Ο Nazar τονίζει το πρόβλημα με το Babar's Test batting


Ο πρώην παίκτης του κρίκετ από το Πακιστάν, Mudassar Nazar, ξεσήκωσε τα φρύδια με τα επικριτικά σχόλιά του σχετικά με τις επιδόσεις του πρώην αρχηγού των δοκιμών Babar Azam και τον διορισμό αρχηγού του Shan Masood.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Cricket Pakistan, ο Nazar μίλησε για την έντονη αντίθεση στην απόδοση του Babar σε διαφορετικά σχήματα του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την αριστεία του Babar ως δοκιμαστικού batsman, ο Nazar παρατήρησε μια αξιοσημείωτη διαφορά στην προσέγγισή του.

“Η απόδοση του Babar στις δοκιμές είναι αρκετά διαφορετική από τις επιδόσεις του στο ODI και στο T20. Παρόλο που είναι εξαιρετικός μπατσμάν, αλλά κυνηγάει λίγο την μπάλα [in Tests]. Στο Περθ Τεστ, αντιμετώπισε και τις δύο παραδόσεις που θα είχαν βγάλει το χτύπημα και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι' αυτό. Ήταν ένα τέτοιο γήπεδο που ο καθένας μπορεί να βγει ανά πάσα στιγμή», είπε ο Ναζάρ.

Ο Nazar μοιράστηκε επίσης τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον διορισμό του Shan ως αρχηγό δοκιμών, επικρίνοντας την πρακτική της προώθησης ατόμων αποκλειστικά με βάση την επάρκειά τους στα αγγλικά και όχι τη συνεπή απόδοση στο γήπεδο.

«Δεν έχω σχηματίσει άποψη [about Shan as captain], αλλά είμαι αντίθετος στην ιδέα να φέρουμε κάποιον από το μπλε και μετά να τον κάνουμε αρχηγό μόνο και μόνο επειδή ξέρει αγγλικά. αυτό δεν είναι το σωστό. Ο Σαν είναι ένας πολύ καλός παίκτης από μόνος του. Αν έπαιζε σταθερά στην ομάδα και είχε γίνει αρχηγός, θα ήταν μια χαρά», είπε ο Ναζάρ.

Ο Ναζάρ τόνισε περαιτέρω ότι ο διορισμός του Σαν ως αρχηγός φαινόταν να είναι μέρος μιας τάσης όπου έγιναν προσπάθειες να συμπεριληφθεί στην ομάδα και στη συνέχεια να του δοθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

“Παρατήθησα να γίνονται προσπάθειες εδώ και λίγο καιρό για να τον φιλοξενήσω με κάποιο τρόπο στην ομάδα και αργότερα να τον κάνω αρχηγό. Αυτό συνέβη στην εποχή του Νατζάμ Σεθί και τώρα υπό τον Ζάκα Ασράφ, το ίδιο συμβαίνει”, πρόσθεσε.

Ο Shan, σύμφωνα με τον Nazar, βρίσκεται τώρα σε μια δύσκολη θέση, κοιτάζοντας συνεχώς πάνω από τον ώμο του καθώς οδηγεί την ομάδα σε μια δύσκολη σειρά χωρίς να έχει εξασφαλίσει σταθερή θέση στην ενδεκάδα.

“Ο καημένος, τι μπορεί να κάνει; Έγινε αρχηγός σε μια τόσο απαιτητική περιοδεία όταν δεν υπήρχε θέση για αυτόν στην ομάδα. Έγινε αρχηγός σε μια τόσο δύσκολη σειρά που δεν υπήρχε θέση για αυτόν στην ομάδα.” κατέληξε.