Ο Norm Snead, πρώην στρατηγός Giants Pro Bowl, πέθανε στα 84 τουΟ Norm Snead, ο στρατηγός που έκανε τέσσερα Pro Bowls στην καριέρα του στο NFL 16 σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του 1972 με τους Giants, πέθανε την Κυριακή στη Νάπολη της Φλόριντα, σύμφωνα με πολλές αναφορές. Ήταν 84.

Ο Snead πέθανε μετά από μια μακρά ασθένεια, είπε ο αδελφός του Danny Ο Βιρτζίνιος-Πιλότος.

Ξεχώρισε στο Wake Forest, όπου αργότερα αποσύρθηκε το Νο. 16 του, ονομαζόμενος First-Team All-ACC το 1959 και το 1960.

Ο στρατηγός έκανε το Pro Bowl με την Ουάσιγκτον το 1961 και το 1962, αλλά ανταλλάχθηκε στους Eagles για τον μελλοντικό στρατηγό του Hall of Fame, Sonny Jurgensen.

Θα έκανε το Pro Bowl ξανά το 1965, αλλά δυσκολεύτηκε στο τελευταίο μέρος της δεκαετίας και ανταλλάχθηκε στους Vikings για τη σεζόν του 1971.

Αφού έπαιξαν με φειδώ στη Μινεσότα, οι Γίγαντες τον απέκτησαν για τον Φραν Τάρκεντον.

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο πρώην στρατηγός των Giants, Norm Snead. Getty Images
Ο Norm Snead ήταν επαγγελματίας Bowler για τους Giants το 1972. Getty Images

Ο Snead σημείωσε 8-5 ως βασικός το 1972, οδηγώντας το πρωτάθλημα σε ποσοστό ολοκλήρωσης και ρίχνοντας περισσότερα touchdown παρά κοψίματα για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια.

Οι Giants δεν θα είχαν άλλη νικηφόρα σεζόν μέχρι το 1981 και δεν θα είχαν άλλον έναν στρατηγό να κάνει το Pro Bowl μέχρι τον Phil Simms το 1985.

Αργότερα ο Snead έπαιξε για τους 49ers πριν επιστρέψει στους Giants το 1976 για να τελειώσει την καριέρα του, στην οποία έριξε για πάνω από 30.000 γιάρδες.

Ο Norm Snead (16) με τον προπονητή των Giants, Alex Webster. New York Post

«Έπαιζα είτε πληγώθηκα είτε περίμεναν να παίξω είτε για όποιον λόγο, έπαιζα είπε το 2020. «Απόλαυσα όλες τις πόλεις που έπαιξα και τους ανθρώπους με τους οποίους έπαιξα. Αυτό είναι που είμαι πιο περήφανος – αυτή η σχέση».

«Δεν κέρδισα κανένα δαχτυλίδι Super Bowl και όλα αυτά τα πράγματα. Για αυτό παίζεις και αυτός ήταν ο στόχος όλων, αλλά υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που δεν έφτασαν ποτέ εκεί».

Υπηρέτησε δύο θητείες ως επικεφαλής προπονητής στο The Apprentice School, μια επαγγελματική σχολή στη Βιρτζίνια.

Ο Snead αργότερα έγινε μεσίτης.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading