Ο Pascal Siakam εντυπωσιάστηκε από το πρόγραμμα Data Dunkers | Globalnews.ca


ΤΟΡΟΝΤΟ – Οι ψίθυροι ξεκίνησαν πριν καν ανακοινωθεί το όνομα του Πασκάλ Σιακάμ. Δεκάδες μαθητές από όλο το Τορόντο θα συναντούσαν έναν από τους ήρωές τους, χάρη στη δουλειά τους στην επιστήμη δεδομένων.


“Σε αγαπάμε!” ούρλιαξε ένα ενθουσιώδες παιδί καθώς ο Σιάκαμ έμπαινε στο γυμνάσιο στο Καθολικό Γυμνάσιο Μονσινιόρ Πέρσι Τζόνσον στη βορειοδυτική γωνία της πόλης.

Η φιλανθρωπική οργάνωση PS43 του Siakam υποστήριξε το Data Dunkers, ένα εξωσχολικό πρόγραμμα όπου οι μαθητές της Σχολικής Επιτροπής Καθολικής Περιφέρειας του Τορόντο μαθαίνουν για την επιστήμη των δεδομένων χρησιμοποιώντας στατιστικά από το NBA και το WNBA, για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Πιστεύω ότι η τεχνολογία είναι το μέλλον», είπε ο Σιάκαμ καθώς τα παιδιά έπαιζαν μπάσκετ εκεί κοντά. «Προφανώς, βλέπουμε ότι όλα βασίζονται στην τεχνολογία και νομίζω ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον και πρέπει να συνεχίσουμε να τα εξοπλίζουμε με εργαλεία που θα τα βοηθήσουν.

«Όχι μόνο στη ζωή τους αλλά σε οτιδήποτε θέλουν να κάνουν».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η ωριαία εκδήλωση περιελάμβανε τον Siakam να κάνει ριμπάουντ και να πιάσει χαμένες βολές από μαθητές ηλικίας 12 έως 16 ετών, καθώς δημιούργησαν ένα σύνολο δεδομένων για βολές που επιχειρήθηκαν από δύο, τέσσερα, έξι, οκτώ και 10 πόδια μακριά. Μερικά παιδιά ήταν πολύ απασχολημένα με το να πιπερώνουν το Siakam με ερωτήσεις όπως “πόσο γάλα πίνεις την ημέρα;” για να τραβήξει πραγματικά πλάνα, ωστόσο.

Σχετικά βίντεο

«Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να κάνουν πραγματικά (προγράμματα όπως τα Data Dunkers), εγώ δεν πρόλαβα να το κάνω αυτό», είπε ο Siakam. «Για να δω το θάρρος τους ακόμη και να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα και να θέλουν να μάθουν και να δω πόσο ενθουσιασμένοι είναι, βλέποντάς τους να δουλεύουν και τα πράγματα που έκαναν, είμαι απλά πολύ ενθουσιασμένος.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε (το πρόγραμμα) και προφανώς να φωνάξουμε τεράστιους τόνους στην (εταιρική χορηγία) Dell Technologies, απλώς κάνοντάς το να συμβεί».

Ο Δρ. Brendan Browne, διευθυντής εκπαίδευσης για το Σχολικό Συμβούλιο της Καθολικής Περιφέρειας του Τορόντο, είπε ότι το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στην επιστήμη των δεδομένων με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο, αλλά μπορεί επίσης να ανοίξει τα μάτια των νέων σε δυνατότητες σταδιοδρομίας.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Θέλουμε να σας δείξουμε ότι υπάρχουν διαφορετικά μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσετε που μπορεί να μην είναι μονοπάτια που θα είχατε σκεφτεί πριν», είπε ο Μπράουν, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μαθητές. «Και αναγνωρίζοντας τη σημασία της αναζήτησης δεδομένων και πληροφοριών και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον, πώς αυτό ισχύει για τις εμπειρίες του πραγματικού κόσμου».

Ο Siakam, δύο φορές all star και μέλος της ομάδας πρωταθλήματος NBA 2019 του Τορόντο, κάθισε επίσης και παρακολουθούσε καθώς ζευγάρια μαθητών από σχολεία από όλο το Τορόντο έκαναν παρουσιάσεις σχετικά με την επιστήμη των δεδομένων που έχουν μάθει μέσω των Data Dunkers.

«Νόμιζα ότι ήταν υπέροχο, νόμιζα ότι ήταν φοβερό, φίλε», είπε ο Σιάκαμ. «Ήμουν ένα ντροπαλό παιδί όταν μεγάλωνα, κάνοντας την παρουσίαση και βλέποντάς τους να ξέρουν τα πράγματά τους, ήταν τόσο γενναίοι και ακόμα πιο σημαντικό, η δουλειά που έκαναν».

Ο Σιάκαμ είπε ότι είναι σημαντικό για αυτόν να δώσει πίσω στην κοινότητα του Τορόντο, επειδή η πόλη έχει γίνει το σπίτι του.

«Είναι τα πάντα για μένα», είπε. «Εκτός από το Καμερούν, είναι ίσως ό,τι περισσότερο έχω ξοδέψει οπουδήποτε στη ζωή μου.

«Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου, το να έχω μια υποστηρικτική κοινότητα, να είμαι μέρος της, είναι απλά απίστευτο».

Αυτή η αναφορά του The Canadian Press δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

&αντίγραφο 2023 The Canadian Press


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading