατί είμαστε ακόμα στο παιχνίδι. Όσο πιο γρήγορα έρθουν τα wickets, τόσο μικρότερος θα είναι ο στόχος.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο γρήγορου μπόουλινγκ με το αριστερό χέρι, Shaheen Shah Afridi και Mir Hamza, βρήκε επιτυχία απέναντι στην έμπειρη ενδεκάδα μπόουλινγκ της Αυστραλίας καθώς και οι δύο κατέγραψαν τρία wickets για να ωθήσουν τον αντίπαλο στο πίσω μέρος. Στα κούτσουρα, το σκορ της Αυστραλίας έγραφε 187-6 αφού νωρίτερα είχε αποκλείσει το Πακιστάν για το 264.