Ο Mudassar Nazar ερωτά την επιλογή δύο παικτών στην ομάδα δοκιμής του Πακιστάν


Ο πρώην παίκτης του κρίκετ από το Πακιστάν, Mudassar Nazar, εξέφρασε ανησυχίες για την καλή φυσική κατάσταση της γρήγορης σφαιρίστριας Khurram Shahzad και την αβεβαιότητα γύρω από τον ρόλο του σφαιριστή Faheem Ashraf στην ομάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σειράς Test εναντίον της Αυστραλίας.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Κρίκετ Πακιστάν, ο Ναζάρ τόνισε την απόδοση του Σαχζάντ, δηλώνοντας ότι παρόλο που ο σφαιριστής δεν επέδειξε κακές δεξιότητες, η φυσική του κατάσταση δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που απαιτούνται για το τεστ κρίκετ.

“Η Χουρρέμ, αν και δεν έκανε μπούλινγκ άσχημα, αλλά την επόμενη μέρα, όταν ήρθε το πρωί, έκανε μπόουλινγκ με ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα και η γλώσσα του σώματός του δεν ήταν σωστή. Φαινόταν αρκετά κουρασμένος. Έτσι, ένα Το θέμα είναι ότι η φυσική του κατάσταση δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που απαιτούνται για έναν δοκιμαστικό σφαιριστή», ισχυρίστηκε ο Ναζάρ.

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την προσαρμοστικότητα του Shahzad σε ποικίλες συνθήκες γηπέδου, τονίζοντας ότι διαπρέπει όταν υπάρχει γρασίδι στο γήπεδο και η μπάλα κινείται.

“Αυτός [Khurram] θα χρειαστούν συνθήκες όπου υπάρχει λίγο χορτάρι στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Ο Shehzad ένιωσε δυσφορία στην αριστερή πλευρά του κατά τη διάρκεια του Perth Test και αποκλείστηκε από τους υπόλοιπους αγώνες δοκιμής με την Αυστραλία.

Μετατοπίζοντας την εστίαση στον ολοζώντανο Faheem Ashraf, ο πρώην παίκτης του κρίκετ αμφισβήτησε τη στρατηγική της ομάδας επίμονα μαζί του. Υποστήριξε ότι η ομάδα χρειάζεται σαφήνεια για τον ρόλο του Ασράφ.

“Ένα άλλο αίνιγμα είναι ο πολυμήχανός μας, ο Faheem Ashraf. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν παίζει ως ροπαλοφόρος ή ως σφαιριστής. Αυτή η συζήτηση έχει ήδη γίνει στην προηγούμενη σειρά ότι είναι μαχητικός ολόσωμος, εστιάζοντας περισσότερο στο μπάτινγκ παρά στο μπόουλινγκ. Δυστυχώς, το μπόουλινγκ του δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, και το ίδιο συνέβη σε αυτόν τον αγώνα. Τελικά, η επίμονη προστασία του αποδείχτηκε επιζήμια για την ομάδα του Πακιστάν”, κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πακιστάν γνώρισε μια συντριπτική ήττα από την Αυστραλία στο εναρκτήριο Τεστ στο Περθ, με σημαντική διαφορά 360 σειρών.

Οι γηπεδούχοι έθεσαν στόχο 450 σερί, και στη συνέχεια, η φιλοξενούμενη ομάδα αποβλήθηκε για μόλις 89 σερί.