Ο Mohammad Rizwan, ο Aamer Jamal ανεβαίνουν στην κατάταξη των ICC Test


Ο Ινδός Virat Kohli έφερε τη νέα χρονιά επιστρέφοντας στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης παικτών ICC, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση μετά την τελευταία ενημέρωση την Τετάρτη.

Τα 38 και 76 του Kohli στην ήττα της Ινδίας από τη Νότια Αφρική ήταν αρκετά για τον 35χρονο να μετακινηθεί τέσσερις θέσεις (761), που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ινδίας στη λίστα.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωτεύων Ντιν Έλγκαρ πιθανότατα θα υποκύψει ως κουρκούτι στο top-20 μετά τα κατορθώματά του στο πρώτο Test in Centurion, ανεβαίνοντας 19 θέσεις στη 17η (680) πριν από την τελική του εμφάνιση.

Ο Έλγκαρ κόλλησε ένα επιβλητικό 185 εναντίον των τουριστών για να πετύχει μια νίκη στα innings, βοηθώντας τον Πρωτέα να κερδίσει 12 βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δοκιμών στη διαδικασία.

Στην Αυστραλία, η συνάντηση Boxing Day Test με το Πακιστάν σημείωσε μικρές κινήσεις στο μέτωπο των κτυπημάτων, με την αναταραχή του Mitchell Marsh να οδήγησε στην πιο αξιοσημείωτη αλλαγή, μεταβαίνοντας στην 16η θέση στην 52η (504). Ο Mohammad Rizwan απόλαυσε ένα άλμα τεσσάρων θέσεων μετά το επιθετικό του χτύπημα, ενώ ο Travis Head διατήρησε τη θέση του στην πρώτη 10άδα παρά ένα ήσυχο Boxing Day Test και μια πτώση τεσσάρων σημείων, με βαθμολογία 754.

Ο Νεοζηλανδός Kane Williamson εξακολουθεί να διατηρεί οριακό προβάδισμα (864) από τον Joe Root (859), με τον Steve Smith (820) από την Αυστραλία να είναι τρίτος που θέλει να ανέβει κατά τη διάρκεια του Sydney Test που ξεκινά την Τετάρτη.

Στο μέτωπο του μπόουλινγκ Δοκιμών, ο Jasprit Bumrah μπήκε ξανά στην κατάταξη μετά την επιστροφή του στο κρίκετ δοκιμής, τοποθετημένος στην πέμπτη θέση (767), οριακά πίσω από τον συμπατριώτη του Ravindra Jadeja (774). Οι προσπάθειες του Μάρκο Γιάνσεν οδήγησαν σε άλμα τριών θέσεων στην 22η (618), αν και σημείωσαν άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη όλων των περιπτώσεων στην 8η, μεταβαίνοντας στην καλύτερη βαθμολογία καριέρας 268.

Στη σειρά Αυστραλία/Πακιστάν, το νέο πρόσωπο Aamer Jamal συνεχίζει να αφήνει ισχυρές εντυπώσεις στην πρώτη σειρά, ανεβαίνοντας άλλες 17 θέσεις στην κατάταξη του μπόουλινγκ στην 57η θέση.

Ο γρήγορος κέρδισε 3/64 και 2/74, σημειώνοντας επίσης κρίσιμες διαδρομές και ανεβαίνοντας 34 σκαλοπάτια στην 68η θέση στην κατάταξη όλων των περιπτώσεων.

Κινήσεις έγιναν επίσης στην κατάταξη παικτών T20I, με το Μπαγκλαντές να αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία και τα ΗΑΕ να φιλοξενούν το Μπαγκλαντές.

Η έλξη τεσσάρων wicket του Mitch Santner στο Mount Maunganui έδωσε τη μεγαλύτερη επικεφαλίδα στις κινήσεις στη συντομότερη μορφή, ανεβαίνοντας οκτώ θέσεις στην όγδοη (657). Η εξαιρετική εβδομάδα του Shoriful Islam οδήγησε σε άλμα 32 σημείων, με τον Mustafizur Rahman να μετακινείται επίσης πέντε θέσεις στην 22η (605).

Υπήρχε άφθονη δράση στο Sharjah με το Αφγανιστάν να κερδίζει 2-1 τα Emiratis στη σειρά τριών αγώνων, με παίκτες και από τις δύο πλευρές να απολαμβάνουν άλματα.

Ο Αφγανός κτυπητής Ibrahim Zadran ηγήθηκε των κινήσεων με το ρόπαλο, απολαμβάνοντας ένα άλμα 14 σημείων στην 33η θέση μετά από μισό αιώνα ανάμεσα στην εβδομάδα του. Από την πλευρά του μπόουλινγκ, ο Ali Naseer από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (άνοδος 29 θέσεις) και ο Muhammad Jawadullah (άνοδος 22 θέσεις) ήταν οι μεγαλύτεροι κινούμενοι.